Meskó Zoltán az egyetemi bajnokság után az NFL-ben is bizonyíthat
Meskó Zoltán az egyetemi bajnokság után az NFL-ben is bizonyíthat

A draft előtt a legtöbb szakértő egyetértett abban, hogy a temesvári születésű Meskó Zoltánt kiválasztja majd valamelyik csapat a játékosbörze későbbi köreiben. Nem is tévedtek: a 24 éves puntert a hétkörös draft ötödik körében választotta ki az utóbbi évtized legeredményesebb csapata, a New England Patriots.

A Pats az ötödik körben 19.-ként választhatott, így Meskó összességében a 150. kiválasztott játékos lett az idei drafton. Az egyetemi éveit a Michiganen töltő punter utolsó szezonjában 44.5 yardot átlagolt, 52 rúgása egyikét sem tudták blokkolni az ellenfél játékosai.

A szakírók véleménye szerint Meskó erényei közé sorolható, hogy jól bírja a nyomást, nem zavarják a nehéz időjárási körülmények, illetve fizikai adottságai és rúgásainak erőssége is képessé teszik arra, hogy a legjobbak között is bizonyítson.

Ha a Patriots vezetői nem cserélik el a szezon előtt, Meskó a liga egyik legnagyobb sztárja, az irányító Tom Brady oldalán kezdheti meg a felkészülést élete első szezonjára az NFL-ben. A New England az utóbbi évtizedben a liga egyik (ha nem a) legjobb csapatának számított, a 2001-es, a 2003-as és a 2004-es szezonban is Super Bowlt nyert.

A tengerentúli amerikaifutball-ligában több magyar származású játékos szerepelt már, közülük néhányukat a sportág legendái között tartják számon, elég csak Joe Namath, Larry Csonka vagy Bernie Kosar nevét megemlíteni.

A draft első köréről szóló írásunkat ide kattintva olvashatják.