Chris Johnson az év legjobb támadójátékosa

Vágólapra másolva!
2010.01.13. 17:21
null
Chris Johnson (labdával) szenzációs rekordot ért el (Fotó: Action Images)
A Tennessee Titans futójátékosát, Chris Johnsont választották az év támadójátékosának az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2009-es szezonjában. Az idény legjobb védője a Green Bay Packers cornerbackje, Charles Woodson lett.

Chris Johnson egyéni statisztikai mutatói alapján remek szezonon van túl. A running back egy alapszakasz során a legtöbb yardot szerezte a liga történelmében.

Az AP-hírügynökség által kiírt szavazáson az ötven szakíró közül 38 és „felen" szavaztak Johnsonra. Ezzel könnyedén „verte meg" a második helyezett, kilenc szavazatot kapó Drew Breest. A korábban az MVP-címet begyűjtő indianapolisi Peyton Manning másfél, míg a San Diego Chargerst erősítő Philip Rivers egy szavazatot kapott.

Túl azon, hogy 2006 futott yardjával a Titans profija mindössze a hatodik játékos (Eric Dickerson, Jamal Lewis, Barry Sanders, Terrell Davis és O. J. Simpson után), aki kétezer yardnál többet futott, 503 elkapott yardjának köszönhetően összesen 2509 yarddal zárt. Az eddigi csúcsot az 1999-ben 2429 yardot elérő Marshall Faulk tartotta.

A Tennessee Titans a rendkívül gyenge idénykezdete (hat vereség) miatt ebben a szezonban lemaradt a rájátszásról.

Az idény legjobb védője ezzel szemben a Green Bay Packersszel playoffba jutó (igaz, azóta az Arizona Cardinalstól vereséget szenvedő) cornerback, Charles Woodson lett.

Woodson remek szezont zárt (Fotó: Action Images)
Woodson remek szezont zárt (Fotó: Action Images)

A 33 éves játékos saját elmondása szerint karrierje eddigi legjobb szezonját zárta, az alapszakaszban kilenc interceptiont jegyzett (ezzel holtversenyben vezette a ligát), ezekből háromszor touchdownt szerzett.

Az 50 szakíró közöl 28 voksolt Woodsonra, aki 1994 óta az első cornerback, akit az év védőjátékosának választottak (akkor Deion Sanderst érte ez a megtiszteltetés), és mindössze a második Packers-díjazott az elismerés 36 éves történetében.

A második helyen a New York Jets cornerbackje, Darrelle Revis (14 szavazat), a harmadikon pedig a Denver Broncos linebackere, Elvis Dumervill (3) végzett.

A Green Bay Packers 11–5-ös mérleggel második helyen végzett az NFC Északi csoportjában, azonban a rájátszás első körében búcsúzott a további küzdelmektől: a már most minden idők egyik legjobb playoffmeccsének tartott találkozón az Arizona Cardinals 51–45-re verte meg a Packerst.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik