A Washingtont a Chicago sem tudta megállítani

Vágólapra másolva!
2011.03.14. 11:44
null
Ovecskint (balra) sikerült megállítania a Chicagónak, a Washintont nem (Fotó: Action Images)
A Stanley-kupa egyik fő várományosa legyőzte a címvédőt, azaz a Washington Capitals Mike Knuble hosszabbításban szerzett góljának köszönhetően 4–3-ra nyert a Chicago Blackhawks ellen az észak-amerikai jégkorongbajnokságban (NHL). A fővárosiak sorozatban nyolcadszor nem találtak legyőzőre.

 

Bár Alekszandr Ovecskint – hat lövése ellenére – sikerült jól kikapcsolnia a Chicagónak a Washington elleni mérkőzésen, a találkozót mégis a hazai pályán játszó fővárosiak nyerték meg. Az első harmad elején a Blackhawks szerzett vezetést, de Boyd Gordon emberhátrányos, majd Jason Arnott előnyből szerzett góljával még a játékrészben fordított a Caps.

A chicagóiak a folytatásban kétszer is egyenlítettek, Jonathan Toews rendes játékidő utolsó percében bebrusztolt gólja egy pontot jelentett a címvédőnek, de az összecsapást a hosszabbításban így is a fővárosiak nyerték meg Mike Knuble közelről szerzett góljával.

A Washington ezzel legutóbbi nyolc találkozóján a nyolcadik győzelmét aratta – ez jelenleg a legjobb sorozat a ligában –, és rámászott a Philadelphia Flyers nyakára a Keleti főcsoport élén.

A Buffalo néhány órával azt követően, hogy autóbaleset következtében elhunyt a klub egyik legendája, Rick Martin, 6–4-re legyőzte az Ottawa Senatorst, így szépen búcsúztatta a hetvenes évek egyik legjobb Sabres-játékosát. Többek között Martin tartotta a mesterhármasok, a négygólos mérkőzések és a sorozatban 50 gól feletti szezonok rekordját is a franchise történetében.

NHL
ALAPSZAKASZ, 145. JÁTÉKNAP
Washington Capitals–Chicago Blackhawks 4–3 – hosszabbítás után
Pittsburgh Penguins–Edmonton Oilers 5–1
Dallas Stars–Los Angeles Kings 2–3
Buffalo Sabres–Ottawa Senators 6–4
Anaheim Ducks–Phoenix Coyotes 2–5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik