Kiütéses sikerrel főcsoportdöntős a Chicago

Vágólapra másolva!
2010.05.12. 07:14
null
Antti Niemi egy védése a 29-ből (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában a Chicago Blackhawks 5–1-re győzött a Vancouver Canucks otthonában. A Chicago kiütéses sikerével 4–2-re megnyerte az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcot, és bejutott a Nyugati főcsoport döntőjébe.

Az első harmadban gólt nem, csupán kiegyenlített küzdelmet láthatott a vancouveri General Motors Arena 18 810 fős közönsége, de ez feltehetően jobban tetszett a hazai szurkolóknak, mint a második játékrészben látottak.

SZAVAZÁS

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A vendég Chicago ugyanis kétszer is betalált a második harmad első három percében (Troy Brouwer és Kris Versteeg góljai között csupán harminchat másodperc telt el), ráadásul a harmad utolsó percében Dave Bolland háromgólosra növelte a Blackhawks előnyét (utóbbi találatot emberhátrányból szerezték a vendégek).

A Vancouver a záró játékrész elején szépített, de mielőtt túlságosan reménykedni kezdtek volna a Canucks drukkerei, Patrick Kane és Dustin Byfuglien 25 másodpercen belül szerzett találatai végképp eldöntötték a mérkőzést. A Chicago 5–1-es győzelmének köszönhetően 4–2-re megnyerte az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcot, és bejutott a Nyugati főcsoport döntőjébe.

A Chicago kapusa, Antti Niemi 29 védést mutatott be a mérkőzésen, csapata pedig sorozatban negyedik idegenbeli playoffmeccsén szerzett legalább öt találatot. A Blackhawks ebben a sorozatban mindhárom, Vancouverben lejátszott mérkőzését megnyerte.

A nyugaton másodikként rangsorolt Chicago a főcsoport fináléjában az első helyen kiemelt San Jose Sharks csapatával találkozik. Keleten még mindkét elődöntő zajlik: a Pittsburgh Penguins és a Montreal Canadiens párharca 3–3-ra áll, a Boston Bruins pedig 3–2-re vezet a Philadelphia Flyers ellen.  

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Vancouver Canucks (3.)–Chicago Blackhawks (2.) 1–5
A párharc végeredménye: 4–2, a Chicago javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik