Gyász: „A kosárlabda sem lesz ugyanaz Kobe nélkül” – így emlékezik a sportvilág

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.01.27. 10:15
null
A sztárok és a hírességek is megdöbbentek Bryant halála kapcsán (Fotó: Getty Images)
Az egész világot sokként érte a hír, hogy vasárnap este helikopter-balesetben elhunyt az NBA és a Los Angeles Lakers legendás alakja, Kobe Bryant. A történtek után számos sportoló és híresség megemlékezett valamilyen formában a „Fekete Mambáról”.

 

Többek között maga Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke is üzent a közösségi oldalán.

„Kobe Bryant annak ellenére, hogy minden idők egyik legjobb játékosa volt, csak most kezdte igazán élni az életét. Nagyon szerette a családját, és élt benne a jövő iránti szenvedély. Gyönyörű lánya, Gianna elvesztése a pillanatot még rombolóbbá teszi… A részvétemet fejezem ki a csodálatos Bryant családnak, Isten legyen mindannyiótokkal.”


A Nikecég is elbúcsúzott Bryanttől.

„Le vagyunk sújtva a tragikus hír hallatán. Korszaka egyik legjobbja volt, aki hatalmas hatással volt a sportra, valamint a kosárlabda közösségére.”


Shaquille O'Neal, Kobe Bryant korábbi csapattársa a padlóra került a történtek után. A két legenda háromszor lett együtt bajnok a Lakersszel.

„Nem tudom szavakba önteni a fájdalmat, amit érzek a tragédiával kapcsolatban. Szeretlek és nagyon fogsz hiányozni. Részvétemet fejezem ki a Bryant családnak és a fedélzeten lévő összes utas családjának is. Belebetegszem ebbe. Kobe sokkal több volt, mint egy sportoló, családapa is volt, ez az, amiben a leginkább hasonlítottunk. A gyermekeit úgy ölelném át, mintha a sajátjaim lennének, ő pedig ugyanígy tenne az én gyerekeimmel. A lánya, Gigi ugyanazon a napon született, mint az én Me'Arah-m.”



Luka Doncic, a Dallas Mavericks fiatal sztárja is megemlékezett Bryantről, valamint a lányáról, Gianna Mariáról is.

„Nyugodj békében, Fekete Mamba! Köszönöm neked mindazt, amit mutattál, és amit a világért tettél!”


Mark Cuban, a Mavericks tulajdonosa szintén részvétét fejezte ki, hozzátéve, hogy a Dallasnál visszavonultatják a 24-es mezt (Bryant 2006-ban változtatta meg 8-asról 24-esre a mezszámát), és többé sosem viselheti senki.

Michael Jordan is megdöbbent Bryant halála hallatán.

„Sokkos állapotban vagyok azok után, ami történt vele és a kislányával. Nem tudom szavakkal kifejezni, milyen fájdalmat érzek most. Szerettem Kobe-t, olyan volt számomra, mint a testvérem. Gyakran beszéltünk, ezek a pillanatok nagyon hiányozni fognak. Kemény versenyző volt, a sportág egyik legjobbja, egy kreatív erő. De ő nem csupán ennyi volt, hanem nagyszerű apa, aki nagyon szerette a családját, nagyon büszke volt rá, hogy a kislánya is ennyire szereti a kosárlabdát. A legmélyebb együttérzésünket küldjük Vanessának, a Lakersnek és az összes rajongónak a világon.”


Hétfő reggel Nick Kyrgios a Rafael Nadal elleni Australian Open nyolcaddöntője előtt könnyek között egy 8-as Bryant-mezben sétált fel a pályára.


Az NBA-csapatok mellett számos európai futballklub is üzent – többek között az FC Barcelona, a Bayern München, a Milan, a Real Madrid, a Liverpool és a Manchester City is részvétét fejezte ki.

Magic Johnson, a Lakers ötszörös bajnoka szintén posztolt.

„A városunk és a kosárlabda sem lesz már ugyanaz Kobe nélkül. Imádkozom a családtagokért, örökké itt leszünk a famíliának. Mindig szeretni fogunk, #8, 24!”


Mint ismert, több utassal együtt Kobe Bryant – aki már játékosként is rendszeresen Sikorsky S-76-os típusú helikopterével utazott, többek között a Los Angeles Lakers mérkőzéseire is a STAPLES Centerbe – volt ott a helikopteren, amely eddig ismeretlen okokból lezuhant, és kigyulladt.

Az ABC hírcsatorna beszámolója szerint helyi idő szerint reggel 10 órakor (magyar idő szerint 19 órakor) a dél-kaliforniai Calabasas közelében, ködös időjárásban zuhant le a Sikorsky S-76-os típusú helikopter, fedélzetén öt emberrel. Utóbbi információt vasárnap éjjel a hivatalos szervek korrigálták: nem öt, hanem kilenc ember tartózkodott a gépen.

A Los Angeles-i rendőrség közlése szerint a lezuhant gép azonnal kigyulladt, ahogy a körülötte lévő bozótok is, így a tűzoltók rendkívül nehezen tudták megközelíteni.

A balesetet senki sem élte túl. A TMZ információi szerint Vanessa Bryant, a legendás kosárlabdázó felesége nem volt a járművön, 13 éves lánya, Gianna Maria viszont igen. Az egykori sportoló felesége mellett három gyermekét, Nataliát, Biancát és Caprit hagyta hátra.

A baleset okát egyelőre vizsgálják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik