Kevés lövésből is sikert kovácsolt a Boston

Vágólapra másolva!
2011.05.24. 06:33
null
Daniel Paille repül – Mike Smith (Tampa Bay) kapujára néha ilyen veszély is leselkedett (Fotó: Reuters)
Magyar idő szerint keddre virradóra a Boston Bruins 3–1-re legyőzte a Tampa Bay Lightning legénységét az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL), így összesítésben már csak egy győzelemre van a Keleti főcsoport döntőjének megnyerésétől.

 

A keleti finálé hatodik összecsapása úgy kezdődött, ahogyan az ötödik befejeződött: a két napja nagyszerű győzelmet arató Tampa Bay már a 69. másodpercben megszerezte a vezetést Simon Gagne révén. Ez már a harmadik alkalom a párharc során, hogy gól esik az első nyolcvan másodpercben.

Az első harmadban nem változott az állás, a másodikban azonban megfordult. A büntetőpadról éppen csak visszatérő Nathan Horton az 5. percben kiegyenlített, majd néggyel a vége előtt Brad Marchand is betalált Mike Smithnek, aki a döntő során eddig rendre lenullázta a bostoni támadókat. Most, amikor karrierje során első alkalommal kezdett playoffmeccsen, nem sikerült neki...

Meg kell jegyezni, a hazaiak viszonylag kevés munkát adtak a hálóőrnek (19 lövés), például két teljes emberelőnyt is elkorcsolyázgattak kapura lövési kísérlet nélkül. Annál mozgalmasabb estéje volt a túloldalon Tim Thomasnak: neki 33 lövés jutott. A legnagyobbat 11 perccel a vége előtt, Steve Downie akciójánál kellett mentenie – ahogyan utóbb fogalmazott, reflexmozdulattal, a kétségbeeséstől vezérelve, a szerencse segítségével cselekedett.

Ha ez a bravúr nincs, valószínűleg nem adódik olyan lehetősége Rich Peverleynek 12.1 másodperccel a végső dudaszó előtt, hogy csak az üres kapuba kelljen lőnie. A Lightning Peverley találata után is bennhagyta az extra mezőnyembert, de nem sikerült faragnia a hátrányon: 3–1-re nyert a Bruins.

A hatodik mérkőzést szerdán játsszák, a pályaválasztó a Tampa Bay lesz. A Lightning emberei ebben a szezonban már negyedszer korcsolyáznak ki úgy a jégre, hogy az esetleges vereség a kiesésüket jelenti. Ha azt nézzük, 3–2-es vezetésről a Bruins milyen mutatóval jutott tovább a múltban (17–4), nem túl jók az esélyeik.

A nyugati fináléban a Vancouver Canucks 3–1-re vezet a San Jose Sharks ellen, a csapatok magyar idő szerint szerdára virradóra Vancouverben találkoznak.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT
DÖNTŐ, ÖTÖDIK MÉRKŐZÉS
Boston Bruins–Tampa Bay Lightning 3–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Boston javára

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik