Gyász: elhunyt a Boston Celtics legendás alakja

Vágólapra másolva!
2020.11.11. 10:48
null
Játékosként, edzőként és kommentátorként a klub mind <br />a 17 bajnoki címének részese lehetett (Fotó: Getty Images)
Nyolcvanhat éves korában kedden elhunyt Tommy Heinsohn, az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő Boston Celtics legendás alakja, aki játékosként, edzőként és kommentátorként a klub mind a 17 bajnoki címének részese lehetett.

A Boston Celtics közleményében kiemelte: pótolhatatlan veszteség érte a csapatot, az „elmúlt 18 évben a klub vezetősége nagy mértékben támaszkodott Heinsohn tapasztalatára és tanácsaira”.

Adam Silver, az NBA vezetője hangsúlyozta: Heinsohn a siker szinonimája volt, hiszen játékosként és edzőként is bekerült a Hírességek Csarnokába, mielőtt riporterként folytatta volna karrierjét. Hozzátette: „Tommy nélkül a Celtics meccsei már nem lesznek ugyanolyanok”.

Tommy Heinsohn 1956 és 1965 között volt a Boston Celtics játékosa, a csapat ebben az időszakban nyolc bajnoki címet nyert, s ő négyszer volt a házi pontkirály. Hatszor választották be az All Star-csapatba játékosként – további négyszer már edzőként –, volt az Év újonca, 15-ös mezét visszavonultatta a klub, amelyben 12 194 pontot és 5749 lepattanót szerzett. Visszavonulását követően 1969 és 1978 között a gárda edzője volt, ebben az időszakban két bajnoki címet nyertek, majd 1979-től kommentátorként maradt a bostoniak mellett.

Negyedikként választották be a Hírességek Csarnokába játékosként és edzőként is, előbbibe 1986-ban, utóbbiba 2015-ben került be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik