Első Lakers-vereség a Pacerstől a Staples Centerben

Vágólapra másolva!
2010.11.29. 09:34
A Los Angeles Lakers hazai pályán 95–92-re kikapott az Indianától az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 34. játéknapján. A Pacers legutóbb 1999 februárjában nyert az „aranysárga-lilák" otthonában, de akkor még nem a Staples Centerben játszotta hazai mérkőzéseit a csapat.

Meglepő vereséget szenvedett hazai pályán a Los Angeles Lakers. A bajnokcsapatot az Indiana Pacers verte meg három ponttal. A találkozón Kobe Bryant 41 pontig jutott, de a sorsdöntő pillanatokban, a mérkőzés utolsó percében két hárompontos kísérletet is elhibázott.

 

Danny Granger (sötétben) örülhetett a meccs végén
Danny Granger (sötétben) örülhetett a meccs végén

A másik oldalon Roy Hibbert 24 ponttal és 12 lepattanóval segítette győzelemre csapatát, míg Danny Granger 18 pontig jutott.

„Eljönni Los Angelesbe, és saját pályáján legyőzni a bajnokcsapatot, hatalmas siker a számunkra" – mondta a találkozót követően Granger.

Az Indiana nem csak egy sima győzelmet aratott: a Pacers ugyanis még nem győzte le a Staples Centerben az „aranysárga-lilákat". Legutóbb 1999 februárjában nyert a csapat a Lakers vendégeként, de akkor még máshol játszották hazai meccsüket a Los Angeles-iek.

Igazi pontzuhatag volt a Denver Nuggets–Phoenix Suns mérkőzésen. A 138–133-as végeredménnyel záruló összecsapás volt a mostani szezon legtöbb pontot hozó mérkőzése.

Ráadásul 2.48 perccel a mérkőzés kezdete után a beteg Carmelo Anthony (2 pont) elhagyta a pályát. A megfázással küszködő denveri kosaras megpróbált játszani, de hamar belátta, hogy ezen az estén nem szabad erőltetnie a szereplését.

A vezérszerep így végül váratlan módon a csereként beálló J. R. Smith-é lett, aki harminc pontjával a legeredményesebb Nuggets-játékos volt. Phoenixi oldalon Jason Richardson 39 pontja is kevés volt a győzelemhez.

NBA 
ALAPSZAKASZ, 33. JÁTÉKNAP
Toronto Raptors–Atlanta Hawks 78–96
Detroit Pistons–New York Knicks 116–125
New Orleans Horners–San Antonio Spurs 95–109
Los Angeles Clippers–Utah Jazz 97–109
New Jersey Nets–Portland Trail Blazers 98–96
Houston Rockets–Oklahoma City Thunder 99–98
Denver Nuggets–Phoenix Suns 138–133
Los Angeles Lakers–Indiana Pacers 92–95
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik