A Flyers ismét szárnyalt hazai pályán

Vágólapra másolva!
2010.06.05. 09:33
null
Richardsék ismét győzelmet ünnepelhettek (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság fináléjának első két meccsét elveszítette a Philadelphia a Chicago ellen, viszont a következő kettőt megnyerte. A magyar idő szerint szombat hajnalban rendezett negyedik összecsapáson 5–3-ra győzött a Flyers, ezzel 2–2-re alakította az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcot.

 Az előző három összecsapás mindegyikén csak egy gól jelentette a különbséget a két csapat között, ezúttal azonban már egy harmadot követően 3–1-re vezetett az otthon játszó Philadelphia és kétgólos előnyét meg is őrizte a mérkőzés végéig.

A vezetést a végig jól játszó Mike Richards szerezte meg a Phillynek emberelőnyből miután a kapu mögött lecsapott egy korongra és Antti Nimei lábai között a ketrecbe húzta.

A vendégek a folytatásban is többet hibáztak az első harmadban és ezt rendre kihasználta a Flyers, Matt Carle és Claude Giroux is betalált és a hazai találatokra a másik oldalon csak Patrick Sharp tudott válaszolni.

A második játékrészben nem született gól, a záró felvonás pedig egy újabb szerencsés hazai góllal kezdődött. Ville Leino lövése egy menteni igyekvő csatár hátáról pattant kapuba.

A Chicago 4–1-nél sem adta fel, két gólt is szereztek a vendége, amivel szorossá tették a meccset, ám fél perccel a találkozó vége előtt Jeff Carter betalált az üresen maradt vendégkapuba (a Blackhawksnál ekkor már egy mezőnyjátékos játszott a kapus helyett), ezzel a Philadelphia 5–3-ra győzött (a Flyers elmúlt tíz othhoni találkozójából kilencedszer nyert) és 2–2-re alakította az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcot.

 NHL, RÁJÁTSZÁS
NAGYDÖNTŐ
Philadelphia Flyers–Chicago Blackhawks 5–3 
Gól: Richards (5.), Carle (15.), Giroux (20.), Leino (47.), Carter (60.), illetve Sharp (19.), Bolland  (53.), Campbell (56.)
 Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik