A Miami azonnal elvette a Raptors pályaelőnyét

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2016.05.04. 08:19
Hiába dobott hihetetlen egyenlítő hármast a rendes játékidő végén Kyle Lowry, hosszabbításban győzni tudott a Miami Torontóban, így azonnal elvette a Raptors pályaelőnyét. A Portland alaposan megizzasztotta a címvédő Golden State-et a párharc második meccsén, de Klay Thompsonék egy óriási negyedik negyeddel fordítani tudtak, így a felek 2-0-s Warriors-vezetéssel utazhatnak Portlandbe. Nézzük, hogy mi történt az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásának ma hajnali játéknapján!

Kettővel megy a GSW (Fotó: Twitter)
Kettővel megy a GSW (Fotó: Twitter)

Toronto Raptors–Miami Heat 96–102 – hosszabbítás után

Hihetetlen végjáték. Hét másodperccel a vége előtt úgy tűnt, hogy megnyerte a meccset a Heat, hiszen hat pont volt a vendégek előnye, de előbb Terrence Ross pörkölt be egy triplát, majd jött a hangrobbanás: Kyle Lowry hihetetlen módon, a félpályáról talált a gyűrűbe a dudaszó pillanatában – elképesztő jelenettel mentette hosszabbításra a derbit. Ebben a Heat kerekedett felül, Dwyane Wade egymaga hét pontot szórt a ráadásban és bár a végén megint adódott lehetőségük a hazaiaknak, a Miami ikonja elcsente a labdát DeRozan elől, s ezzel eldöntötte a találkozót.

A védekezés dominált. Mindkét együttes a várt agresszióval próbálta elszívni a levegőt a másik csapat elől, a Toronto tripláit teljesen elvette (5/21) a Miami, Valanciunas viszont hozta a pontokat Whiteside mellett a festékben, így végig szorosan alakult a találkozó. Kyle Lowry az említett elképesztő meccsmentő kosarát leszámítva használhatatlan volt (hét pont), míg a Heatnél Dragic és Wade (ketten együtt 40 pont, 4/5 tripla) is hozta magát – a periméteren a vendégek felé billent a mérleg nyelve, ez pedig elég is volt ahhoz, hogy rögtön az első meccsen elvegyék a Raptors pályaelőnyét. Az viszont rossz hír Erik Spoelstráék számára, hogy Wade és Whiteside is kisebb térdsérülést szenvedett…

A Raptors legjobb dobói: Valanciunas 24, DeRozan 22, Ross 19/6
A Heat legjobb dobói: Dragic 26/9, Wade 24/3, Johnson 16

A párharc állása: 1–0 a Heat javára.

LOWRY EGYENLÍTŐ HÁRMASA

Golden State Warriors–Portland Trail Blazers 110–99

Micsoda utolsó negyed. Három negyeden keresztül többnyire az történt a pályán, amit a Portland akart, a vendégek megfogták a GSW gépezetét, Klay Thompson és Draymond Green sem találta magát, Damian Lillard ellenben extra dobóformát mutatott. Vezettek is tíz ponttal a vendégek a záró etap elején, ám ekkor jött a fordulat: a Green-Ezeli kettős elöl-hátul átvette az irányítást, a Blazers támadójátéka atomjaira esett, majd a visszatérő Klay Thompson vezetésével fordított a Warriors. Összességében 34–12-re nyerték ezt a játékrészt a hazaiak és megsemmisítették ellenfelüket, ezzel 2–0-ra vezetnek a párharcban.

Totális összeomlás. Hiába védekezett és dobott jól 36 percen át a Portland, ez nem volt elég, hiszen a negyedik negyedben csak asszisztálni tudtak a Warriors felzárkózásához, majd fordításához. Elsősorban támadásban estek össze, sorra jöttek az eladott labdák, a kapott blokkok és az utolsó percekben csak az érthetetlen dobások sorakoztak – az utolsó tíz mezőnykísérletükből kilencet elrontottak, és 11 ponttal kaptak ki. Terry Stotts csapatának megvolt az esélye a bravúrra, de nem tudott vele élni, 0–2-ről pedig pokolian nehéz dolga lesz a folytatásban.

A Warriors legjobb dobói: Thompson 27/15, Green 17, Iguodala 15/3
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 25/18, McCollum 22/3, Aminu 14/9

A párharc állása: 2–0 a Warriors javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik