Harden élete meccsét játszotta volt klubja ellen

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2013.02.21. 09:44
null
Volt oka az ünneplésre James Hardennek és Chandler Parsonsnak (Fotó: Reuters, archív)
Mára virradóra 11 mérkőzést vívtak meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, amelyek közül végül nem a hazaiak által simán megnyert Los Angeles Lakers–Boston Celtics rangadó került leginkább előtérbe, hanem a korábban az Oklahoma Cityben pallérozódó James Harden 46 pontos karriercsúcsa, valamint klubja, a Houston győzelme a tavalyi finalista ellen lett a „sláger”. Rudy Gay első meccse a Memphis ellen ellenfélként már nem sikerült ilyen jól, a Brooklyn pedig 24 órán belül másodszor is elintézte a Milwaukee-t. A nap egyik legszorosabbnak várt mérkőzését pedig kiütéssel nyerte az Indiana a New Yorkkal szemben. Nézzük, milyen érdekességek történtek még ezen a játéknapon!


Toronto Raptors–Memphis Grizzlies 82–88

Az ex-Grizzly, Rudy Gay főszereplésével ötös győzelmi sorozatot épített a Toronto, mely ma pont a bedobó volt csapatát fogadta, s végül kapott ki tőle nagy csatában. A végül 13 pontig és 9 lepattanóig jutó Gay, aki nem mellesleg több Memphis-i franchise rekordot is tart, nagyon gyengén kezdett támadásban, a helyére érkező Tayshaun Prince szépen lassította őt, ezzel pedig gyakorlatilag nyert is a vendég gárda, mely Zach Randolph-tól egy 17 pontos, 18 lepattanós dupla duplát kapott ezen az estén.
A Raptors legjobb dobói: A. Anderson 19, A. Johnson 16, Gay 13
A Grizzlies legjobb dobói: Conley, Z. Randolph 17-17, T. Allen 12

Charlotte Bobcats–Detroit Pistons 99–105

A Bobcats nem tudott újabb meccset nyerni, pedig a Pistons egyik legjobbja, a 21 egységig jutó Brandon Knight még sokkal a lefújás előtt megsérült és a 24 pontos Kemba Walker, valamint a 15-öt szóró Byron Mullens még időben meg is indították a hazai felzárkózási kísérletet. A detroit viszont okos játékkal reagált és behúzta a kötelező győzelmet idegenben is a ligautolsó ellen.
A Bobcats legjobb dobói: Walker 24, Sessions 18, Mullens 15
A Pistons legjobb dobói: Knight 21, Monroe 19, Calderon 17

Indiana Pacers–New York Knicks 125–91

PLUSZ-MÍNUSZ

A nap hőse: James Harden, aki próféta lett egykori társai ellen, s mindössze 19 mezőnydobást vállalva jutott el 46 pontot jelentő karriercsúcsig, amivel győzelemre is vezette a Houstont az Oklahoma City bánatára.

A nap lúzere: Monta Ellis, aki három büntetőt dobhatott mínusz háromnál két másodperccel a végső dudaszó előtt a Nets ellen, s mindhármat mellé is dobta (igaz, az utolsót már szándékosan).

Kelet harmadik, illetve második legjobb csapatai találkoztak Indianában, ahol a Pacers még mindig Danny Granger nélkül állt ki, ám talán idei legjobb teljesítményét nyújtotta Frank Vogel együttese. A Knicks ugyan még mindig ott van a kettes pozícióban keleten, de az utóbbi 36 mérkőzésén csak 50 százalékos mutatót hozott össze Mike Woodson együttese, mely ma több energiát fordított a parolázásra, mint a védekezésre, ez pedig meg is látszott a végeredményen. JR Smith a kiállítás sorsára jutott, Amare Stoudemire pedig egy "kegyelem" technikaival megúszta az estét, de még a két edzői stáb között is volt heves vita a nagyszünetben, pedig a derbi nagyon korán eldőlt.
A Pacers legjobb dobói: George 27, Da. West 18, Stephenson 14
A Knicks legjobb dobói: T. Chandler 19, Anthony 15, Copeland 13

Cleveland Cavaliers–New Orleans Hornets 105–100

Az All-Star hétvége egyik hőse, az ott tripladobó versenyt nyerő Kyrie Irving, aki egyébként még az ifjoncok gáláján is termelt 32 pontot, a „nagyok" között pedig 15 egységgel mutatkozott be, most egy 35-ös produkciót tett le az asztalra, s győzelemre is vezette a Clevelandet az Eric Gordont pihentető New Orleans ellen. A vendégek veszte az lett, hogy nem volt náluk senki, aki a végjátékban hátára tudta volna venni a csapatot, míg Irving megint a végjátékra időzítette halálos bombáit.
A Cavaliers legjobb dobói: Irving 35, Waiters 16, Miles 11
A Hornets legjobb dobói: Roberts 17, R. Lopez 15, Vasquez 13

Atlanta Hawks–Miami Heat 90–103

Az Atlanta a középső két negyedben uralta a játékot az egyre jobb formába lendülő címvédő ellen, ám a negyedik negyedet saját közönsége előtt tudta 17-40-re(!) elbukni a majdnem tripla duplázó Josh Smith (10 pont, 9 lepattanó, 9 gólpassz) fémjelezte Hawks. LeBron James 24 egysége mellett 11 gólpasszt osztott ki, a negyedik etapban hengerelő Miami pedig kezd óriási előnyre szert tenni a Keleti Főcsoport élén a New York bukdácsolása miatt.
A Hawks legjobb dobói: Horford 27, Korver 12, Josh Smith, I, Johnson 10-10
A Heat legjobb dobói: L. James 24, Wade 20, Battier 17

Milwaukee Bucks–Brooklyn Nets 94–97

A két gárda 24 órán belül másodszor is megmérkőzött, csak most a hosszabbításos brooklyni ütközet után Milwaukee-ban mérte össze tudását a Bucks és a Nets. A hazaiak megint a jobbik arcát mutató Jennings (31 pont, 11 gólpassz) vezetésével mentek a győzelem felé, de CJ Watson (17 pont, 6 gólpassz) és a 23 pontos Deron Williams éppen hátvéd posztokon sebezték meg a vendéglátók védelmét, bár a wisconsiniak másik kisembere, Monta Ellis még egalizálhatott volna a negyedik játékrész végén, de mindhárom(!) büntetőjét elpuskázta, miután Williams egy vitatható szabálytalanságot követett el rajta.
A Bucks legjobb dobói: Jennings 31, Ellis 14, Sanders, Ilyasova 12-12
A Nets legjobb dobói: Deron Williams 23, Watson 17, Blatche 12

Houston Rockets–Oklahoma City Thunder 122–119

James Harden eddig nagyon szenvedett volt csapata ellen ebben a szezonban, rendre nem ment neki a dobás, ám ma megtört a jég és kiszakadt a zsák. Az olimpiai bajnok kisember kisebb sérülése kikúrálása után 46-os karriercsúccsal vezette diadalra a Houstont, mely a hétvégi All-Star után újabb kosárshow-t láthatott ettől a két csapattól. Az éjjel folyamán több kiegészítőemberéét is elcserélő Rockets tartalékos felállásban is elképesztő pontzuhataggal állt elő, Jeremy Lin 29 egysége azt jelenti, hogy a Thunder 75(!) pontot kapott az ellenfél két kezdő hátvédjétől, ez pedig a győzelembe került, s immáron hármas vereségsorozatban van a tripla duplázó Kevin Durant (16 pont, 12 lepattanó, 11 gólpassz) fémjelezte OKC, melyben ma a 6 triplát értékesítő Thabo Sefolosha szórt 28-as karrierrekordot.
A Rockets legjobb dobói: Harden 46, Lin 29, Parsons 17
A Thunder legjobb dobói: Sefolosha, Weestbrook 28-28, Durant, Ibaka 16-16

Minnesota Timberwolves–Philadelphia 76ers 94–87

A Sixers az újabb idegenbeli veresége miatt már csak matematikai reményeket táplálhat a rájátszásba jutást illetően, hiszen jelenleg nyolc győzelem hiányzik az Andrew Bynum, Thad Young, Jason Richardson triót kényszerből jegelő philadelphiaiaknak az 50 százalékos mutatóhoz. A 27 pontos, 18 lepattanós dupla duplát összehozó Nikola Pekovics élete mérkőzését játszotta, míg a visszatérő Andrei Kirilenko 15 ponttal, 5 lepattanóval, 5 gólpasszal és 3 dobásblokkolással zárta az estét, mellettük pedig a kezdőben bennmaradó Derrick Williams (17 pont, 8 lepattanó) is brillírozott, nem is férhetett kétség a még mindig elképesztően tartalékos Timberwolves diadalához.
A Timberwolves legjobb dobói: Pekovics 27, Derrick Williams 17, Kirilenko 15
A 76ers legjobb dobói: Turner 17, Holiday 16, Wilkins 13

Dallas Mavericks–Orlando Magic 111–96

Bár megint feltett kezekkel lépett pályára az első negyedben 42 pontot kapó Magic, a floridaiak mentségére legyen mondva, hogy legalább innen még még fel tudtak állni, aztán persze a győzelemnek közelében sem voltak a hajrában, köszönhetően a nagyon egységes csapatjátékkal kirukkoló dallasiaknak, akinél nyolcan értek el minimum nyolc pontot. A 21 pontos, 7 gólpasszos Arron Afflalo dicséretes teljesítményt tett le az asztalra, csakúgy, mint a 20 pontot szerző újonc, Moe Harkless, valamint a 16 pontos, 13 lepattanós dupla duplát szállító Nikola Vucsevics, de ez is kevés volt ma az Orlandótól.
A Mavericks legjobb dobói: Marion, Brand 17-17, Carter 14
A Magic legjobb dobói: Afflalo 21, Harkless 20, Vucsevics 16

Los Angeles Lakers–Boston Celtics 113–99

A Lakers megható felvezetés után, a múlthéten elhunyt tulajdonos, Jerry Buss búcsúztatása után nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe és az idei talán legminőségibb produkcióját nyújtó Dwight Howard (24 pont, 12 lepattanó), valamint a Magic Johnsont a gólpassz-örökranglistán lehagyó Steve Nash (14 pont, 7 gólpassz) szinte végig magabiztos előny birtokában ért be a célba. Kobe Bryant 16 ponttal és 7 gólpasszal segítette a playofftól még mindig elég messze járó Los Angeles-ieket, Earl Clark pedig 16 lepattanós karriercsúcsot mutatott be. Paul Pierce ugyan 23 pontot szórt az első félidőben a vendégeknél, akik back-to-back érkezve védekezésben alig tudtak bármiféle ellenállást is kifejteni az okosan, sok passzal játszó Lakers ellen.
A Lakers legjobb dobói: D. Howard 24, Bryant 16, Jamison 15
A Celtics legjobb dobói: Pierce 26, C. Lee 20, J. Green 15

Golden State Warriors–Phoenix Suns 108–98

A Warriors megszakította hat mérkőzés óta tartó vereségszériáját, méghozzá a 69 pontot termelő Curry, Thompson, Jack hátvédsor vezetésével, valamint dupla duplázó David Lee (19 pont, 11 lepattanó) hatékony közreműködésével. A 20 pontos, 10 gólpasszos, 5 labdát szerző Goran Dragic ma is hatalmasat játszott, sőt, a veterán Jermaine O'Neal (17 pont, 12 lepattanó, 2 blokk) is az utóbbi években mutatott legjobb performanszát hozta, de az újabb bravúr nem jött össze a jelenlegi leggyengébb nyugati alakulatnak.
A Warriors legjobb dobói: K. Thompson 28, Jack 21, Curry 20
A Suns legjobb dobói: Dragic 20, O'Neal 17, Dudley 15

NBA
ALAPSZAKASZ, 104. JÁTÉKNAP

Toronto Raptors–Memphis Grizzlies 82–88
Charlotte Bobcats–Detroit Pistons 99–105
Cleveland Cavaliers–New Orleans Hornets 105–100
Indiana Pacers–New York Knicks 125–91
Atlanta Hawks–Miami Heat 90–103
Milwaukee Bucks–Brooklyn Nets 94–97
Houston Rockets–Oklahoma City Thunder 122–119
Minnesota Timberwolves–Philadelphia 76ers 94–87
Dallas Mavericks–Orlando Magic 111–96
Los Angeles Lakers–Boston Celtics 113–99
Golden State Warriors–Phoenix Suns 108–98

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik