Amerikai futball: három hazai bajnokság lezárult, kettőben zárt kapuk mögött játszanak

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.11.20. 18:24
November 11-én újabb szigorítások léptek életbe Magyarországon, ami a 2020-as őszi amerikaifutball-bajnokságok sorsát is jelentősen befolyásolta. A Magyar Amerikai Futball Szövetség elnöksége, a csapatokkal egyeztetve, a hatályos jogszabályok betartását is szem előtt tartva, az alábbi döntéseket hozta meg – olvasható a MAFSZ közleményében.


Az U15-ös és az U17-es bajnokságot lezárták, a két korosztályban az eddigi mérkőzések alapján már korábban eldőlt, hogy mindkét korcsoportban győztest lehet hirdetni.
Az U15-ös és az U17-es bajnokságot lezárták, a két korosztályban az eddigi mérkőzések alapján már korábban eldőlt, hogy mindkét korcsoportban győztest lehet hirdetni.

Az U19-ben a két döntős gárda vezetősége a meccs lejátszása mellett voksolt, így a GFA Cowbells–Győr Sharks találkozót most hétvégén rendezik meg.

A felnőtteknél a Divízió II-ben már több csapat visszalépett a koronavírus-járvány miatt, így a korábbi mérkőzéseket figyelembe véve a VSD Rangers az alapszakaszgyőztesnek járó elismerést kapta meg.

Az Absolute Live Divízió I-ben, vagyis az idei első osztályban a szigorítások kihirdetése után, ahogy a többi korcsoportban is tette, a Budapest Wolves itt is visszalépett a küzdelmektől, így a fegyelmi szabályzat alapján keleten a Miskolc Steelers és a DEAC Gladiators jutottak a legjobb négy közé. Utóbbi gárda azonban nem tudta vállalni a Győr Sharks elleni elődöntőt, ezzel a Cápák automatikusan döntőbe jutottak, ahol a másik ágról a Miskolc Steelerst búcsúztató NBA Crushers lesz majd az ellenfelük. A 2020. év Divízió I bajnokságának fináléját – amennyiben a döntő lebonyolítását a jogszabályi keretek engedni fogják akkor is – a 2020.11.28-i hétvégén rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik