Madaras Erik igazi érzelmi hullámvasútra ült fel a negyedik negyedben: futott TD-jével előbb előnyhöz jutott az Enthroners, ám hétpontos vezetésnél öt perccel a vége előtt elejtette a labdát, hibája után a Wolves kiegyenlített. Az utolsó percben azonban ismét hőssé vált, elkapott touchdownjával megnyerte a döntőt a Fehérvárnak.

A HFL-ben idén debütáló futó elmondta az NSO Tv-nek, a pályára kerüléskor szinte fel sem fogta, milyen nagyszerű atmoszféra vette körül az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A győztes touchdown szerzője hozzátette: az motiválta leginkább a fehérváriakat, hogy visszavágjanak a fővárosiaknak a tavalyi 18–7-es vereségért.

 
Fehérvári védőt is meghívtak a londoni NFL-játékosfelmérőre
A fehérvári védő túl van a felmérőn, szerinte jó esélyei vannak

Zilai János neve ismerősen csenghet az amerikai futball kedvelőinek: a fehérvári védő egyike volt annak a 43 kiválasztottnak, aki részt vehetett a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) londoni játékosfelmérőjén.

A 24 esztendős játékos nem akarta, hogy ilyen izgalmas legyen a döntő, szívesebben nyert volna két–három touchdownnal.

Zilai kicsit mesélt arról is, mi történt vele a felmérő óta. Az önbizalma és a kitartása továbbra is határtalan: még mindig az a célja, hogy az Egyesült Államokban amerikai futballozzon a profik között. Természetesen egy kisebb ligában, mint az XFL és a USFL is szívesen kipróbálná magát, de azért az NFL-ről sem tett le. 

AMERIKAI FUTBALL
XVI. HUNGARIAN BOWL, ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION
Fehérvár Enthroners–Budapest Wolves 31–24
(3–3, 7–14, 7–0, 14–7)