James 36 ponttal, a Miami győzelemmel melegített a Lakers ellen

Vágólapra másolva!
2010.12.24. 09:57
null
Jamesszel (balra) nem bírtak Phenixben <br />(Fotó: Action Images)
Az &eacute;szak-amerikai profi kos&aacute;rlabda-bajnoks&aacute;g 59. j&aacute;t&eacute;knapj&aacute;n Orland&oacute;ban veres&eacute;get szenvedett a ligaelső San Antonio. A Spurs t&iacute;z sorozatban megnyert meccs ut&aacute;n kapott ki &uacute;jra. A Miami a 36 pontos LeBron James vezet&eacute;s&eacute;vel győz&ouml;tt a Phoenix ellen.

Az Orlando a ligaelső San Antonio ellen  bebizonyította, nem véletlenül sorolják a Keleti főcsoport élcsapatai közé, és annak ellenére számolni kell vele, hogy a találkozót megelőző kilenc találkozójából nyolcat elveszített.

A Magic ezúttal végig kiegyenlített teljesítményt nyújtott, a mérkőzés nagy részében vezetett, és három negyed alatt tulajdonképpen el is döntötte a meccset, ugyanis az utolsó játékrész 21 pontos hazai előnynél kezdődött.

A kilenc nap alatt hatodik meccsét játszó San Antonio klasszisai fáradtnak, erőtlennek tűntek a jól védekező orlandóiakkal szemben. A Magic legjobbja a 29 pontja mellé 14 lepattanót is gyűjtő Dwight Howard volt, Brandon Bass 17 pontot tett hozzá a sikerjhez, akárcsak a kispadról beszálló J.J. Redick. A Phoenixtől való visszatérése óta most volt a legeredményesebb a 11 pontig jutó Hedo Türkoglu, akinek ez volt a harmadik meccse és az első győzelme azóta, hogy visszatért Orlandóba.

A Miami a Phoenix elleni idegenbeli sikerrel melegített a szezon talán legjobban várt mérkőzésére, a Los Angeles elleni (idegenbeli) rangadóra, melyet december 25-én rendeznek (24-én szünnap van).

A Heat úgy győzött 95–83-ra, hogy a nagy hármasból erre a meccsre, csak nagy kettes lett, ugyanis Dwyane Wade térdfájdalmai miatt nem lépett pályára. Ugyanakkor játéka nem különösebben hiányzott, a Miami a 36 pontot jegyző LeBron James és a 23 pontig és 11 lepattanóig jutó Chris Bosh vezetésével is boldogult a Sunsszal.

A hazaiaknál csak Jared Dudley (33 pont, 12 lepattanó) nyújtott kimagaslót, a csapat egyik legnagyobb sztárja, Steven Nash például mindössze négy pontot dobott (igaz, kiosztott 18 asszisztot).

 NBA
ALAPSZAKASZ, 59. JÁTÉKNAP
Orlando Magic–San Antonio Spurs 123–101
Sacramento Kings–Milwaukee Bucks 79–84
Phoenix Suns–Miami Heat 83–95

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik