Egyesült Államok: egy kézbe kerül a Detroit Pistons és a Red Wings

Vágólapra másolva!
2010.10.06. 09:57
Az AP amerikai hírügynökség értesülése szerint az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Detroit Pistons új tulajdonosa Mike Illitch pizzamogul lesz, aki az NHL-ben szereplő Detroit Red Wingst is birtokolja.

A Forbes magazin tavaly 479 millió dollár értékűre becsülte a Pistonst, ám az üzlet minden bizonnyal alacsonyabb áron köttetik majd meg, hiszen egyfelől Karen Davidson mindenképpen szeretne megválni tulajdonától, másfelől nincs kizárva, hogy a 2011–12-es szezon az időszerűvé váló bértárgyalások miatt megrövidül vagy teljes egészében elmarad, ami az egyébként is ingatag gazdasági környezetben rossz előjel.

Ha a finishez közeledő tárgyalások eredményre vezetnek, a 81 éves Illitch hosszú idő után az első klubtulajdonos lehet, aki a négy kiemelt amerikai profiligából háromban birtokol csapatot: az övé a jégkorongligában (NHL) szereplő Detroit Red Wings és az MLB-ben érdekelt baseballcsapat, a Detroit Tigers. Legutóbb Ted Turner médiamágnás birtokolt három csapatot: Atlanta Hawks (NBA), Atlanta Thrashers (NHL), Atlanta Braves (MLB).

A helyi sportélet elkötelezett híveként ismert idős üzletember az ügylet révén az eddiginél jobb kilátásokkal lobbizik majd a detroiti városvezetőknél egy új aréna megépítéséért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik