Kétgólos hátránynál indult be a washingtoni úthenger

Vágólapra másolva!
2010.10.31. 12:04
null
Alekszandr Ovecskinék (balra) az álmos kezdés után nagyon belelendültek Calgaryban (fotó: Action Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján a Washington Capitals 7–2-re győzött a Calgary Flames ellen idegenben. A vendégek a második harmadban hat góllal terhelték a Lángok hálóját, s így 0–2-ről megfordították az állást. A Capitals klasszisa, Alekszandr Ovecskin 13 másodperc alatt két emberelőnyös gólt is szerzett.

 

Igazi nagyüzem volt vasárnapra virradóra az NHL-ben, hiszen a harminc csapat közül huszonnyolc játékosai jégre korcsolyáztak. A legtöbb gólt, szám szerint kilencet a Washington calgaryi vendégjátéka hozta, és a Capitals nem akármilyen körülmények között nyert 7–2-re.

A kanadai csapat Olli Jokinen és Curtis Glencross találatával 2–0-ra vezetett, ezt követően azonban beindult a fővárosi úthenger. Előbb Nicklas Bäckström talált be előnyből, majd a második játékrész elején jött egy újabb hazai emberhátrányos szituáció, és jött Alekszandr Ovecskin is – tizenhárom másodpercen belül kétszer.

Előbb öt a három elleni szituációban, majd öt a négy ellen is betalált az orosz, mindkétszer kapásból bevéve Miikka Kiprusoff hálóját. A washingtoniak még négyszer betaláltak a harmadban, így az utolsó játékrészre nem is maradt sok izgalom.

A játéknapon egyébként öt kapus is shutouttal zárt, a bostoni Tim Thomas másodszor egymás után. A Toronto sorozata is két mérkőzés óta tart, igaz, a Maple Leafs kevésbé lehet büszke teljesítményére: ugyanis elmúlt két összecsapásán nem tudott a kapuba találni. Ezúttal a New York Rangers hálóőre, Henrik Lundqvist fogott ki a kanadaiakon, a svéd kapus 36 védéssel keserítette az ellenfelet.

A Los Angeles Kings Jarret Stoll remeklésével (egy gól, két assziszt) múlta felül a New Jersey Devilst, míg a Detroit Red Wings Pavel Dacjuk vezetésével (két gól, egy assziszt) 5–2-es győzelmet aratott a Nashville elleni divízióbeli rangadón. A St. Louis Blues játékosa, Jay McClement három gólt lőtt, csapata szétlövésben győzte le az Atlanta Thrasherst.

NHL
ALAPSZAKASZ, 23. JÁTÉKNAP
  Carolina Hurricanes–Pittsburgh Penguins 0–3
  Detroit Red Wings–Nashville Predators 5–2
  Montreal Canadiens–Florida Panthers 1–3
  Ottawa Senators–Boston Bruins 0–4
  Philadelphia Flyers–New York Islanders 6–1
  Toronto Maple Leafs–New York Rangers 0–2
  Colorado Avalanche–Columbus Blue Jackets 5–1
  Dallas Stars–Buffalo Sabres 4–0
  Minnesota Wild–Chicago Blackhawks 1–3
  Phoenix Coyotes–Tampa Bay Lightning 0–3
  St. Louis Blues–Atlanta Thrashers 4–3 – szétlövés után
  Calgary Flames–Washington Capitals 2–7
  Los Angeles Kings–New Jersey Devils 3–1
  San Jose Sharks–Anaheim Ducks 5–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik