James lett a Miami megmentője a ráadás utolsó pillanatában!

Vágólapra másolva!
2013.05.23. 09:04
null
Hiába mutatott be D. J. Augustin (balra) ilyen formagyakorlatokat, az Indiana így is kikapott (Fotó: Reuters)
Elképesztően nagy meccsel indult az észak-amerikai profi kosárlabdaliga rájátszásának Keleti főcsoportdöntője, ahol a Miami Heat óriási hajrá után múlta csak felül a harmadik kiemelt Indiana Pacerst hazai környezetben. A tripla duplázó LeBron James a dudaszó pillanatában nyerte meg a derbit az alapszakasz győztesének, így nem a rendes játékidő végén egy triplával egalizáló, majd a hosszabbításban három jó büntetővel a mérkőzést is majdnem megnyerő Paul George lett a hős, a rosszkor faultoló Dwyane Wade pedig nem lett vesztőember. Nézzük a részleteket!

Miami Heat (1.)–Indiana Pacers (3.) 103–102 – hosszabbítás után

Sejthető volt, hogy a Pacers óriási energiákat mozgat majd meg annak érdekében, hogy el tudja hozni az első mérkőzést Miamiből, ám azt talán kevesebben gondolták volna, hogy amennyiben tripla duplával zár az MVP, LeBron James (30 pont, 10 lepattanó, 10 gólpassz) és mellette Dwyane Wade (19 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz, 3 szerzett labda) is hozza az All Star-szintet, akkor saját közönsége előtt ilyen mértékben vért kell izzadnia a diadalért a címvédőnek, pedig így lett.

Az első félidőben nagyon sokáig irányított a 26 pontot szerző David West húzta Indiana, az egykori New Orleans-játékos 18 egységnél tartott a nagyszünetben, ami előtt James show-ja és Chris Andersen (16 pont, 7-ből 7 mezőnyből, 5 lepattanó, 3 blokk) takarító-, illetve befejezőmunkája életben tartotta a Heatet, majd a fordulást követően jól is jött a megszerzett momentum, onnantól már inkább a floridaiak uralták az eseményeket, még ha a lepattanópárharcot el is vesztették 38–43-ra.

A hajrában Paul George (27 pont) órási kosaraival látótávolságon belül maradt a Pacers, ráadásul az Év legtöbbet fejlődött játékosa cím birtokosa beverte azt a triplát is, amellyel egyenlített a vendég alakulat, miután kétegységnyi hazai fórnál a 93 százalékos büntetődobó, Ray Allen elrontotta az egyik kísérletét. Allen a maradék 0.7 másodpercben nem talált be, így jöhetett a túlóra, ahol szintén nem engedték el egymás kezét a csapatok. Az utolsó pillanatokban úgy festett, célba ér a Heat, ám Wade triplakísérlet közben ütött oda George-nak, aki mínusz kettőnél könyörtelenül bevarrta mindhárom kísérletét és megszerezte a vezetést övéinek, ám maradt vissza még két szekundum, ami elég volt LeBron Jamesnek, hogy egy ziccerrel megnyerje a rangadót a Miaminak! Folytatás két nap múlva, szintén Floridában.

A játéknap öt legszebb jelenete

A nap hőse: LeBron James, aki újfent elképesztően nagyot játszott – 30 pont, tripla dupla és meccsnyerő kosár a hosszabbítás záró pillanatában. Kellhet ennél több?!
A nap lúzere: Frank Vogel, aki nem hagyta fenn Roy Hibbertet az utolsó védekezésnél, így James simán eljuthatott a gyűrűig, ugyanis azt senki sem védte, pedig csupán egy kettes kellett a Miaminak a fordításhoz.

A Heat legjobb dobói: L. James 30, Wade 19, Bosh 17
A Pacers legjobb dobói: George 27, D. West 26, Hibbert 19
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Heat javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik