LeBron Jamesre nincs válasz: nyert Bostonban, ismét döntőzik a Cavs

Vágólapra másolva!
2018.05.28. 07:48
null
LeBron Jamesre nincs válasz: a Cavaliers ismét döntőzik (Fotó: Twitter)
Ugyan az első félidőben még tíz pont feletti előnyt épített ki a Celtics, később fordított, az utolsó percekben pedig el is döntötte az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) keleti döntőjének hetedik meccsét a Cavaliers – végül a 80 pontot sem érte el a Boston, így a Cleveland sorozatban negyedszer, LeBron James sorozatban nyolcadszor képviseli Keletet a fináléban.

 

Boston Celtics–Cleveland Cavaliers 79–87

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

A legrosszabbkor bukott otthon a Boston. 10–0-s hazai playoff-mutatóval érkezett meg erre a találkozóra a Celtics és eleinte úgy tűnt, hogy nem is szakad meg a széria, jobban dobtak, jobban védekeztek ellenfelüknél, a második negyedben pedig már tíz pont körül, vagy inkább tíz pont felett jár a gárda előnye. A Cavs azonban nem tört meg, visszaizmozta magát, a bostoni dobóforma nagyon visszaesett és ahogy közeledtünk a találkozó végéhez, úgy játszottak egyre gyengébben a hazaiak, főleg támadásban. Hat perccel a vége előtt ugyan visszavették még a vezetést 72–71-re, de ezzel ellőtték az utolsó puskaporukat, innentől a következő tíz (!) mezőnykísérletüket elrontották, plusz két büntetőt is kihagytak éppen a meccs, a párharc, a szezon legfontosabb időszakában – ez aztán végül nem fért bele, a Cleveland élt a lehetőséggel, a Boston pedig búcsúzott az idénytől. A 79 dobott pont is jelzi, hogy hol volt a probléma, ugyan Jayson Tatum kiválóan játszott és Al Horford is megtette a magáét, de a többiek nem nőttek fel a feladathoz – Brown 5/18-at, Rozier 2/14-et (közte 0/10 triplát), Morris 5/14-et, Smart pedig 1/10-et szenvedett össze mezőnyből, csapatszinten összességében 34 százalékkal céloztak és mindössze 17.9 százalékkal tripláztak, így nem lehet hetedik meccset nyerni. Nagyot küzdött a gárda, de a legutolsó akadályban elbotlott, így be kellett érnie idén a keleti döntővel.

LeBron James sorozatban nyolcadszor. 2011 óta minden évben LeBron James aktuális csapata képviseli a nagydöntőben Keletet és bár most nagyon rezgett a léc, ismét megoldotta a feladatot a Cavs klasszisa. Kevin Love nélkül a várakozásoknak megfelelően Jeff Green kezdett négyes poszton és kifejezetten jól is játszott (19 pont, 8 lepattanó), kintről-bentről veszélyes volt és ő lépett fel második opciónak James mögé, de a vezér természetesen ezúttal is LeBron volt, aki végül egyáltalán nem pihent (48 percet játszott), dobott 35 pontot, leszedett 15 lepattanót és kiosztott 9 gólpasszt, valamint 2 blokkot, emellé ezen az estén a 8 eladott labda is belefért. Jól persze összességében a Cleveland sem játszott támadásban, dea tíz pont feletti hátrányban sem tört meg a csapat és ahogy azt sokan megjósolták, a clutch időszakban kijött a rutin – 71–72 után érkezett egy Green-tripla, aztán egy Thompson-zsákolás, majd James büntetői (közben JR Smith egy blokkot osztott ki a túloldalon) és bő egy perccel a vége előtt egy „surranópályán” dobott Hill-kosár is, ezzel lett közte hét. A pontot az i-re aztán James tette fel egy 2 plusz 1-es játékkal a következő támadásból, itt dőlt el végleg a küzdelem, így 2018-ban is a Cavs lettKelet bajnoka - ellenfélre vár Tyronn Lue csapata, hajnalban eldől, hogy sorozatban negyedszer is a Golden State, vagy először a Houston lesz majd az akadály.

A Celtics legjobb dobói:Tatum 24/6, Horford 17, Morris 14/6
A Cavaliers legjobb dobói:James 35/9, Green 19/6, Smith 12/9

A párharc végeredménye: 4–3 a Cavaliers javára.

NBA, 2017–2018 – RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORTDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT
BOSTON CELTICS (2.)–CLEVELAND CAVALIERS (4.), A VÉGEREDMÉNY: 3–4
Boston Celtics–Cleveland Cavaliers108–83
Boston Celtics–Cleveland Cavaliers 107–94
Cleveland Cavaliers–Boston Celtics
116–86
Cleveland Cavaliers–Boston Celtics
111–102
Boston Celtics–Cleveland Cavaliers 96–83
Cleveland Cavaliers–Boston Celtics
109–99
Boston Celtics–Cleveland Cavaliers 79–87
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik