Drámai végjáték: San Antonióban is nyert a Pistons!

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2015.01.07. 08:23
null
Andre Drummond a San Antonió-i csarnok parkettjén harcol a labdáért Cory Joseph-fel (Fotó: Reuters)
A címvédő hibázott az utolsó pillanatban, így a Detroit Brandon Jennings kosarával sorozatban hatodik győzelmét is megszerezte az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) keddi játéknapján. A másik találkozón a Phoenix folytatta jó sorozatát, most Milwaukee-ban tudott nyerni – íme, a részletek!

 

 

Milwaukee Bucks–Phoenix Suns 96–102

Az utolsó negyedben elfogyott a Bucks. A hazaiak egypontos fórral vághattak neki a záró tizenkét percnek, de a két Morris pontjaival hamar fordított a Suns és meglépett öt egységgel. Ebben a negyedben már nem ment a dobás a Milwaukee-nak, mindössze 9/27-et hoztak össze mezőnyből, így hamar leszakadtak – ugyan a hajrában még egyszer felzárkóztak 94-92-re, egy Dragic-tempó és egy Markieff Morris-tripla lezárta a találkozót.

Morris kisegítette a kisembereket. Ma Bledsoe-nak nem ment a dobás (tíz gólpasszal kompenzálta), a Dragic-Thomas kettős pedig kevés lett volna – a túloldalon Brandon Knight beszórt 26 egységet és ellensúlyozta őket. Markieff Morrisra azonban nem volt válasza a hazai csapatnak, az erőcsatár 26 ponttal, valamint tíz lepattanóval zárt és bár a Suns kinti dobásai nem ültek ma, mégis ő volt az X-faktor a győzelemhez. Ezzel a Phoenix zsinórban ötödik keleti mérkőzését nyerte meg, a négymeccses túrájukból hozták a harmadik győzelmet is, illetve utóbbi tizenegy találkozójukból kilencet nyertek – ráadásul sorozatban kilencszer érték el a száz pontot.

Hiába nyert a festékben a Milwaukee. A gyűrű közeléből több, mint ötven pontot szereztek a hazaiak, a 26-ig jutó Knight, a 16 ponttal és 12 lepattanóval dupla-duplázó Antetokunmpo remekelt, 25 pontot szereztek leindításból – hiába. A 3/20-as triplamutató nem fért bele végül, illetve az utolsó negyedben már nem voltak meg a könnyű helyzeteik és bár nem játszottak rosszul, zsinórban negyedik hazai vereségüket szenvedték el. Javítani Philadelphiában lehet szerdán...

A Bucks legjobb dobói: Knight 26/6, Antetokunmpo 16, Middleton 13/3, Henson 13
A Suns legjobb dobói: Mark. Morris 26/6, Thomas 19/6, Dragic 16/6

San Antonio Spurs–Detroit Pistons 104–105

Elszúrta a Spurs. A negyedik negyedben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de az utolsó tíz másodperchez hárompontos előnnyel érkezett meg a címvédő. Ekkor faultoltak, két Meeks-büntető után pedig csak be kellett volna dobni a labdát, hogy valaki tőlük is a vonalra állhasson. Nem sikerült, Duncan passzát elcsípték a vendégek, nem kértek időt, Jennings végigrohant és a védők felett 0,1-del a vége előtt dobott egy floatert, amivel megszerezték a győzelmet.

Parker visszatért. A francia irányító sokat hiányzik ebben a szezonban, most ötmeccses pihenő után játszhatott újra, de mindössze 13 percet kapott – ez alatt pontot nem szerzett. Patty Millsnek sem ment, de ma Joseph sem állt a gárda élére, Ginobili szervezte a játékot. Jeff Ayres 16 pontos szezoncsúcsa mellett még hatan érték el a tízet a hazaiaknál, akik bár jól tripláztak, a gyűrűhöz közelebb már nem igazán jutottak tiszta dobáshoz, főleg a második félidőben.

Drummond és a triplák. A center húsz ponttal és 17 lepattanóval jelentkezett a címvédő ellen, mezőnyből 8/10-zel dolgozott, sem Splitter, sem Duncan nem tudta megfogni. Mellette Monroe is dupla duplázott, a festékből tízzel több pontot szerzett a Pistons – ezzel pedig ellensúlyozták, hogy az utóbbi időben a megszokottól eltérően nem ment nekik a kinti dobás. Bár Augustin agresszív játéka 19 pontot tett hozzá a padról, Jennings csak szenvedett – ennek ellenére az ő kosara jelentette a győzelmet.

A Spurs legjobb dobói: Ayres 16, Duncan 15, Green 13/9
A Pistons legjobb dobói: Drummond 20, Augustin 19/3, Monroe 17

NBA, ALAPSZAKASZ
Milwaukee Bucks–Phoenix Suns 96–102
San Antonio Spurs–Detroit Pistons 104–105

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik