Gyász: 72 évesen elhunyt a Steelers legendás futója

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.12.21. 14:17
null
Franco Harris a Pittsburgh Steelers egyik legnagyobb legendája volt (Fotó: Getty Images)
Szerdán életének 73. évében elhunyt Franco Harris, a Pittsburgh Steelers legendás futója, akit 1990-ben a Hírességek Csarnokába is beválasztottak.

A gyászhírről az ESPN magyar idő szerint kora délután számolt be. Franco Harris az éjszaka során hunyt el, egyelőre nem közöltek további információkat a halálával kapcsolatban.

A veterán Pittsburgh Steelers-drukkerek biztosan jól emlékeznek az ikonikus elkapására, ami az „Immaculate Reception” néven vált híressé – 1972. december 23-án a Pittsburgh Steelers úgy verte meg az Oakland Raiderst a rájátszásban, hogy 22 másodperccel a játékidő vége előtt 7–6-os hátrányban Harris egy leütött passzt valahogy elkapott, s egészen a célterületig nyargalt. Miután Terry Bradshaw passza – első szándékból – nem talált célpontot, szinte mindenki megállt a pályán Harrist leszámítva.

Ahogyan a dátumból is kiderül, az egykori futó két nappal a legendás játék 50. évfordulója előtt hajtotta fejét örök álomra.

Harris játéka volt az előszele az 1970-es Steelers-sikersorozatnak, a pittsburghi csapat négy bajnoki címet szerzett abban az évtizedben.

Harris 1972-től 1983-ig játszott a Pittsburghben, egy Seattle-ben eltöltött idényt követően, 1984-ben vonult vissza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik