HFL: virtuális négyes döntő szombat este a Dob utcában!

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.07.25. 13:24
1 bajnokság. 6 csapat. 15 játékos és 18 mérkőzés. Összesen 505 pont és közel 30 000 néző. A végén viszont itt is csak egy maradhat, aki megnyeri a Magyar Amerikaifutball-szövetség által 2020-ban a koronavírus miatt a kibertérbe áthelyezett HFL bajnokságot, vagyis az e-HFL-t. A négyes döntőt, az I. Score! e-HUNGARIAN BOWL-t július 25.-én szombaton rendezik meg, a névadó szponzor Score! Sport Bárban, este 18 órától.



Az e-HFL a szövetség által az idei szezonra kiírt lebonyolítási rendszerben zajlott virtuális változatában is, a hat résztvevő csapat – Budapest Cowbells, Budapest Wolves, Fehérvár Enthroners, Győr Sharks, Kijev Capitals és Miskolc Steelers – öt alapszakasz mérkőzésen döntötte el, hogy melyik négy lesz az, amelyek ott lehetnek a rájátszásban. A találkozók többségén nem lehetett ok a panaszra, hiszen összesen 505 pontot szereztek a játékosok, ebből 107-et a Kolomposok támadósora szorgoskodott össze, míg a legkevesebb kapott ponttal, ez 58 volt, az Enthroners védelme zárt. A legpontgazdagabb találkozó a 3. fordulóban a Budapest Cowbells–Győr Sharks meccs volt, amelynek végeredménye 42–14 lett. Háromszor láthattak a nézők nullázást, a Capitals, a Cowbells és az Enthroners is kapott pont nélkül zárta a találkozóját egy-egy alkalommal.

Az alapszakasz utolsó fordulójában a Cowbells elleni győzelemnek köszönhetően végül az Enthroners végzett az első helyen, így a negyedik kiemelt Győr Sharks lesz az ellenfele, amely Horváth Kristóf sikerének köszönheti a playoff helyezését, miután a záró találkozón megverte Ócsai Gergőt és a Wolvest. A második kiemelést a Cowbells érdemelte ki, amely a korábban 34 ponttal verte mostani, elődöntőbeli ellenfelét, a Miskolc Steelerst.

A rájátszás legizgalmasabb része, hogy végre a szurkolók is ott lehetnek a játékosok közelében, hiszen a Score! Sport Bárban, a jelenlegi helyzetnek megfelelően, korlátozott létszámban, de nézők is lesznek majd. Ezen felül, aki otthonról szeretné kényelmesen nézni a hátralévő három találkozót, az csak figyelje a Magyar Amerikaifutball-szövetség Facebook oldalát, ahol egy közel három órás élő közvetítés várja majd az amerikai futball szerelmeseit.

A helyszíni stúdióban Cselleng Ádám faggatja a résztvevőket a mérkőzések között, a kommentátori székekben pedig Kovács Bálint és Koleszár Dávid színesítik, az amúgy is izgalmas találkozókat.

A döntő győztese az I. Score! e-HUNGARIAN BOWL kupája mellé értékes nyereményekben részesül majd a Score! Sport Bár jóvoltából.

I. Score! e-HUNGARIAN BOWL
Helyszín: 1074 Budapest, Dob utca 65.
Időpont: 2020.07.25, szombat - 18.00 – 22.00

Résztvevő csapatok és játékosok:

Budapest Cowbells (New Orleans Saints): Magyar Ádám, Magyar Csanád, Szabó Tamás
Budapest Wolves (San Francisco 49ers): Hegedűs Máté, Ócsai Gergő, Sződy Ferenc
Fehérvár Enthroners (Minnesota Vikings): Bosznai Zsolt, Horváth L. Bence, Mézes Ádám
Győr Sharks (Kansas City Chiefs): Bálint Zsolt, Horváth Kristóf, Várfalvi Péter
Kijev Capitals (Dallas Cowboys): Tóth Gábor
Miskolc Steelers (Baltimore Ravens): Bodnár Benedek, Szatmári Dániel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik