Celtics-Heat mérkőzéssel kezdődik az idény

Vágólapra másolva!
2010.08.04. 18:18
null
A Wade, Bosh, James trió először Bostonban kápráztathatja el a nagyérdeműt (Fotó: Action Images)
Nem akármilyen mérkőzéssel veszi kezdetét az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) 2010–2011-es szezonja: október 26-án a Boston Celtics és a Miami Heat csap össze egymással a nyitányon. A liga egyelőre csak 20 mérkőzés időpontját hozta nyilvánosságra, a teljes menetrendet augusztus 10-én teszik közzé.

 

O'NEAL IS A CELTICSBEN? 

Az ESPN sportcsatorna értesülései szerint Shaquille O'Neal is a 2010-es NBA-döntő veszteséhez, a Boston Celticshez igazol. A csatorna híradása szerint Shaq holnap reggel jelenti be döntését.

O'Neal minden bizonnyal az 1.4 millió dolláros veteránminimumot fogja kapni. A 38 éves Shaq iránt a Boston és az Atlanta Hawks érdeklődött, de a center úgy véli, a Celticsszel sokkal jobbak az esélyei ötödik aranygyűrűje begyűjtésére. Az NBA egykori domináns magasembere 12 pontos és 6.7 lepattanós átlagot hozott a 2009–2010-es szezonban, Clevelandben.

A nagy hármasok összecsapásaként is lehetne nevezni a szezon nyitó mérkőzését, hiszen a Boston és a Miami csapata is egy triumvirátus köré épül. A Keleti főcsoportot legutóbb megnyerő Celticsben a rutinos Paul Pierce, Kevin Garnett, Ray Allen triót már láthattuk jó néhányszor együtt varázsolni, a Heatben azonban csak az idén nyáron állt össze a Dwyane Wade, LeBron James, Chris Bosh hármas, amelytől kimondva kimondatlanul bajnoki címet várnak Miamiban.

A nyitó nap másik, nagy érdeklődésre számot tevő meccsén a Houston a Los Angeles Lakershez utazik, a Rockets-hívek reményei szerint már Jao Minggel a soraiban.

Az idei draft 1/1-es választottja, John Wall október 28-án mutatkozhat be, a Washington üdvöskéje Orlandóban eshet át a tűzkeresztségen.

Az NBA idei fő karácsonyi „látványossága" a Los Angeles Lakers–Miami Heat csata lesz. Ez a párosítás néhány éve – miután Shaquille O'Neal a Lakersből a Heatbe szerződött – már megszokott része volt az ünnepi programnak.

A legnagyobb érdeklődéssel a Clevelend–Miami találkozó időpontját várta ezúttal a közvélemény, ám a most nyilvánosságra hozott meccsek között ez nem szerepel, így még nem lehet tudni, hogy a Cavaliers-szurkolók mikor tölthetik ki dühüket – remélhetőleg csak verbális formában – a csapatukat elhagyó LeBron Jamesen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik