Leiskolázta LeBron Jameséket a Golden State Warriors

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2016.06.06. 08:06
null
Draymond Greent ezúttal LeBron James sem tudta megállítani (Fotó: Reuters)
Esélye sem volt a Cleveland Cavaliersnek a Golden State Warriors otthonában az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nagydöntőjének második meccsén: magyar idő szerint hétfőre virradóra a címvédő könnyedén leiskolázta (110–77) a keleti bajnokot, és már 2–0-ra vezet a párharcban.

 

GOLDEN STATE WARRIORS–CLEVELAND CAVALIERS 110–77

Erődemonstráció. Az első találkozón sem volt sok esélye a Clevelandnek, de ezen az estén azt a keveset sem hagyta meg a Warriors: tükörsimán játszotta le a pályáról ellenfelét a bajnok. Már az első félidőben is hatalmas fölényben voltak a hazaiak, de néhány könnyelmű megoldás és LeBron James kosarai visszahozták a meccsbe a Cavst, hogy aztán a fordulás után ismét állva hagyja a vendégeket a GSW.

A harmadik negyed végére a különbség elérte a húsz pontot, később a harmincat is átlépte, és Steve Kerr azt is megtehette, hogy pihentesse a kezdőit – Steph Curry (7/11 mezőnyből, 4/8 tripla) például 25 percet sem töltött parketten. A vezér ezúttal Draymond Green volt, az ő parádés megmozdulásaira építve pedig elöl-hátul leiskolázta a keleti bajnokot a Golden State – 2–0-ról folytatják majd a felek Clevelandben.

Padlón a Cleveland. Egy pillanatig sem volt esélye a győzelemre a vendégcsapatnak, elöl teljesen tanácstalan és ötlettelen volt a gárda, védekezésben pedig ezúttal sem tudott mit kezdeni a Warriors labda nélküli mozgásaival.

Kyrie Irving terített betli volt, Kevin Love szintén, utóbbi ráadásul agyrázkódást szenvedett, és könnyen lehet, hogy a harmadik találkozón pályára sem tud lépni. Mindezek mellett LeBron James (19 pont, 7/17 mezőnyből, 8 pattanó, 9 gólpassz, 7 eladott labda) sem volt az igazi.

Se játék, se hit nem volt ebben a Cavsben, és ha legközelebb hazai pályán nem tud valahogyan nyerni, gyakorlatilag elveszíti a döntőt – márpedig a győzelemhez mindenben kategóriákat kell javulnia nagyon rövid idő alatt.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc magyar idő szerint szerdáról csütörtökre virradóra folytatódik.

NBA, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Golden State Warriors–Cleveland Cavaliers 110–77 (19–21, 33–23, 30–18, 28–15)
A Warriors legjobb dobói: Green 28/15, Curry 18/12, Thompson 17/12
A Cavaliers legjobb dobói: James 19/3, Jefferson 12, Irving 10
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Warriors javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik