Denverben is nyert a Rockets, győzni tudott a Cleveland

Vágólapra másolva!
2018.11.14. 08:23
null
Clint Capela 24 pontot dobva vezette sikerre a Houstont (Fotó: Twitter)
Fontos idegenbeli győzelmet szállított az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában a Houston: James Hardenék Denverben tudtak nyerni szerda hajnalban. A címvédő Golden State hozta a hazai kötelezőt az Atlanta ellen, a Cleveland viszont némi meglepetésre simán átlépett a gyengén játszó Charlotte-on.

 

 

Cleveland Cavaliers–Charlotte Hornets 113–89

Clevelandi gála. A ligautolsó hazai csapat ezen a mérkőzésen idei eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta, pedig Love, Hill és Dekker mellett Korver, valamint Osman sem tudott pályára lépni – ennek ellenére szenzációsan védekeztek és levették a pályáról Kemba Walkert, támadásban pedig remek ritmusban kosárlabdáztak és extra százalékkal dobtak. Már az első negyedet megnyerték tizenöt ponttal, a második félidőben húsz egység körüli előnyben voltak végig és bár egyszer felkapaszkodott a Hornets, a következő öt percben csak két (!) pontot engedélyezett ellenfelének a Cavs – ehhez társult az 50% feletti mezőnymutató, az 54%-os triplázás és a 60–37-re megnyert lepattanózás is. Egyénileg többeket is ki lehet emelni, a kezdőben főleg Tristan Thompson (11 pont, 21 lepattanó, 5 gólpassz) villogott, a padról pedig Jordan Clarkson (24 pont, 9/15 mezőnyből) és David Nwaba (18 pont, 7/9 mezőnyből) szállt be remekül, úgyhogy Larry Drew együttese megmutatta, hogy nem szabad leírni – az előző három meccsén szoros vereségeket szedett össze, most pedig egy sima győzelmet aratott.

Blama. A Cleveland ellen természetesen a Hornetsnek is kötelező lett volna a győzelem, de annyira szétesett a pálya mindkét oldalán a vendégcsapat, hogy gyakorlatilag esélye sem volt erre. Kemba Walker betlije (2/16 mezőnyből, 7 pont, pedig 28-at átlagolt eddig) mellett a többiek is botrányosak voltak, csapatszinten 20% alatt tripláztak és csak Jeremy Lamb (22 pont, 8/16 mezőnyből), illetve Nic Batum (11 pont, 5/12 mezőnyből) érte el náluk a tíz pontot, így pedig természetesen nem lehetett nyerni – emellett védekezésben sem tudtak mit kezdeni a Cavs játékával, úgyhogy még szorossá se tudták tenni a meccset.

A Cavaliers legjobb dobói: Clarkson 24/3, Nwaba 18/6, Sexton 16/6, Hood 16/6
A Hornets legjobb dobói: Lamb 22/3, Batum 11/3, Zeller 9, Parker 9

Denver Nuggets–Houston Rockets 99–109

Ez már fegyvertény. Ugyan most elég rossz passzban van a Nuggets, azért ezt a csapatot idegenben megverni továbbra sem kis dolog, főleg egy olyan „sebzett” állapotban lévő társaságnak, mint a Houston. A vendégek nagyon meg is küzdöttek ezért a sikerért, a védekezésük továbbra is eredményesen zárt és a második félidőben már támadásban is feljebb tudtak kapcsolni: a nagyszünetig összesen három pontot szerzett James Harden, onnantól viszont ő is többet tett hozzá, Clint Capela (24 pont, 9 lepattanó, 11/15 mezőnyből) sebessége és atletikussága pedig sok volt a Denvernek. A záró etapban már a vendégek voltak előrébb, majd a döntő ütést Harden vitte be: 93–89 után egymaga beszórt 11 pontot, majd kiosztott egy gólpasszt Capelának, amire egyetlen kosárral válaszolt csak a Nuggets, így ez a roham eldöntötte a találkozót. Alakulóban van Mike D'Antoni gárdája és péntek hajnalban jön a csúcsrangadó a GSW ellen.

Egyre mélyebb gödörben van a Denver. Sorozatban negyedszer is kikapott a Nuggets a 9–1-es szezonrajt óta, egyértelmű, hogy komoly problémái vannak az együttesnek, bár a mutatott játék egyébként most sem rosszabb, mint a sikerek idején, csak most a negyedik negyedekből, a végjátékokból rendre rosszul jönnek ki. Alapvetően nem védekeztek rosszul, jól is dobtak (50% mezőnyből, 44% tripla), de a Harden, Capela pick-and-rollokat nem tudták megfogni, elöl pedig a lendület, a leindítás hiányzott kicsit – nem voltak messze a győzelemtől, de megint az ellenfél örülhetett a végén, úgyhogy most már valamin változtatniuk kell.

A Nuggets legjobb dobói: Morris 19/9, Murray 15, Harris 15/9
A Rockets legjobb dobói: Capela 24, Harden 22/6, Paul 21/9

Golden State Warriors–Atlanta Hawks 110–103

Balhé után győzelem. Ahogy arról mi is beszámoltunk, áll a bál a Golden State-nél, Draymond Green olyan hevesen támadta verbálisan Kevin Durantet, hogy a csapat eltiltotta erről a meccsről és több társa is kérdőre vonta az előző este, hosszabbításban elvesztett Clippers-meccs után. Sem ez a belső feszültség, sem Green hiánya, sem a hosszabbításos back-to-back nem fogta azonban vissza annyira a társaságot, hogy ne hozza a hazai kötelezőt az Atlanta ellen, ugyan nem játszott jól Steve Kerr csapata, de Kevin Durant (29 pont, 9/23 mezőnyből, 11/11 büntető), Klay Thompson (24 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés), a Steph Curryt pótló Quinn Cook (18 pont, 6 gólpassz), valamint a Green helyén kezdő Jonas Jerebko (14 pont, 13 lepattanó, 4/7 tripla) vezetésével kiharcolták a győzelmet. A harmadik negyedben működött legjobban a támadójáték, itt kicsit meg is lépett a gárda, de a záró etapban visszajött a Hawks és a hajrá szorosabban alakult – az utolsó percben aztán Durant clutch kettese zárta le a dolgot, úgyhogy a címvédő készülhet a Houstonban kezdődő idegenbeli túrájára.

Hiányoztak Young pontjai. Hiába remekelt a vendégeknél Taurean Prince (22 pont, 4/7 tripla), hiába volt nagyon eredményes és mély a kispad, hiába érték el hatan is a tíz pontot a csapatnál, mégsem fért bele Trae Young gyenge napja – az újonc irányító mindössze négy pontot dobott 2/12-es mezőnymutatóval és bár kiosztott 9 gólpasszt, tőle, mint vezértől, ennél fajsúlyosabb teljesítményre lett volna szüksége az Atlantának. Összességében nem volt rossz a gárda, nem játszotta le a fáradt és tartalékos GSW, de az a plusz hiányzott az esetleges sikerhez, ami Young kezében maradt – zsinórban ötödször kaptak ki, most utaznak tovább Denverbe.

A Warriors legjobb dobói: Durant 29, Thompson 24/9, Cook 18/6
A Hawks legjobb dobói: Prince 22/12, Bazemore 18/3, Len 14

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik