Milwaukee-ban folytatta remeklését a Hornets

Vágólapra másolva!
2010.11.07. 12:07
null
Jár a pacsi: a Hornets Milwaukee-ban is <br />ötösre vizsgázott (fotó: Action Images)
Szezonbeli hatodik m&eacute;rkőz&eacute;s&eacute;n hatodik győzelm&eacute;t k&ouml;nyvelhette el a New Orleans Hornets csapata, amely ez&uacute;ttal a Milwaukee Bucks vend&eacute;gek&eacute;nt nyert 87&ndash;81-re az &eacute;szak-amerikai kos&aacute;rlabda-bajnoks&aacute;g (NBA) alapszakasz&aacute;ban. A Dallas Mavericks veres&eacute;get szenvedett hazai p&aacute;ly&aacute;n a Denver Nuggetstől, m&iacute;g a San Antonio Spurs nagy csat&aacute;ban, hosszabb&iacute;t&aacute;sban győz&ouml;tt a m&eacute;g nyeretlen Houston Rockets ellen.

Az egy nappal korábban még a Miami Heatet megverő New Orleans Hornets némi utazás és a Milwaukee Bucks elleni fellépést követően is veretlennek mondhatja magát. A hatos győzelmi sorozatból álló szezonrajtot és franchise-rekordot produkáló Hornets David West remek játékával és 25 pontjával győzött 87–81-re.

„Két és fél órát utaztunk, hogy megérkezzünk ide, és könnyen feladhattuk volna ezt a találkozót. A szünetben edzőnk, Monty Williams arról beszélt az öltözőben, hogy a fáradtság ellenére őrizzük meg a küzdőszellemünket, aztán kijöttünk, és egy jó harmadik negyedet nyújtottunk. Ezután a sarkukra álltak a hazaiak, de már csak kapaszkodni tudtak” – mondta el West, hogy élte meg belülről az összecsapást.

A Miami a New Jersey ellen javított. A 101–89-es győzelem fő letéteményese természetesen a nagy hármas volt, akik közül Dwyane Wade nyújtotta a legjobb teljesítményt dupla duplájával (29 pont, 10 lepattanó), de LeBron James (23 pont, 9 assziszt) és Chris Bosh (21 pont) is kivette a részét a munkából. A Nets legeredményesebb játékosa a 25 egységig jutó Anthony Morrow volt.

A San Antonio Spurs hatalmas csata és hosszabbítás után verte meg a Houston Rocketset 124–121-re. A Spursben Manu Ginóbili 28 pontig jutott, Richard Jefferson 22-t szerzett, míg Tony Parker 21-et, utóbbi ráadásul kiosztott 14 asszisztot is. A Houstonban nem játszott Jao Ming, akit pihentetett a szakmai stáb, míg legjobbjuk, a 24 pontig jutó Kevin Martin megsérült a mérkőzésen. A Rockets szezonbeli ötödik találkozóját is elveszítette, és egyedüliként nyeretlen a ligában.

A Utah Jazz 18 pontos hátrányból felállva, kétszeri hosszabbítás után nyert a 30 pontos Deron Williams vezetésével 109–107-re a Los Angeles Clippers ellen. A Denver Nuggets remek távoli dobásainak – 13 elsüllyesztett hárompontosnak – köszönhetően nyert a Dallas Mavericks vendégeként, Carmelo Anthony 27 ponttal járult hozzá a győzelemhez.

 NBA
ALAPSZAKASZ, 11. JÁTÉKNAP
Charlotte Bobcats–Orlando Magic 88–91
Washington Wizards–Cleveland Cavaliers 102–107
Miami Heat–New Jersey Nets 101–89
Milwaukee Bucks–New Orleans Hornets 81–87
San Antonio Spurs–Houston Rockets 124–121 – hosszabbítás után
Dallas Mavericks–Denver Nuggets 92–103
Utah Jazz–Los Angeles Clippers 109–107 – kétszeri hosszabbítás után
Portland Trail Blazers–Toronto Raptors 97–84
Sacramento Kings–Memphis Grizzlies 91–100

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik