HFL: Bencsics Márk lett a 2019-es idény legjobbja

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2019.12.17. 17:58
Bencsics Márkot, a Budapest Wolves amerikaifutball-csapatának irányítóját választották meg a 2019-es HFL-idény legjobb felnőtt játékosának.

A „felnőttek” esetében a szavazásban a szurkolók mellett a magyar amerikafutball-válogatott szakmai stábja és a média jeles képviselői – így a Nemzeti Sport Online is – is részt vettek. Az idei szezonban a klub- és válogatott mérkőzések alapján a Magyar Amerikai Futball Szövetség (MAFSZ) szakmai vezetősége a szavazatok összesítése után eredményt hirdetett.

A végeredmény
1. Bencsics Márk – QB, Budapest Wolves
2. Törzsök Tamás – LB, Budapest Cowbells
3. Zilai János – LB, Fehérvár Enthroners
4. Szabó Martin – DB, Miskolc Steelers
5. Bánfi Mihály – DE, Budapest Cowbells
6. Elek Ádám – WR, Budapest Wolves
7. Danku Dávid – RB, Budapest Wolves
8. Golita Zoltán – DB, Budapest Cowbells
9. Mészáros Márton – WR, Budapest Cowbells
10. Gecser Máté – WR, Budapest Wolves
11. Czirók Márton – WR, Budapest Cowbells
12. Becs Péter – LB, Győr Sharks

Nagyon kettős érzéseim vannak most. Egyfelől nagyon köszönöm mindenkinek, aki rám szavazott – edzők, média és a közösségi oldalakon keresztül. Valahogy ezt most más feldolgozni, mint tavaly, hiszen akkor bajnokok lettünk és a válogatottal is jól szerepeltünk. Most viszont csalódás volt klub szinten, hogy az elődöntőben kikaptunk a Kijev ellen, így most máshogy dolgozom fel, máshogy értékelem ezt a szezont, sokkal több motiváció jön megint jövőre. A válogatottal meg kétszer is olyan élményt éltünk át a címeres mezben, hogy ezzel örökre emlékezni fogunk. Szóval most úgy vagyok vele, hogy ez tök más helyre kerül a polcra, mert nem lettünk bajnokok, de mindenképpen ösztönző és motiváló. Annak örülök, hogy ettől függetlenül tudtam úgy futballozni hellyel-közzel, ahogy azt elvárom magamtól. Sok nehezítő körülmény volt, de a jövő évben ezt szeretném megfejelni egy jobb teljesítménnyel, hogy a csapatot is segítsem ahhoz, hogy újra döntőzzünk, és lehetőleg bajnokok is legyünk” – nyilatkozta az MAFSZ-nek Bencsics Márk az elismerés átvétele után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik