Amerika: Trump telefonon egyeztetett a sportligák vezetőivel

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.04.04. 21:00
null
Trump szerint legkésőbb szeptemberben újraindul az amerikai sportélet (Fotó: AFP)
Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke közösségi oldalán jelentette be, hogy szombaton telefonos konferencián egyeztet a sportligák, sportversenyek vezetőivel a folytatásról. A megbeszélésen elmondta, az a cél, hogy a sportélet augusztusban, vagy legkésőbb szeptemberben újrainduljon.

A koronavírus-járvány az USA-t is súlyosan érinti, a sporteseményeket felfüggesztették. Trump is tudja, milyen hatással van a sport Amerika gazdaságára, valamint az emberek hangulatára, ezért fontos számára, hogy egyeztessen a ligák és szervezetek vezetőivel.

A helyi idő szerint szombat délutáni egyeztetésen a nagyobb sportligák és sportversenyek vezetői vettek részt.

A konferencián Trump elmondta, szeretné, hogy a sportélet augusztusban vagy szeptemberben újrainduljon, azaz például az NFL-idény időben elkezdődjön. Az MLB viszont biztosan megsínyli a hosszú szünetet, hiszen szinte a teljes alapszakasz időtartama kiesik a járvány miatt.

A tengerentúli sportsajtó felhívta rá a figyelmet, hogy fontos szervezetek kimaradtak a partnerek közül, így többek között az egyetemi bajnokságokat működtető NCAA is. Az NBC azt is furcsának tartja, hogy Trump ilyen határozott időpontot mert mondani, miközben lehetetlen megjósolni, mennyi idő alatt birkózik meg az Egyesült Államok a vírussal, amelynek teljesen el kell tűnnie ahhoz, hogy bármilyen eseményt újra biztonságosan megtartsanak.

Az Egyesült Államokban péntek estig 277 ezer koronavírusos megbetegedést regisztráltak, a halálos áldozatok száma 7000 fölött van.

A KONFERENCIA MEGHÍVOTTJAI
NBA – Adam Silver
WNBA – Cathy Engelbert
MLB – Rob Manfred
NFL – Roger Goodell
NHL – Gary Bettman
PGA Tour – Jay Monahan
UFC – Dana White
WWE - Vince McMahon
NASCAR – John Middlebrook vagy Jim France
MLS – Don Garber

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik