MLS: perelik a Columbus tulajdonosát, aki költöztetné a csapatot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.07. 11:27
Rátalált új stadionja helyére az MLS-es Crew tulajdonosa, csak éppen nem Columbusban, hanem Austinban.

Igaz, hogy közben „odahaza”, Ohio államban perelik a Columbus Crew vezetőségét és tulajdonosát, amiért Texasba akarják költöztetni a franchise-t, ám ez nem akadályozta meg a főnököket, valamint Austin városának a vezetőségét sem, hogy kinézzék azt a területet, ahová felhúznák a csapat új stadionját.

A Crew-t hivatalosan a Precourt Sports Ventures tulajdonolja, gyakorlatiasabban Anthony Precourt, aki messze nem elégedett a jegybevételekkel, illetve Columbus hozzájárulásával a projekthez, például nem segít új aréna létesítésében. Precourt ezért döntött úgy, hogy akkor összepakolja az egész vándorcirkuszt, és hiába a jajongás tavaly ősszel, hiába a csapat elődöntőbe jutása és az egész nyomán kialakuló „Save the Crew” klubmentő kampány a szurkolóktól, immár sokkal valószínűbb, hogy 2021-től a Texas állambeli Austinban játszik a Crew. Ott ugyanis tárt karokkal fogadják, mert a városban nincsen más majorliga-egyesület, ugyanakkor ez Amerika egyik legsebesebben fejlődő és növekvő települése, régiója.

Precourt cége 189 oldalas tanulmányban részletezi az Austin északi részén kinézett területre építendő stadion előnyeit: az ajánlat, hogy ha megkapja a területet ingyen, akkor magánpénzből felhúzza az egész létesítményt és a hozzátartozó pluszokat, ami különböző számítások alapján 20-25 év alatt 354-384 millió dollárt termelne a vidéknek. Ezt a tervet még a helyi képviselőház június végén kezdődő nyári szabadsága előtt szeretnék elfogadtatni, és akkor a 2021-es évadot már az új stadionban kezdheti a Crew.

Columbus helyett Austinban, természetesen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik