LeBron James betlizett, életben maradt a Pacers

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2014.05.29. 09:30
null
Paul George volt az Indiana vezére (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Keleti főcsoport-döntőjének ötödik mérkőzésén a Miami Heat – ahogy az a negyedenkénti részeredményekből kiderül – fordulatos, izgalmas mérkőzésen hárompontos vereséget szenvedett az Indiana Pacers otthonában, így egyelőre nem tudta lezárni a továbbjutás kérdését, 3–2-re vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban. A címvédőnél LeBron James mindössze hét pontig jutott – negatív egyéni csúcs a rájátszásban –, ellenben a hazaiaknál Paul George brillírozott, meg sem állt 37 pontig.

 

Indiana Pacers–Miami Heat 93–90

Hullámvasút végén óriási izgalmak. LeBron James faultgondok miatt egyetlen percet játszott a második negyedben, ennek ellenére 26–11-re nyerte meg ezt a játékrészt a Heat. A nagyszünet után beindult Paul George, és 11 pontos hátrányából 11 pontos előnyt szerzett a negyedik negyed elején a Pacers, hogy James visszaállása után ismét felzárkózzon a Miami. George-ot nem lehetett megállítani a hajrában, de a túloldalon Wade és Rashard Lewis is két-két triplával tartotta a lelket a vendégekben, így egypontos Indy-előnyről indult az utolsó szűk húsz másodperc. Itt megremegtek a hazai kezek, előbb George, majd West is kihagyta a meccset eldöntő büntetőt, így maradt egy dobása a Heatnek, de James (ahogy szinte mindent) ezt is inkább kiosztotta, Bosh távolija pedig lejött.

Paul George „eldobta az agyát”. Egy elég csendes első félidő (hat pont, 3/9 mezőnyből) után a hazaiak vezére megőrült, 31 egységet termelt a nagyszünet után, ebből 21-et a negyedik negyedben – itt egyébként 8/10-zel célzott mezőnyből, 3/5-tel a triplavonal mögül. Így végül 37-tel zárt, mellette hat lepattanóval és hat labdaszerzéssel, amelyeket rendre kulcspillanatokban hozott, a végjátékot gyakorlatilag ő nyerte meg a meccsen annak ellenére is, hogy Battier faultja után kihagyta a büntetőt. Vele most nem tudott mit kezdeni a Heat, ráadásul West, Hibbert és Stephenson is remek meccset teljesített, így James gyengélkedésével kész csoda, hogy szorossá tudta tenni a végét a vendégcsapat.

James terített betli, Lewis parádé. LeBron James fejében most tényleg ott lehetett Lance Stephenson, az Indy trash talkere folyamatosan inzultálta a Heat sztárját, ezúttal eredménnyel járt. James mindössze két (!) kosarat szerzett tíz rádobásból, faultgondjai miatt mindössze 24 percet tudott játszani, ennek következtében az önbizalma sem volt az igazi, a ziccereket is elrontotta, vagy meg sem próbálta feltenni. Hiányában Bosh, Wade és Allen is jól játszott, de az igazi meglepetés Rashard Lewis volt, aki az eddigi pocsék dobóformáját hat triplával feledtette, ebből kettőt az utolsó pillanatokban értékesített.

A Pacers legjobb dobói: George 37/15, West 19, Stephenson 12
A Heat legjobb dobói: Bosh 20/6, Lewis 18/18, Wade 18/6

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
Indiana Pacers
–Miami Heat 93–90 (22–16, 11–26, 31–15, 29–33)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–2 a Miami javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik