Kisöpörte a ligaelsőt a Minnesota, kikapott a Knicks és a Wizards is

Vágólapra másolva!
2021.04.27. 10:10
null
Kisöpörte a ligaelsőt a Minnesota (Fotó: Getty Images)
Elbukott a Clippers, a Hawks, a Mavs és a Heat is, nyerni tudott viszont a Lakers, a Sixers, a Nuggets, valamint a Toronto az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).

 

Detroit Pistons–Atlanta Hawks 100–86

A Pistons játékosai tették a dolgukat.
Azon túl, hogy keményen és agresszíven védekezett a Pistons, egyénileg senki sem hozott náluk extrát, de ezúttal ez is elég volt a győzelemhez. A Hawks az 1. negyedben vezetett utoljára, onnantól kezdve végig a hazaiak jártak előrébb, és helyenként 14-15 pontra duzzadt az előnyük, míg a véghajrában kétszer is meglett közte a 20 is. A hazaiaknál a kezdők is tették a dolgukat, Jerami Grant 18, Cory Joseph 15 pontot szórt, de a győzelmet a kispadjuknak köszönhetik, a Pistons második sora 44-22-re múlta felül a Hawks cseréit. Frank Jackson 18, Hamidou Diallo 14 ponttal szállt be, míg Isaiah Stewart (4 pont, 11 lepattanó, 4 blokk) a palánk alatti munkájával tűnt ki. Csapatszinten mindössze 9/26 triplát küldtek a helyére, de így is 47.6 százalékkal céloztak mezőnyből, amivel messze felülmúlták a Hawks 4/27-es triplamutatóját, valamint a 38.8 százalékos összhatékonyságát is.

Most ténylegesen hiányzott Trae Young. A Hawks sztárja már az előző két meccsen sem tudott pályára lépni, de azokat nélküle is megnyerték, a Pistons ellen viszont nagyon nagy szükségük lett volna még valakire, akiben van pont. Ezúttal ráadásul nemcsak Young hiányzott, hanem Lou Williams is, miközben azok sem hozták a legjobbjukat, akik lehetőséget kaptak. Bogdan Bogdanovics (17 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) sorozatban 16. meccsén is eljutott legalább 10 pontig, ami holtversenyben pályafutása leghosszabb ilyen jellegű szériája, de ezúttal csak 7/19 dobása ért célba, közte 3/10 triplája. John Collins (14 pont, 8 lepattanó) és Kevin Huerter (15 pont) sem dobott rosszul, de mindketten kevés kísérletből dolgoztak, nem úgy a dupla-duplázó Clint Capela (12 pont, 15 lepattanó), aki 6/16-os mezőnymutatóval zárt. Brandon Goodwin (6 pont, 7 gólpassz) sem játszott jól, csak 3/14 dobása ült, de miatta most aggódhatnak a Hawks szurkolói, a mérkőzés hajrájában egy rossz leérkezés után tolókocsiban vitték le a pályáról, ráadásul Kevin Huerter is megsérült valamivel korábban.

A Pistons legjobb dobói:
F. Jackson 18/9, Grant 18/3, Joseph 15/3
A Hawks legjobb dobói: Bogdanovics 17/9, Huerter 15/3, Collins 14

Orlando Magic–Los Angeles Lakers 103–114

Csak a végén kerekedett felül a Lakers.
A vártnál sokkal nehezebben hozta a kötelezőt a Los Angeles, a tartalékos, fáradt Magic ugyanis 40 pontot dobott a második negyedben és még a záró etapnak is egypontos fórral mehetett neki. Ott azonban Ben McLemore back-to-back tripláival és Montrezl Harrell 2+1-ével kézbe vette a dolgokat a Lakers, megfordította a meccset és onnantól már nem is adta ki a kezéből a vezetést, fontos kosarakat dobott Horton-Tucker, majd Dennis Schrödernek is volt egy olyan 70 másodperce, amikor hét pontot dobott – az utolsó negyedet összességében uralták a vendégek, így bár elég döcögősen, de végül érvényesítették a papírformát. Egyénileg Schröder (21 pont, 10 gólpassz) emelhető ki igazán, de most már Anthony Davis is „alakul”, 18 pontját 8/15 dobásból szedte össze, lekapott 8 lepattanót, de kiosztott 3 gólpasszt és 2 blokkot is. Az utóbbi 30 meccsből a 25. vereségét elszenvedő Magic pedig ugyan helytállt, de ezzel az eredménnyel már visszacsúszott Kelet utolsó helyére, nekik tényleg már csak a szezon vége lebeghet a szemük előtt.

A Magic legjobb dobói: Okeke 18/9, Harris 17/6, Anthony 15/9
A Lakers legjobb dobói: Schröder 21/3, Davis 18/3, Harrell 18

Philadelphia 76ers–Oklahoma City Thunder 121–90

Itt nem volt mit nézni.
Négy vereség után lesimázta ezt a meccset a Philly, a hazaiaknál végül Joel Embiid, Ben Simmons és Tobias Harris is vállalta a játékot, de túl sokat azért nem kellett dolgozniuk, a kezdőötös 21-25 percet töltött a pályán. Összességében eléggé olyan szaga volt ennek a derbinek, mint egy edzőmeccs, az OKC abszolút nem tudta megnehezíteni a takaréklángon érő Sixers dolgát – a nagyszünetben 15 pont volt közte, de 37-tel is vezetett már a Philly, mielőtt a végén kicsit szépítettek ezen a vendégek. Egyéni extrát senki nem hozott ilyen játékidő alatt, azt viszont emeljük ki, hogy a hazai alakulat 22 (!) labdaszerzést követett el, ami az egész NBA-t tekintve is szezoncsúcs, ezzel jelezték, hogy lezárták a rossz szériát és motiváltan várják az alapszakasz hajráját – az OKC közben zsinórban 14. vereségét könyvelhette el, amellyel beállította a franchise negatív csúcsát.

A 76ers legjobb dobói:
Embiid 21/6, Simmons 12, Harris 11/3, Maxey 11/3
A Thunder legjobb dobói: Jemore 22/12, Bazley 14, Brown 11

Washington Wizards–San Antonio Spurs 143–146 – hosszabbítás után

A Wizards is megnyerhette volna.
Rendkívül izgalmas hajrát hozott a Wizards és a Spurs csatája, a rendes játékidő utolsó 5 percében végig 3 ponton belül volt a két csapat, és mindkét oldalon több játékos is remekelt. Az utolsó percben DeMar DeRozan két kosarával fordítani tudott a Spurs, majd Bradley Beal egyenlítése után kimaradt DeRozan győztesnek szánt dobása, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadás hasonló izgalmakat hozott, csak több kimaradt dobással, 69 másodperccel a vége előtt Keldon Johnson juttatta előnyhöz a vendégeket, ami után mindkét oldalon akadtak hibák, Russell Westbrook eladott labdával és rontott dobással is jelentkezett, a túloldalon pedig Dejounte Murray rontott dobást. Végül Mills 5 másodperccel a vége előtt állhatott oda a büntetővonalra, ahonnan nem hibázott, majd a túloldalon Bradley Beal már nem tudott egyenlíteni, így a Spurs örülhetett, míg a Wizards 8 meccses győzelmi sorozata megszakadt.

DeRozan örülhetett a sztárok közül. Ez a meccs nem a védekezésről szólt, mindkét csapat 53 százalékkal dobott mezőnyből, és ez nem egy kiváló számsort eredményezett. A hazaiaknál Bradley Beal 20/37 jó dobással jutott el 45 pontig, Russell Westbrook (22 pont, 13 lepattanó, 14 gólpassz) újabb strigulát húzhat a tripla duplái sorába, bár ezúttal csak 9/26 dobása ért célba, de a 4. negyedben 14 ponttal és 5/9-es mezőnymutatóval, illetve 4 gólpasszal állt a Wizards élére, akiknél Alex Len (17 pont, 10 lepattanó) is jó munkát végzett a palánk alatt. A Spursnél szokás szerint DeMar DeRozan lépett elő vezérré, 37 pontját 12/23 dobásból és 13/13 büntetőből hozta össze, amihez hozzá tudott tenni 10 gólpasszt is, és a 4. negyedben 4/6 dobásból elért 9 ponttal, valamint 3 gólpasszal vezette csapatát. Mellette Dejounte Murray (25 pont, 17 lepattanó, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés) is nagyszerű játékkal jelentkezett, de a 10/14 jó dobással 21 pontig jutó Keldon Johnson is kiemelendő, ahogyan a Spurs második sorát 17 ponttal húzó Rudy Gay is. A Spurs ezzel egymást követő 3. meccsét húzta be, legközelebb a Miami Heat ellen az lesz számukra a tét, hogy a szezon során először sorozatban 4 meccset tudjanak nyerni.

A Wizards legjobb dobói: Beal 45, Westbrook 22, Len 17/3
A Spurs legjobb dobói: DeRozan 37, Murray 25, Johnson 21

New York Knicks–Phoenix Suns 110–118

Remekül zárta a túrát a Suns.
A Bucks, Sixers, Celtics, Nets, Knicks ötösfogathoz látogatott a Phoenix és végül 3–2-vel hozta le ezt a kirándulást, ami minimum megfelelő, főleg hogy most a liga legforróbb csapatát verte meg idegenben, egy back-to-back második felén. A vendégeken egy ideig érződött némi fáradtság a brooklyni vereség után és voltak már 15 pontos hátrányban is, de Devin Booker szerint nagyon meg akarták törni a New York szériáját és nekik ez most presztízsmeccs volt – a második félidőt már ők uralták, fordítottak és elöl-hátul érvényesítették a játékukat, addigra kimozogták a fáradtságot. A végén aztán jött Chris Paul és hét clutch ponttal végleg eldöntötte a csatát – 14.5 másodpercnél bombázta be az utolsó tripláját, ezzel állította be a végeredményt. CP3 (20 pont, 6 gólpassz, 2 blokk) mellett Mikal Bridges (21 pont, 3/6 tripla) és a teljes negyedik negyedet a pályán töltő Devin Booker (33 pont, 14/26 mezőnyből) is kitett magáért, a második félidei védekezésüók és összességében főleg az utolsó negyedük pedig abszolút dicséretet érdemel – jól hangoltak a következő rangadóra, most ugyanis a Clipperst fogadják majd szerdáról csütörtökre virradóra.

Vége. A Wizards mellett a New York nagy győzelmi sorozata is megszakadt ezen a játéknapon, pedig a zsinórban kilenc sikerből érkező hazaiak 18/25-tel kezdtek mezőnyből és 44–29-re vezettek, úgy tűnt, hogy átrohannak ellenfelükön. A lendület azonban itt elfogyott, a folytatásban már nem nagyon tudtak érvényesülni, főleg a védekezésük csúszott szét, ami nem szokott rájuk jellemző lenni – elöl 50 százalék felett dobtak mezőnyből és 40 százalék felett tripláztak, ezzel nem volt probléma. A negyedik negyedben aztán 94–93-as vezetésük után elkezdtek süllyedni és onnantól már egyértelműen a Suns diktált, a hajrában csak „kellemetlenkedni” tudtak Julius Randle-ék – hosszú idő után kaptak ki újra, de így is negyedikek Keleten, következőleg pedig a Chicagót fogadják.

A Knicks legjobb dobói: Rose 22, Randle 18/9, Bullock 17/12, Barrett 17/9
A Suns legjobb dobói: Booker 33/3, Bridges 21/9, Paul 20/6

Toronto Raptors–Cleveland Cavaliers 112–96

Jól eloszlottak a terhek a Raptorsnál.
Ezúttal remekül működött az a hazaiaknál, hogy mindenki megtalálta azt, amivel ezen az estén segíteni tudja a csapatát, és a korán beszedett 10 pontos hátrányuk után többnyire a Raptors járt előrébb. Kyle Lowry (9 pont, 5 lepattanó, 10 gólpassz) és Fred VanVleet (8 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) sem találta a dobását, közös erővel 6/19-et hajítottak mezőnyből, illetve 2/11-et triplából, de nem is erőltették túl, inkább a mezőnymunkával foglalkoztak. A pontszerzés terhét ezúttal leginkább Pascal Siakam (25 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) vette magára, de OG Anunoby (20 pont, 5 lepattanó) is jól termelt, noha 0/5-tel zárt a triplavonalon túlról. A kispadról Gary Trent Jr. hiányában Malachi Flynn (18 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) hozott lendületet, így a Raptors javítani tudott a Knicks elleni veresége után, és egyetlen meccsre megközelítették a Spurs ellen kikapó, de még így is play-in helyen álló Wizardsot.

Megszakadt Garland sorozata. Noha sokáig meccsben volt Collin Sexton és Larry Nance Jr. nélkül is a Cavaliers, de támadásban nem teljesítettek elég jól, mindössze 43.4 százalékkal dobtak mezőnyből, miközben ellenfelük 54.4 százalékkal. Ezen sokat segíthetett volna Darius Garland, aki az előző 6 meccsén mindig elért legalább 20 pontot, most viszont 5/13 dobásból megállt 13 egységnél, bár ezt azért kiegészítette 10 gólpasszal. Cedi Osman (2/9) és Kevin Love (3/9) sem dobott jól, míg Isaac Okoro (20 pont, 6 lepattanó) csak a triplavonalon belülről tudott hatékonyan játszani, azon túlról 1/8-cal zárt. Rá azért így sem lehet nagyobb panasz, ahogyan Jarrett Allen (15 pont, 7 lepattanó) is jól tette a dolgát a palánkok alatt, de végül begyűjtötték az elmúlt 7 meccsükből a 6. vereségüket is a vendégek, és így már 6 meccsre vannak az utolsó play-in helytől.

A Raptors legjobb dobói: Siakam 25/6, Anunoby 20, Flynn 18/6
A Cavaliers legjobb dobói: Okoro 20/3, Allen 15, Garland 13/3

Miami Heat–Chicago Bulls 102–110

Most a Chicago volt a clutch csapat.
A Bullsnak nem igazán feküdtek idén eddig a szoros végjátékok, ezúttal viszont nagyon éltek a vendégek és az alapvetően kiélezett mérkőzés utolsó öt percében dominálni tudtak. 97–97 után ugyanis 2/12-es mezőnymutatón tartották a Miamit, teljességgel levédekezték ellenfelüket, míg a túloldalon jóval hatékonyabban dolgoztak és végül ezt a clutch időszakot 13–5-re nyerték meg, ezzel a győzelmet is elvitték Floridából. Ennek alapját a centerpáros adta meg, Nik Vucsevics (24 pont, 11 lepattanó, 4/5 tripla) mellett ugyanis Daniel Theis (23 pont, 12 lepattanó, 5 gólpassz) is villogott a kezdőben, rájuk építve 51–34-re nyerték a lepattanózást, Theis pedig csak a negyedik negyedben 10 pontot és 7 lepattanót jegyzett, ott már abszolút az történt, amit ők akartak. A playinért hajtó gárdának óriási szüksége volt erre a sikerre és úgy tűnik, hogy Zach LaVine nélkül sikerült jó irányba állniuk, meglátjuk, hogy kitart-e ez a formájuk a folytatásban.

Jimmy Butler most is elégedetlen. A hazaiaknál Nunn, Herro, Oladipo és Iguodala sem állt rendelkezésre, Robinson pedig betegen próbálkozott meg a játékkal, de nem sokáig jutott, igazából rá sem számíthattak – ugyan Goran Dragic az előzetes hírekkel ellentétben ott volt a parketten, de így is elég tartalékos volt a Heat. Persze igyekeztek azért, Jimmy Butler (33 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz) és Bam Adebayo (23 pont, 6 lepattanó) mellé a 18 pontos Trevor Ariza is próbált felnőni, de pont a kinti dobóik hiányoztak, a festéket pedig a két centerrel jól sűrítette a Bulls, így a hazaiak 20 százalék alatt tripláztak, ami nem férhetett bele. Butler szerint mégsem ez volt a probléma, a Miami vezére azt mondta, hogy megint ugyanaz történt velük, mint a teljes szezonban: nem védekeztek, csak dobálgattak és amíg ez ment, addig jól álltak, aztán amikor a végén kimaradtak a dobásaik, akkor kikaptak – elég lesújtó véleményt fogalmazott meg ismét. Ezzel továbbra is csak hetedikek Keleten és jelen állás szerint playint kell játszaniuk.

A Heat legjobb dobói: Butler 33, Adebayo 23, Ariza 18/12
A Bulls legjobb dobói: Vucsevics 24/12, Theis 23/3, White 17/6

Minnesota Timberwolves–Utah Jazz 105–104

Ez még nagyobb blama.
Két napja otthon kikapott a Minnesotától a Utah, azt akkor egy rossz napként is fel lehetett fogni, de most itt volt a visszavágás ideje, amely helyett szörnyű játék és egy újabb vereség következett a ligaelső számára. A vendégeknél Ingles 3/14-et, Bogdanovic 1/11-et, Clarkson 5/20-at dobott mezőnyből, csapatszinten is 40 százalék alatt maradtak, ami pedig a triplákat illeti, 16/57-tel zártak, ezzel sem voltak előrébb. A parádés kezdés (33-17) után jött a hidegzuhany, a nagyszünetben már hátrányban voltak, égtek 13 ponttal is, majd hiába kapaszkodtak fel a végén, az utolsó pillanatokban elkövettek egy szarvashibát, amellyel megint kikaptak. Először szerencséjük volt, Mike Conley kihagyott büntetője után övék lett a támadópattanó, az irányító pedig hat másodpercnél bedobott egy clutch kettest, ezzel vezettek 104–103-ra, ám az oldalvonali bedobásnál érthetetlenül elváltották magukat és D'Angelo Russellt teljesen üresen hagyták a festékben, aki megihatott egy kávét, elolvashatta a napi újságot és még mindig volt ideje feltenni egy kényelmes ziccert. Négy másodperccel az órán így megint a Minny vezetett, ezt a kihagyást pedig már nem tudta ellensúlyozni a Jazz, az utolsó támadásból dobásig sem jutott el a gárda – a back-to-back vereség elég váratlanul jött most, ráadásul a Suns egyetlen meccsre közelítette meg Gobert-éket.

3-0. A liga egyik leggyengébb mérlegével bíró csapata 3–0-val kisöpörte a listavezetőt az alapszakaszban, ez nem mindennapi esemény, márpedig a Minnesota most ezt hajtotta végre. Ezen az estén legalább olyan jó volt a gárda, mint legutóbb, most is fizikálisan, agresszíven védekezett (finoman szólva nem ezt szoktuk meg...), elrontotta a Jazz játékát, ez pedig rögtön meg is alapozta a sikert, hiszen támadásban teljes kerettel eddig sem volt sok gondjuk. D'Angelo Russell (27 pont, 12 gólpassz, 7/12 tripla) és Karl-Anthony Towns (21 pont, 11 lepattanó) most is hozta a szintet és a jó védekezés miatt az is belefért, hogy Ricky Rubio, valamint Anthony Edwards csendesebb legyen – a végén kellett a clutch játék, de ott is a helyén volt az eszük. Ez az első eset az NBA történetében, hogy egy 30 százalék alatti csapat söpréssel viszi az alapszakasz-szériát egy 70 százalék feletti csapat ellen, a Wolves pedig összességében hatból négyet, míg áprilisban tizenötből hetet nyert, ez a csapat most azért már nem 30 százalék alatti a játékerőt tekintve.

A Timberwolves legjobb dobói: Russell 27/21, Towns 21/3, Edwards 14/3, Hernangomez 14/6
A Jazz legjobb dobói: Conley 26/9, Gobert 18, Niang 14/12

New Orleans Pelicans–Los Angeles Clippers 120–103

Lapos volt a Clippers.
Legalábbis így fogalmazott a vendégek sztárja, Paul George, aki szerint most minden szempontból maguk alatt teljesítettek, nem volt meg a ritmus, nem figyeltek egymásra és védekezésben, valamint támadásban is óriási kihagyásokkal, energia nélkül kosárlabdáztak. Maga George is messze elmaradt a megszokott szintjétől, 25 perc alatt kilenc pontot tett hozzá, ráadásul beszedett egy bokasérülést is, ami szintén nem segített – egyébként megint jó páran hiányoztak a Los Angelesnél, köztük Kawhi Leonard, de az utóbbi meccsekkel ellentétben most nem tudták mindezt energiával, agresszivitással ellensúlyozni. A harmatos teljesítmény miatt megint leszakadtak kicsit a Sunstól és nem közelítettek a Jazzhez sem, most viszont nagyon fel kell szívniuk magukat a phoenixi rangadóra...

Élet-halál a Pelsnek?
Lonzo Ball fogalmazott úgy, hogy tudják, nagyjából a hátralévő összes meccsüket meg kell nyerniük, ha be akarnak jutni a playinbe és azt is tudják, hogy minden meccsen óriásit kell védekezniük – azt már csak mi tesszük hozzá, hogy négy meccs a hátrányuk és már csak tizenegy mérkőzést játszanak le, úgyhogy valóban nagyjából mindent nyerniük kellene. Az első lépést mindenesetre megtették, ezúttal a játék minden elemében élesebbnek, motiváltabbnak, erőszakosabbnak bizonyultak a magasabban jegyzett Clippersnél, 54 százalékkal dobtak mezőnyből, 52 százalékkal tripláztak, 50–34-re nyertek a festékből és 23–7-re a gyorsindításból szerzett pontok tekintetében, az történt, amit ők akartak. A 13 ponttal nyert első negyed után nem is forgott igazán veszélyben a sikerük, vezettek már 25-tel is, kézben tartották a dolgokat, most tényleg mindent jól csináltak – a kérdés az, hogy valóban képesek-e ezt tartani, következőleg például Denverbe látogatnak...

A Pelicans legjobb dobói: Williamson 23/3, Ball 18/9, Bledsoe 18/3
A Clippers legjobb dobói: Mann 17/6, Cousins 16, Morris 15/9

Denver Nuggets–Memphis Grizzlies 120–96

A végére sima lett.
Egy hete egy végletekig kiélezett mérkőzést vívtak itt a felek és most bizonyos szempontból a Memphis állt jobban ahhoz képest, végül mégis meggyőző sikert könyvelhetett el a Denver. A hazaiaknál Michael Porter Jr. ezúttal nem csak dobott, de folyamatosan bontotta is a védelmet, végül összesen 31 pontot termelt, mellette Nikola Jokics sem okozott csalódást (24 pont, 15 lepattanó, 5 gólpassz), Aaron Gordon is hatékony volt és a védekezésükre is büszkék lehetnek: a periméteren teljesen elvették a Memphis dobásait, nagyon rossz triplázásba hajszolták bele őket. A mérkőzés azonban így sem dőlt el a negyedik negyedig, ugyan azt a játékrészt tízpontos előnnyel kezdhette a Nuggets, de még lehetett volna fantázia a Grizzliesben, csakhogy a Millsap, Dozier páros 12 pontjára nem érkezett válasz, ezzel a 12–0-s futással pedig végleg lezárult a derbi – innentől már nem lehetett kérdés, a Murray, Barton, Morris trió nélkül küzdő Denver csak két meccsre van a nyugati harmadik Clipperstől.

Morant egyedül maradt. Előzetesen bőven volt esélye nyerni ezen a mérkőzésen a Memphisnek, hiszen Valanciunas, Jackson Jr. és Brooks is ott lehetett a pályán, de valamiért most mindhárman egyszerre voltak haloványak: Brooks és Jackson abszolút nem volt faktor, Valanciunas pedig teljesen elveszett Jokiccsal szemben, összesen három lepattanót tudott megszerezni. Mindezt tetézte a csapatszintű 4/32-es (12.5 százalék) triplázás és már csak az a csoda, hogy a negyedik negyedig partiban, de legalábbis látótávolságon belül tudtak lenni – ezúttal nem nőttek fel ellenfelük szintjére, senki sem tudott segíteni Ja Morantnek. Az irányító azért igyekezett, bőven voltak látványos megoldásai, 10/15 dobással szórt be 27 pontot, valamint volt még 6 lepattanója és 6 gólpassza is, de ebben a harcban most egyedül maradt – most jöhet a napokban kétszer is legyőzött Portland elleni harmadik felvonás, ott javíthatnak.

A Nuggets legjobb dobói: Porter Jr. 31/9, Jokics 24/6, Gordon 15/6
A Grizzlies legjobb dobói: Morant 27, Valanciunas 13, Jackson Jr. 10/3

Sacramento Kings–Dallas Mavericks 113–106

Nem volt jó a Dallas.
Úgy tűnt, hogy talán ismét összeszedi magát a Mavericks, az előző mérkőzésein hozni tudta a győzelmet, most viszont ismét kifejezetten gyengén játszott Rick Carlisle alakulata és egy fáradtabb, papíron motiválatlan csapat ellen szenvedett újabb vereséget. Kristaps Porzingis ugyan nem játszott, de ez még önmagában nem magyarázza a dolgot, ezúttal az egész csapat tompának tűnt: rögtön egy 20–3-as Kings-vezetéssel indult a meccs, majd a második negyedben rohamoztak és közelítettek a vendégek, hogy a harmadik játékrészben sikerüljön végre átvenniük a vezetést. A szoros záró etapban azonban nem tudtak felülkerekedni, 94–94 után ismét a Sacto került fölénybe és közel nyolc perc alatt egy 15–7-et rohantak a hazaiak, amellyel kész tények elé állították a Dallast. A végjátékban már nem volt mit tenni, kulcsfontosságú dobásokat hibáztak a vendégek, így pedig nem tudtak közelebb jönni, maradt a vereség - most Luka Doncic sem játszott jól, az egész csapat döcögött, úgyhogy hirtelen megint 2.5 meccs a hátrányuk a Lakersszel szemben.

Fox nélkül nyert a Kings. Legjobb játékosát nélkülözte a hazai csapat ezen a mérkőzésen is, azonban a társak megoldották a helyzetet és szoros küzdelemben kiharcolták a győzelmet. Tyrese Haliburton most nem dobott jól, de szétosztott 10 gólpasszt, Buddy Hield 16 ponttal, 5 gólpasszal és egy clutch triplával jelentkezett, RIchaun Holmes büntette Porzingis hiányát (24 pont, 6 lepattanó, 2 blokk alig 25 perc alatt), Harrison Barnes pedig 24 perc alatt dobott 19 pontot. Ezúttal a kispad is hasznosnak bizonyult, csapatszinten 50 százalék felett dobtak mezőnyből és 45 százalékkal tripláztak, a negyedik negyedben pedig „váratlanul” elkezdtek védekezni is, ott percekig limitálták a Dallast, ami végül elégnek bizonyult a sikerhez – Luke Walton vezetőedző egyébként a lepattanózást emelte ki, szerinte ritkán csinálták ezt ilyen jól a hátvédek és a wingek révén, ez volt most a kulcs.

A Kings legjobb dobói: Holmes 24, Barnes 19/9, Hield 16/12
A Mavericks legjobb dobói: Doncic 24/12, Hardaway Jr. 19/9, Burke 19/9

NBA, ALAPSZAKASZ
Washington Wizards–San Antonio Spurs 143–146 – hosszabbítás után
Detroit Pistons–Atlanta Hawks 100–86
Orlando Magic–Los Angeles Lakers 103–114
Philadelphia 76ers–Oklahoma City Thunder 121–90
New York Knicks–Phoenix Suns 110–118
Toronto Raptors–Cleveland Cavaliers 112–96
Miami Heat–Chicago Bulls 102–110
Minnesota Timberwolves–Utah Jazz 105–104
New Orleans Pelicans–Los Angeles Clippers 120–103
Denver Nuggets–Memphis Grizzlies 120–96
Sacramento Kings–Dallas Mavericks 113–106

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik