NBA: a Nuggets játékosa Istennek adott hálát, amikor Lillard végre hibázott – videó

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.06.02. 10:30
null
Damian Lillard elképesztően játszott a Nuggets ellen (Fotó: Twitter/NBA)
Az NBA rájátszásának első körében szerda hajnalban a Denver Nuggets két hosszabbítás után 147–140-re nyert a Portland Trail Blazers ellen, ezzel átvette a vezetést a párharcban. A vereség ellenére Damian Lillard zseniális teljesítményt nyújtott, az ellenfél is csak imádkozni tudott, hogy hibázzon.

 

A Portland Trail Blazers játékosa egészen elképesztő formában kosárlabdázott: összesen 55 pontot szerzett és 10 asszisztot osztott ki, 12-szer dobott hárompontost – Lillard lett az NBA történetében az első játékos, aki legalább 50 pontot, 10 gólpasszt és 10 triplát hozott össze egy meccsen.


Amellett, hogy Lillard sok pontot szerzett, a döntő pillanatokban is ellenállhatatlan volt – előbb a negyedik negyed végén dobott egy triplát, amivel hosszabbításra mentette a Portlandnek a mérkőzést, majd az első hosszabbítás végén ugyanezt megtette hat másodperccel a lefújás előtt.


Lillard hiába tett meg mindent, a Trail Blazers két hosszabbítás után 147–140-re kikapott a Denvertől, így összesítésben a Nuggets vezet 3–2-re.


Damian Lillard teljesítményéről sokat elárul Austin Rivers reakciója, aki Istennek köszönte meg, amikor a portlandi végre elhibázott egy hárompontos-kísérletet.


A részletekről ide kattintva olvashat!

NBA, RÁJÁTSZÁS
1. KÖR, 5. MÉRKŐZÉSEK
Denver Nuggets–Portland Trail Blazers 147–140 – két hosszabbítás után
(38–25, 27–37, 27–32, 29–27, 26–19)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–2 a Denver javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik