Kosár: női válogatottunk volt játékosa legyőzte Chris Pault

Vágólapra másolva!
2020.04.13. 08:19
null
Allie Quigley (balra) a pécsiek légiósaként (Fotó: Nemzeti Sport, 2011)
A korábban hazánkban légióskodó, a magyar női kosárlabda-válogatottban is pályára lépő Allie Quigley legyőzte a kétszeres olimpiai bajnok Chris Pault abban a jótékonysági dobóversenyben, amellyel az NBA és az ESPN pénzt gyűjt a koronavírus-járvány elleni küzdelemre.

Az otthon tartózkodást is népszerűsítendő, a Chicago Skyt erősítő Allie Quigley az illinois-i Deerfieldben lévő háza kertjében, mígChris PaulKaliforniában igyekezett megoldani az egymásnak adott dobófeladatokat.

A párharcban négy rontott dobás volt engedélyezett: akinek előbb elfogyott a hibákat szimbolizáló öt betűje (H.O.R.S.E.), az veszített. Quigley gyorsan 4–1-es vezetést épített, és Paul számára innen már nem volt visszaút: a női NBA kétszeres hárompontosdobó-bajnoka 5–3-ra legyőzte a tízszeres férfi All Start.

ÍGY ZAJLOTT LE A QUIGLEY–PAUL PÁRHARC

A verseny csütörtökön folytatódik. Quigley következő ellenfele Zach LaVine (Chicago Bulls) lesz, aki könnyed győzelmet aratott a korábbi bostoni legenda, az ezúttal esőben dobni kényszerülő Paul Pierce ellen.

A negyeddöntő másik ágán a Pierce-hez hasonlóan a régi nagymenőket képviselő, immár szakértőként dolgozó Chauncey Billups meglepetésre nagy csatában kiejtette a mai NBA-mezőny egyik legígéretesebb fiatalját, Trae Youngot (Atlanta Hawks), a teremben dobó Mike Conley (Utah Jazz) pedig a verseny másik női játékosát, a szeles Indianapolisban dobó korábbi WNBA-klasszist, Tamika Catchingst.

A dobóversenyt szponzoráló State Farm több mint 200 000 dollárt ajánl fel a résztvevők nevében jótékony célra, az Egyesült Államokban is tomboló koronavírus-járvány elleni küzdelemre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik