Egyenlített a Pacers, szépített a Hornets és a Portland

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2016.04.24. 09:07
null
Életben tartotta továbbjutási esélyeit a Portland Trail Blazers, miután legyőzte a Los Angeles Clipperset (Fotó: Reuters)
Nagyon összekapta magát az Indiana a Toronto elleni széria negyedik meccsére és eddigi legkiegyensúlyozottabb teljesítményével egyenlített – 2–2-ről folytatódhat a párharc. A Charlotte egy szerkezeti váltással dominált és szépített a Miamival szemben, a Portland szoros találkozón maradt életben a Clippers ellen, a Thunder viszont karnyújtásnyira került a továbbjutástól, miután feszült találkozót nyert meg Dallasban. Nézzük, hogy mi történt az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásának vasárnap hajnali játéknapján!

 

Indiana Pacers–Toronto Raptors 10083

Összekapta magát a Pacers. Myles Turner bekerült a kezdőcsapatba, és hatását főleg védekezésben éreztette, George Hill agresszívvé vált, Monta Ellis visszafogta magát és még Ty Lawson is előkerült – mindezek mellett elsősorban a 22 pontos, 10 lepattanós Ian Mahinmit kell kiemelnünk hazai oldalon. Az eddigi meccseken főleg centerposzton volt vékony az Indiana, de Mahinmi úgy fest, hogy erre a derbire legyőzte hátgondjait és parádés játékával oroszlánrészt vállalt csapata sikeréből. A Pacers az első perctől kezdve irányított, az első félidőben már 25 pont is volt a különbség és nagyon impresszív teljesítménnyel egyenlítette ki a párharcot.

Nem eszik olyan forrón. A harmadik meccs után úgy tűnt, megtalálta a helyes utat a Toronto elöl-hátul és kézbe veheti a sorozatot, ám ezen a találkozón semmi sem úgy működött, ahogy Dwane Casey tervezte. DeMar DeRozan nem harcolt ki büntetőt (!) és nem dobott triplát, Kyle Lowry is csődöt mondott (a duó nyolc kosarat és kilenc eladott labdát jegyzett), Valanciunas nem bírt Mahinmivel és a teljes Raptors összeomlott – gyakorlatilag mindenben jobb volt az Indiana. A súlyos pofon után 2–2-vel kell hazatérnie az együttesnek és válaszolni a Pacers lépéseire – ebből most már kinéz egy hétmeccses párharc…

A Pacers legjobb dobói: Mahinmi 22, G. Hill 22/6, George 19/3
A Raptors legjobb dobói:
Valanciunas 16, Carroll 12/12, Lowry 12

A párharc állása: 2–2.

Charlotte Hornets–Miami Heat 96–80

A másik oldal. Az első két találkozón szinte tökéletes támadójátékot mutatott be a Heat brutális dobószázalékokkal, ezen az estén azonban finoman szólva sem működött hibátlanul a gépezet. Az első negyed még rendben volt, Luol Deng 4/4 triplával kezdett, de ezt követően csak szenvedtek a vendégek – a Dragic, Wade páros rengeteget rontott, Deng mellett csak Whiteside (13 pont, 18 pattanó, 4 blokk) dicsérhető, de elöl ő sem adott lökést csapatának. A záró etapban már húsz pontos hátrányban volt a Miami és kérdés, hogy ez csak egy rosszul sikerült meccs számukra, vagy egyszerűen idegenben ennyire nem tudtak mit kezdeni a Charlotte lépéseivel...

Batum nélkül szépített a Hornets. A francia mindenes hiányában Frank Kaminsky került be a kezdőbe és magasabb szerkezetre váltottak a hazaiak, ez pedig védekezésben nagy lépésnek bizonyult. Megtörték a Heat lendületét, elvették a tripláikat (Denget leszámítva), a festékből 52–28-ra tudtak nyerni és annak ellenére domináltak végig a második félidőben, hogy senki nem volt igazán hatékony elöl. Kulcsfontosságú meccset nyert meg Steve Clifford csapata, ráadásul 2002 óta először aratott győzelmet a playoffban a Charlotte.

A Hornets legjobb dobói: Lin 18/6, Walker 17/3, Kaminsky 15
A Heat legjobb dobói:
Deng 19/15, Wade 17, Whiteside 13

A párharc állása: 2–1 a Heat javára.

Dallas Mavericks–Oklahoma City Thunder 108–119

Feszült meccs volt. Már az előző találkozón is forrtak az indulatok, a dallasiak szerint az OKC játékosai több helyzetet is kiprovokáltak, feszültségből pedig ezúttal sem volt hiány: Kevin Durantet kiállították, de Ibaka, Mejri és Westbrook is kapott technikait. A felek már a második negyed elején összevesztek és végig paprikás volt a hangulat, ráadásul végig szorosan is alakult a találkozó, ami még rátett egy lapáttal. A Mavsnél Deron Williams megpróbált játszani, de egy perc után el kellett hagynia a parkettet, JJ Barea sérülten igyekezett segíteni csapatát, Salah Mejri pedig a negyedik negyedben vált ki – tovább fogy a texasi gárda...

Megpróbálta a Dallas. Dirk Nowitzki most igyekezett magára vállalni mindent, el is jutott 27 pontig, mellette pedig Felton és Matthews is felvette a kesztyűt – támadásban eddigi legjobbjukat hozták a hazaiak. A túloldalon azonban Russell Westbrook betöréseivel és Enes Kanterrel nem tudtak mit kezdeni, a center 12/13-as mezőnymutatóval szórt be 28 pontot, így bár Kevin Durant gyengén játszott, végig vezetett a Thunder. A meccs végül csak az utolsó percekben dőlt el, de az OKC 3–1-es vezetéssel térhet haza, innen pedig már csoda lenne, ha fordítani tudna a Mavericks.

A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 27, Felton 19/3, Matthews 19/9
A Thunder legjobb dobói:
Kanter 28, Westbrook 25/9, Durant 19/3

A párharc állása: 3–1 a Thunder javára.

Portland Trail Blazers–Los Angeles Clippers 96–88

Életben maradt a Portland. Kötelező volt hoznia ezt a találkozót a hazai alakulatnak és az első két meccshez képest javult is annyit, amennyit kellett – a mérkőzés nagy részében Terry Stotts együttese járt előrébb. A kulcs a védekezés volt, hiszen amellett, hogy limitálták a Clippers magasembereit, a triplákat is nagyon jól vették el Redickéktől – egyedül Chris Paullal nem tudta mit kezdeni, de őt a magára találó Lillard, McCollum páros túldobta. Az utolsó bő egy percben több kulcsfontosságú játékot is bemutattak a Portland játékosai elöl és hátul is, ez pedig most győzelmet ért – 2–1-re szépítettek a párharcban.

Most nem volt meg az átütőerő. A Portlandhez hasonlóan a Clippers is két hátvédjére bízta a támadások építését, illetve próbálta erőltetni Blake Griffint, nem sok sikerrel. Az erőcsatár csak szenvedett, Jamal Crawford pedig védekezésben akkora hátrányt jelentett és annyira nem tudta bevonni társait, hogy ez így kevésnek bizonyult – a Blazers most kiegyensúlyozottabb estét produkált. Túl sok látnivaló nincs, Doc Riversnek kicsit finomítani kell csapata játékán a negyedik találkozóra, most is végig közel jártak ellenfelükhöz.

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 32/9, McCollum 27/6, Harkless 10
A Clippers legjobb dobói:
Paul 26/6, Crawford 19, Griffin 12

A párharc állása: 2–1 a Clippers javára.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik