E napokban Texasban dobog az NBA szíve

Vágólapra másolva!
2010.12.28. 08:44
null
Dirk Nowitzki (balra) térdsérülést szenvedett, de a Dallas így is nyert (Fotó: Action Images – archív)
A Dallas Mavericks és a Houston Rockets igyekszik a szintén texasi, a ligát vezető San Antonio Spurs nyomában maradni. Mindkét egylet sorozatban az ötödik győzelmét könyvelte el az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján – az előbbi úgy, hogy az Oklahoma elleni mérkőzésen igen korán elveszítette a térdét fájlaló vezérét, Dirk Nowitzkit.

A 30 csapatos mezőnyben a második legjobb teljesítménymutatóval (82.8 százalék) virító Dallas a második negyed elején volt kénytelen lemondani a térdét fájlaló, addig 13 pontig jutó Dirk Nowitzki szolgálatairól, ennek ellenére képes volt kimászni szorult helyzetéből. Nem volt könnyű, kilenc perccel a vége előtt még a Thunder vezetett (84–83), aztán a Mavs egy 7–0-s rohammal kézbe vette az irányítást. Caron Butler 21, a német óriást helyettesítő Shawn Marion 20 pontot hintett, Jason Kidd 10 pontja mellett kiosztott ugyanennyi gólpasszt is. A dallasiak 11–1-es mutatóval büszkélkednek idegenben – ennél jobb jelenleg nincs a ligában –, és sorozatban az ötödik győzelmüket könyvelték el.

Ugyancsak ötös szériát épített a Houston Rockets, amely hosszú hetek kínlódása után kapaszkodott vissza ötven százalékra (15-15 győzelem és vereség). Kevin Martin 20, Shane Battier és Aaron Brooks 15-15 ponttal vezette a hadműveletet, amelynek az idegenben még mindig nyeretlen Washington esett áldozatul. Figyelem, ez már nem az a Wizards volt, amelyik egy nappal korábban San Antonióban vendégszerepelt; immár játszott a verekedésért kapott eltiltását letöltő Andray Blatche (17 pont, 14 lepattanó) és JaVale McGee (2, 7).

Érdekesség, hogy a két egylet kínai játékosai, Jao Ming (Houston) és Ji Csien-lien (Washington) egyaránt a cserepadon ücsörögtek utcai ruhában. Mindketten sérültek; a liga belső köreiből származó pletykák szerint a Houston megelégelte Jao sérülékenységét, és keresi a lehetőségét, hogyan cserélhetné el az amúgy nagy népszerűségnek örvendő kínai óriást.

Salt Lake Cityben sokáig a várakozásnak megfelelően alakultak az események, vezetett a Jazz, csakhogy a harmadik negyedben a Portland hasított egy 14–0-s szakaszt, és a sokkból a hazaiak későn ébredtek. A 31 pontig jutó Deron Williams két gyors triplájával a Jazz felzárkózott 94–91-re 7.7 másodperccel a végső dudaszó előtt, ám Andre Miller (17 pont) keze nem remegett meg a túloldalon, két büntető elsüllyesztésével biztossá tette a vendégek sikerét. Az előző négy idegenbeli meccsét elveszítő Blazersben LaMarcus Aldridge 26, az egykori Utah-játékos, Wesley Matthews 14 ponttal zárt, míg a jó öreg Marcus Camby 12 lepattanót szakított.

Az előszezon kezdete óta az Orlandónak már két elhalasztott meccse volt, és a hóakadályok miatt kísértett a harmadik is, de másfél órával a kezdés előtt csak-csak beestek a mágikusok a New Jersey csarnokába, és annak rendje-módja szerint az idényben harmadszor is elverték a gyengécske Netset. A vendégek tucatnyi triplát szórtak be, hat játékos jutott legalább tíz pontig, Dwight Howard 19 ponttal és 13 lepattanóval vezérkedett.

A Minnesota hétfőn hajnalban Michael Beasley kosarával nyert Clevelandben, és most megint ő volt a kulcsember: 30 ponttal, kilenc lepattanóval és karriercsúcsot érő hét gólpasszal vezette meglepő győzelemre csapatát a New Orleans ellen. Az első negyedet még elbukó Wolves a következő játékrészekben szigorított védekezésén, nagyrészt ennek köszönhette, hogy két meccset nyert egymás után – az idényben mindössze másodszor.

NBA 
ALAPSZAKASZ, 62. JÁTÉKNAP
Charlotte Bobcats–Detroit Pistons 105–100
Golden State Warriors–Philadelphia 76ers 110–95
Houston Rockets–Washington Wizards 100–93
Memphis Grizzlies–Toronto Raptors 96–85
Milwaukee Bucks–Atlanta Hawks 80–95
Minnesota Timberwolves–New Orleans Hornets 113–98
New Jersey Nets–Orlando Magic 88–104
Oklahoma City Thunder–Dallas Mavericks 93–103
Sacramento Kings–Los Angeles Clippers 99–100
Utah Jazz–Portland TrailBlazers 91–96

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik