Ilyasova karriercsúcsával nyert a Bucks

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2015.03.27. 09:49
null
Ersan Ilyasova karriercsúcsot jelentő 34 pontot dobott a Pacers ellen (Fotó: Reuters)
Ersan Ilyasova 34 pontos estéjével látványos találkozón verte meg a Milwaukee az Indianát az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) csütörtöki játéknapján. George Hill dobását kiköpte a gyűrű a végén.


Milwaukee Bucks–Indiana Pacers 111–107

Ilyasova ihletett formában tüzelt. A Bucks magasembere ma szinte nem tudott hibázni, igaz, a Pacers védekezése is elég tiszta dobóhelyzeteket biztosított számára – ennek megfelelően már az első negyedben 17 (!) egységet rámolt be, miközben a teljes Indiana 15-öt. Ilyasova végül 34 pontos karriercsúccsal zárt, 14 mezőnykísérletéből 12 jó volt, hat ráemelt triplájából ötöt értékesített és ami szintén fontos: amikor ő pályán volt, 19 pontot vert a vendégekre a Milwaukee.

Felzárkózott, majd elsüllyedt a Pacers. A mérkőzésen összeszedett 23 pontos hátrányát ledolgozta az Indiana, C. J. Miles egymaga 15 egységet szorgoskodott össze a második negyedben, csapata pedig folyamatosan zárkózott. Az utolsó játékrészben aztán jött George Hill, szűk három perc alatt három triplát is elsüllyesztett, majd a hazaiak figyelmetlenségeit kihasználva 19.9 másodperccel a vége előtt két pontra csökkentette a hátrányt a vendégcsapat. Antetokounmpo megtette azt a szívességet, hogy elrontott egy büntetőt, de George Hill betörése nem kavarta meg a Milwaukee védekezését, majd Pacsulija mellől eleresztett hármasát kiköpte a gyűrű az utolsó pillanatban.

Sok büntető, sok tripla. A Bucks 43–24-re nyert a festékben, ami óriási különbségnek számít – az Indiana harminc hárompontost emelt rá és 43 büntetőt dobhatott, utóbbi szintén elég magas szám. A rengeteg faultból nem jöttek ki végül túl jól, a Milwaukee tíz százalékkal jobban célzott náluk mezőnyből, valamint a vendégek 23 eladott labdája is kompenzálta a büntetőket.

Ezzel bebiztosította magát a Bucks? A Miami kissé szerencsés legyőzése után az Indianát is két vállra fektették, ezzel a Heattel szemben 2.5, a Bostonnal szemben 4.5, a kilencedik Pacers előtt pedig 5 meccs az előnyük. A hullámvölgy után zsinórban második győzelmét aratta, és úgy fest, hogy elhárította a felsejlő veszélyt Jason Kidd csapata.

A Bucks legjobb dobói: Ilyasova 34/15, Middleton 17/6, Antetokunbo 16
A Pacers legjobb dobói: Miles 26/12, G. Hill 24/18, Watson 23/6

NBA, ALAPSZAKASZ

Milwaukee Bucks–Indiana Pacers 111–107

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik