Denver Nuggets: otthon, édes otthon

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.12.15. 11:26
null
Nagy küzdelemben nyert a Denver (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) mára virradóra 11 mérkőzéses menetet bonyolítottak le, s ezeken ugyan nagyon nagy meglepetés nem történt, de kisebb annál több, hiszen az Orlando Magic megint megtréfálta a Golden State Warriorst, a Toronto Raptors nagyon elverte a Dallas Maverickst, a Houston legyűrte a Bostont, a Phoenix két vállra fektette a Utah-t, míg a Denver végre újra otthon játszva a Memphist győzte le. Bár nem papírforma-borítás, de a Los Angeles Lakers újra meccset nyert, a ligautolsó Washington így nem hajtott végre újabb bravúrt, közben a ligát vezető Oklahoma City Thunder zsinórban tizedszer diadalmaskodott. Nézzük a részleteket!

 

 

Toronto Raptors–Dallas Mavericks 95–74

A kanadaiak most minden dühüket kiadták és ezzel be is darálták a mindenfelé lendület nélkül kosárlabdázó Dallast, pedig a hazaiak két legjobb játékosa, Kyle Lowry és Andrea Bargnani be sem öltözhetett erre a találkozóra. OJ Mayónak nem ment a dobás (8-ból 2 mezőny, 4-ből 0 tripla), így sansza sem volt a vendég gárdának a 20 pontos Linas Kleiza húzta Raptors ellen, mely a 18 egységig jutó Terrence Ross-tól is nagy segítséget kapott ezen az estén.

A Raptors legjobb dobói: Kleiza 20, Ross 18, DeRozan, Calderon 14-14

A Mavericks legjobb dobói: Kaman 15, B. Wright 13, Marion 12

 

Washington Wizards–Los Angeles Lakers 96–102

Megszakadt a Lakers négyes vereségsorozata, pedig a ligautolsó Washington elleni találkozóján is volt egy olyan komoly hullámvölgye a Gasol, Blake, Nash, Hill négyesfogatot nélkülöző Los Angeles-i sztárcsapatnak, mely alatt úgy festett, hogy a Wizards is átgyalogol a D'Antoni-legénységen. A 30-at szóró Kobe Bryant mellett a padról beállva 24 egységig jutó Jodie Meeks emelkedett ki, s meg kell jegyezni, hogy voltak kifejezetten ötletes támadásbeli megmozdulásai csapatszinten az eddig borzasztóan alulteljesítő Lakersnek.

A Wizards legjobb dobói: C. Martin 21, Webster, Nené 17-17

A Lakers legjobb dobói: Bryant 30, Meeks 24, World Peace 13

Indiana Pacers–Philadelphia 76ers 95–85

Jrue Holiday kidőlése miatt nem sok sansza volt a Philadelphiának Indianában, bár a 22 pontja mellé 10 lepattanót is begyűjtő Evan Turner tett arról, hogy végig működjön a Sixers gépezete. A túloldalon viszont volt egy tripla duplázó George Hill (15 pont, 10 lepattanó, 10 gólpassz), egy 28-at dobó Paul George és egy végre jól játszó Roy Hibbert (19 pont, 13 lepattanó). A Pacers ezzel a győzelmével már pozitív tartományban jár újfent, s a mérlege pont megegyezik a Philadelphiáéval.

A Pacers legjobb dobói: George 28, Hibbert 19, Ge. Hill 15

A 76ers legjobb dobói: Turner 22, Hawes 18, T. Young 12

 

Orlando Magic–Golden State Warriors 99–85

A Golden State egyetlen idei mumusa az Orlando, mely legyőzte pár hete Oaklandben is Mark Jackosn fiait, majd most egy ötös idegenbeli győzelmi sorozat után kapitulált a Warriors a kisebbik floridai klub otthonában. A Magic egyébként az egyetlen(!) keleti csapat, mely idén el tudta verni a GSW-t, ma a 16 pontot szóró JJ Redick jól időzített távoli bombái jelentették a különbséget, no meg az, hogy a 24 pontos, 15 lepattanós David Lee, illetve a 25-öt szóró Steph Curry mellett mindenki más mélyen tudása alatt teljesített a vendégeknél.

A Magic legjobb dobói: Redick 16, Moore, Nicholson 15-15

A Warriors legjobb dobói: Curry 25, D. Lee 24, Jack 12

 

Brooklyn Nets–Detroit Pistons 107–105 – kétszeri hosszabbítás után

PLUSZ–MÍNUSZ

A nap hőse: Joe Johnson, aki az első hosszabbítás végén megmentette a Brooklynt, majd a második túlóra utolsó pillanatában egy győztes duplát értékesített, s összesen 28 ponttal vezette győzelemre klubját.

A nap lúzere: A Detroit, mely rengetegszer megnyerhette volna a két hosszabbítással végződő brooklyni fellépését, de végül Joe Johnson mondta ki a végszót, nem pedig valamelyik tapasztalatlan Pistons-játékos.

Miután ma visszatérhetett Brook Lopez a hazaiaknál, senki sem gondolta volna, hogy a játéknap legjobb meccse lesz ez, pedig így történt. A Pistons a 22 pontos Brandon Knight vezetésével magához ragadta a kezdeményezést, de egy 24-1-es rohanással teljesen megfordította az addigi mérkőzésmenetet a Nets, ám a padról 19-et termelő Rodney Stuckey és a belelendülő Greg Monroe (17 pont, 8 lepattanó) visszahozták a vendégeket. A rendes játékidő végén nem született döntés, pedig volt sansz a győzelemre mindkét oldalon, az első túlóra pedig Joe Johnson egyenlítő találatával ért véget, így két túlóra kellett a végeredmény kihirdetéséhez.

Csak az utolsó pillanatban emberről távoli duplát értékesítő Johnsonon múlt, hogy nem jött a harmadik extra periódus is, a nyáron Atlantából megszerzett hátvéd viszont a nap kosarával nyerte meg ezt a derbit egálnál az övéinek.

A Nets legjobb dobói: Joe Johnson 28, G. Wallace 25, Deron Williams 17

A Pistons legjobb dobói: Knight 22, Stuckey 19, Monroe 17

 

Cleveland Cavaliers–Milwaukee Bucks 86–90

A Bucks negyedszer nyert egyhuzamban, a szenvedő fél pedig a Cleveland volt, mely egyelőre úgy fest, hogy a Lakers elleni extra produkciót még csak megközelíteni is képtelen. Monta Ellis nagyon elkapta a fonalat, az ő 33 pontjával ért célba a Milwaukee, a hazaiaknál a 18 lepattanót begyűjtő Anderson Varejao, valamint a 26-ot t szóró Kyrie Irving emelhető ki, bár a fiatal irányító elég nagy hibaszázalékkal dolgozott és csak 3 gólpasszt osztott ki a társaknak.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 26, Miles 17, Gee 22

A Bucks legjobb dobói: Ellis 33, Jennings 16, Ilyasova 11

 

New Orleans Hornets–Minnesota Timberwolves 102–113

A Timberwolves pontokban megint nem kapott túl sokat a vezértől, Kevin Love-tól (14 pont, 9 lepattanó), de egy olyan csapatban, ahol egy Andrei Kirilenko ilyenkor elő tud lépni és egy 21 pontos, 11 lepattanós performanszt tesz le az asztalra, Nikola Pekovics pedig 31-et termel, ott nincs pánik. A Minnesota még ma sem kaphatta vissza a térdszalag-szakadásból felépülő Ricky Rubiót, de a spanyol játékmester már a következő estén elvileg meccsszerelésben fut ki a parkettre - ebből a csapatból még hiányzik sérülés miatt Brandon Roy és Chase Budinger is...

A hazaiaknál a 27 pontos Austin Rivers újonc szezonja legjobbjával tartotta életben csapatát, Greivis Vasquez pedig 15 egysége mellé karriercsúcsot jelentő 17 gólpasszt osztott ki, de ez is kevés volt a nagyon mély kerettel rendelkező Adelman-legénység ellen.

A Hornets legjobb dobói: Rivers 27, R. Anderson 20, Vasquez 15

A Timberwolves legjobb dobói: Pakovics 31, Kirilenko 21, Ridnour 15

 

Houston Rockets–Boston Celtics 101–89

Jmes Harden 21 pontjával, valamint a mai meglepetésember, Greg Smith 20-as teljesítményével legyűrte a Houston a Bostont, mely kicsit fásultan játszott a második félidőben, illetve a hajrában. Kevin McHale vezetőedző számára érdekes találkozás volt ez, hiszen anno a Celtics játékosaként lett belőle legenda, majd a Minnesota GM-jeként cserélte Kevin Garnettet Bostonba, úgyhogy számára talán a legédesebb a győzelem. A vendégeknél a nemrég kiállítás miatt egy egyszámjegyű gólpassz-produkcióval záró Rajon Rondo szépen csendben újabb sorozatot kezdett ugyanebben a kategóriában, ma is ő volt a Rivers-legénység legjobbja a maga 15 pontjával és 13 gólpasszával.

A Rockets legjobb dobói: Harden 21, G. Smith 20, Parsons 15

A Celtics legjobb dobói: Pierce 18, Rondo 15, Garnett 14

 

Oklahoma City Thunder–Sacramento Kings 113–103

DeMarcus Counsinst 10 ponton és 7 lepattanón tartotta a ligaelső Thunder, mely úgy festett, nagyon könnyedén megszerezheti zsinórban tizedik győzelmét is, ám jött Isaiah Thomas, aki az utolsó 15 percben 26(!) pontot dobott, s ezzel látótávolságon belülre hozta a Sacramentót, ám az OKC még időben kapcsolt és a 13 pontos, 13 gólpasszos Russell Westbrook főszereplésével lezárta a mérkőzést. Kevin Durant 21 ponttal zárt, míg Serge Ibaka dupla duplázott (18 pont, 11 lepattanó). A Thunder azóta nem hozott össze ilyen hosszú győzelmi sorozatot, mióta a franchise Seattle-ből Oklahoma Citybe költözött.

A Thunder legjobb dobói: Durant 31, Kev. Martin, Ibaka 18-18

A Kings legjobb dobói: I. Thomas 26, T. Evans 21, J. Thompson 15

 

Phoenix Suns–Utah Jazz 99–84

Az arizonai mester, Alvin Gentry egy hónapja nagy rotáció-felforgatásba kezdett, ami nagyon nem jól sült el, s most visszatért a "kályhához", avagy a jól bevált vezérek kezdetéséhez, s úgy fest, hogy újra működik is a gépezet. A Utah Jazz igen jó formában érkezett Phoenixbe, de a 14 pontos, 11 lepattanós Al Jefferson magasan a vendégek legjobbja volt ezen az estén, kiemelkedő egyéni produkciók nélkül pedig még a Sunst sem lehet legyőzni Arizonában. A 22-őt szóró Dudley, valamint a 12 pontos, 14 lepattanós dupla duplát szállító Marcin Gortat vitték a prímet a hazaiaknál.

A Suns legjobb dobói: Dudley 22, Dragic 17, Gortat 12

A Jazz legjobb dobói: Al Jefferson 14, Millsap 12, Ma. Williams, Favors 11-11

Denver Nuggets–Memphis Grizzlies 99–94

A Nuggets eddig csak egyszer vesztett saját csarnokában idén, mégis ma javított összességében 50 százalékos mérlegre a denveri alakulat. Hogyan lehetséges ez?! Úgy, hogy a korábbi 26 találkozójából 17-et idegenben volt kénytelen megvívni a Karl-legénység, ráadásul igen jó csapatok otthonaiban. Lényeg, a lényeg, amint hazatértek Iguodaláék, el is verték a Nyugati Főcsoport egyik legjobb alakulatát, a Memphist, a Grizzlies ezzel zsinórban harmadszor vesztett, amire idén még nem volt példa. A 20 pontos Iguodala mellett elévülhetetlen érdemei vannak a győzelemben a padról beállva 18 egységig jutó Andre Millernek is, a túloldalon a 21-et szóró Rudy Gay mellé senki sem tudott érdemben felnőni.

A Nuggets legjobb dobói: Iguodala 20, A. Miller 18, Gallinari 14

A Grizzlies legjobb dobói: Gay 21, Conley, Speights 14-14

NBA
ALAPSZAKASZ, 44. JÁTÉKNAP
Toronto Raptors–Dallas Mavericks95–74
Washington Wizards–Los Angeles Lakers96–102
Indiana Pacers–Philadelphia 76ers95–85
Brooklyn Nets–Detroit Pistons107–105 – kétszeri h. u.
Cleveland Cavaliers–Milwaukee Bucks86–90
Orlando Magic–Golden State Warriors99–85
New Orleans Hornets–Minnesota Timberwolves102–113
Houston Rockets–Boston Celtics101–89
Oklahoma City Thunder–Sacramento Kings113–103
Phoenix Suns–Utah Jazz99–84
Denver Nuggets–Memphis Grizzlies99–94

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik