NBA: a Bucks bojkottálta a meccsét, véget érhet az idény

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2020.08.27. 09:14
null
Bojkott az NBA-ben (Fotó: Getty Images)
Elmaradtak a szerdai mérkőzések az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásából – tengerentúli sajtóhírek szerint az idény befejezése is veszélybe került.

 

A játéknap első találkozóján az alapszakaszgyőztes Milwaukee Bucks zárhatta volna le az Orlando Magic elleni, négy győzelemig tartó párharcot. A wisconsini együttes azonban az összecsapás előtt nem sokkal bejelentette, nem lép pályára, ezzel tiltakozva az ellen, hogy az állam Kenosha nevű városában rendőrök több lövéssel súlyosan megsebesítettek egy fekete férfit vasárnap este.

Nem sokkal a Milwaukee közlését követően a liga vezetői úgy döntöttek, hogy a játéknap másik két találkozóját elhalasztják, így a Los Angeles Lakers–Portland Trail Blazers (3–1), valamint a Houston Rockets–Oklahoma City Thunder (2–2) összecsapást sem rendezik meg.

Egybehangzó tengerentúli sajtóértesülések szerint az idény befejezése is veszélybe került: a csapatok értekezletet tartottak videokonferencia keretében, amelyen állítólag a két Los Angeles-i együttes, a Lakers és a Clippers is arra szavazott, hogy bojkottálná a playoff további részét.

Az NBA rájátszása a floridai Disney World szórakoztatóközpontban zajlik, zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett „buborékban”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik