Hiába volt nagyszerű Kemba Walker (fehérben), a Charlotte így is kikapott (Fotó: Twitter)

Indiana Pacers–Toronto Raptors 101–83

Hetedik meccs lesz. Az előző mérkőzésen produkált összeomlás után most óriási szívvel kosárlabdázott az Indiana, és a szoros első félidő után ritmust váltott: a harmadik negyedet már uralták George-ék, és  6-0-s futással zárták le. Ezt 12–0-s (!) etap követte a záró játékrész elején, amellyel megalapozták sikerüket és eddigi talán legjobb játékukat hozták – Paul George és George Hill 24 pontot szórt a második félidőben, közben pedig teljesen elszívták a levegőt a Raptors elől. Ezzel ismét kiegyenlítették a párharcot, amely így a torontói hetedik mérkőzésen fog eldőlni.

Ismét lenullázták a hátvédeket. A Raptors játékának alapja a Lowry-DeRozan páros agressziója, így ha megnézzük, hogy ketten együtt 18 pontot szereztek 27 mezőnykísérletből és mindössze négy büntetőt harcoltak ki, nem meglepő a vereségük. A gárda borzasztóan szenvedett támadásban, 36,7%-kal dobott mezőnyből, Valanciunas és Carroll faultgondokkal küzdött, ezúttal is egyedül Cory Joseph említhető a pozitív oldalon – az előző találkozó remeklése után teljesen összeomlott a Raptors játéka.

A Pacers legjobb dobói: George 21/3, Turner 15, Ellis 14/3
A Raptors legjobb dobói: Carroll 15/6, Joseph 15/9, Valanciunas 14

A párharc állása: 3–3.

A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu.

Charlotte Hornets–Miami Heat 90–97

Dwyane Wade hetedik meccset akart. A vendégek ikonja az ötödik találkozón nem kapott meg egy általa jogosnak vélt és kulcsfontosságú faultot az utolsó pillanatokban, most viszont más megoldást választott a hajrában. Kemba Walker vezérletével felzárkózott a Charlotte két pontra, a védekezés alapja, Hassan Whiteside kipontozódott, ám Wade előbb bepörkölt egy clutch hármast, majd egy borzasztóan nehéz középtávolit, végül kiosztott egy blokkot Walkernek. A negyedik negyedben tíz pontot szerzett, összesen 23-mal zárt, de védekezésben is villogott (2 labdaszerzés, 3 blokk) – nagyrészt neki köszönhetően hetedik meccset rendeznek ebben a párharcban is.

Kemba Walker agresszív volt. A Heat ezúttal jól kezdett és az első félidőben úgy tűnt, hogy megtalálta a megoldást a Charlotte védekezésére, de a fordulás után harcosabbá váltak a hazaiak, és elvették a vendégek játékait. Elöl egyértelműen Kemba Walkerre támaszkodtak, az irányító 14/30 dobást értékesítve 37 pontos estét produkált, de rajta kívül kis túlzással csak a centerposztról érkezett pont (Jeffersontól 18, Zellertől 12), ez pedig végül kevésnek bizonyult. A Hornets triplái egyáltalán nem ültek, és a 46–31-re elveszített lepattanózás sem segítette az ügyüket, így idegenben kell hetedik meccset nyerniük a továbbjutáshoz.

Nic Batum ismét kidőlt. A francia mindenes a második félidőben rásérült arra a lábára, amellyel a széria során már hagyott ki meccseket, és ezúttal csak tizenöt percet tudott pályán tölteni – jó esély van rá, hogy ő nem játszhat a mindent eldöntő hetedik összecsapáson.

A Hornets legjobb dobói: Walker 37/12, Jefferson 18, Zeller 12
A Heat legjobb dobói: Wade 23/6, Deng 21/9, Dragic 14

A párharc állása: 3–3.

Portland Trail Blazers–Los Angeles Clippers 106–103

Mindent megtett a Clippers. A Chris Pault és Blake Griffint nélkülöző vendégek az utolsó pillanatig küzdöttek és a negyedik negyedet még ők is kezdhették előnyből, de a hajrában túl soknak bizonyult nekik a Portland tűzereje. Jamal Crawford a padról beszállva 32 pontig jutott, Austin Rivers igyekezett fazont szabni, DeAndre Jordan pedig egy 15 pontos, 20 lepattanós dupla duplát tett a közösbe – azonban ez sem volt elég, a Portland tripláival nem tudtak mit kezdeni. Így ez a szezon is nagy csalódás Doc Riversék számára még akkor is, ha a sérülések miatt végül nem számít meglepetésnek a kiesés.

A portlandi csoda folytatódik. Az együttes már azzal óriási meglepetést szerzett, hogy bejutott a rájátszásba, azzal pláne, hogy ötödik helyen, a Clippers legyőzése pedig tetézi mindezt – igaz, ebben természetesen óriási szerepe van Paul és Griffin sérülésének. Ezzel együtt most egy szoros, végig kiélezett meccset nyert meg a gárda, a hajrában ismét fellépett Lillard, illetve McCollum, az utolsó másodpercekben pedig levédekezték Crawford betörését, így 4–2-vel lezárták a párharcot. Ezen az estén döntő volt a kinti tűzerő, a Blazers 14 hárompontost süllyesztett el, ebben pedig a két hátvéd mellett Harklessnek (4/6 kintről) is nagy szerepe volt.

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 28/12, McCollum 20/6, Harkless 14/12
A Clippers legjobb dobói: Crawford 32, Rivers 21/3, Redick 15/3, Jordan 15

A párharc végeredménye: 4–2.