Horváth Antal, a főváros III. kerületi rendőrkapitányságának vezetője, a fesztivál rendőri parancsnoka még augusztus 10-én újságíróknak megerősítette, hogy keresnek egy eltűnt 30 éves férfit. Tájékoztatása szerint előző nap a férfi SMS-t küldött az élettársának arról, hogy a Sziget fesztiválra megy, utána már elérhetetlen volt.

A csapat, a Budapest Hurricanes klub szerda este a Facebook-oldalán jelezte, hogy előkerült az edzőjük, Sződy Ferenc: egy ausztriai kórházból érkezett értesítés, hogy a férfi ott van. A szülők azonnal kiutaztak, és meggyőződtek arról, hogy az információ igaz. A csapat azt írta: a férfi zavart, emlékezetkiesésben szenved, és nem tud számot adni arról, mikor és hogyan került oda.

A BRFK az MTI megkeresésére csütörtökön megerősítette, hogy a férfit megtalálták, közlésük szerint Sz. Ferenc meghallgatása a későbbiekben várható.

Hozzátették: augusztus 9-én este egy ember eltűnéséről tettek bejelentést a III. kerületi rendőrkapitányság szigeti ideiglenes rendőrőrsén. A bejelentő elmondása szerint a 30 éves Sz. Ferenc augusztus 9-én éjjel fél 1 körül SMS-ben tájékoztatta, hogy újpesti lakásáról a Szigetre indul „bulizni", azóta azonban a hollétéről nincs tudomása.

Az eltűnés miatt a lakhely szerinti illetékes IV. kerületi kapitányság elrendelte a férfi körözését, felkutatása és tartózkodási helyének megállapítása érdekében minden szükséges intézkedést megtettek. Az eljárás során megállapították, hogy a férfi az eltűnése előtt utoljára Újpesten tartózkodott.

Szerda este egy salzburgi kórház jelezte a hozzátartozóknak, hogy a keresett férfi náluk tartózkodik. A szülők intézkedtek Sz. Ferenc hazaszállításáról, és egy magánklinikán helyezték el – írta a BRFK.