A címvédő Kings otthon kapott ki az NHL-rajton

Vágólapra másolva!
2013.01.20. 08:24
null
Jonathan Toews és társai nagyszerű győzelemmel indították az NHL-szezont (Fotó: Reuters)<br />
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság bérvita miatt csúszva, szombaton rajtoló idényének első játéknapján a címvédő Los Angeles Kings hazai pályán szenvedett vereséget a Chicago Blackhawkstól.

 

Amennyire várhatták a Kings hívei az új szezont – és dicsőséges csapatuk bemutatkozását –, annyira kellemetlen volt a rajt, hiszen a Chicago gyakorlatilag a második harmad elejére elintézte a bajnokot: a 22 percben már 4–0 volt az állás a vendégeknek. A vendégeknél Marián Hossá két gólja mellett egy gólpasszt is jegyzett, Patrick Kane és Jonathan Toews két ponttal zárta az estét, miközben a Kings húzóemberei észrevétlenek maradtak.

A játéknap egyik leginkább várt mérkőzésén a Philadelphia a Pittsburghöt látta vendégül, és az ősi riválisok összecsapásán a Penguins elvitte a pontokat a Flyerstől. Tyler Kennedy és James Neal góljával vezetett egy harmad után a vendégcsapat, és ugyan Claude Giroux szépített a második játékrész elején, a hazaiaknak nem sikerült többször túljárni Marc-Andre Fleury eszén, sőt, Chris Kunitz az utolsó másodpercekben 3–1-re alakította az eredményt üres kapus góljával.

Remek játékkal mutatkozott be a Dallas Starsban Jaromír Jágr, aki a texasiak mind a négy, Phoenix Coyotesnak lőtt góljából kivette a részét: az első kettőt maga szerezte, majd a folytatásban – mindkétszer döntetlen állásnál – előkészítőként jeleskedett előbb Ray Whitney, majd Loui Eriksson találatánál. A Phoenixben Radim Vrbata egy ponttal elmaradt (két gól, egy assziszt) a legendás honfitárstól, csapata pedig végül 4–3-ra kikapott.

Rosszul kezdtek a New York-i csapatok: a Rangers a Bostontól, az Islanders a New Jerseytől kapott ki szoros meccsen, a Toronto kanadai derbit nyert a Montreal ellen, viszont a Vancouver látványos hazai vereségbe (3–7) szaladt bele a nyitányon a Teemu Selänne (2 gól + 2 assziszt) vezérelte Anaheim Ducksszal szemben.

Ennél is rosszabbul járt a Detroit Red Wings, amelynek a védelmében már nincs ott Nicklas Lidström, s ez látszott is: a Vörös Szárnyak 6–0-s pofonba szaladtak bele a divízióbeli rivális St. Louis ellen.

NHL
1. JÁTÉKNAP
Los Angeles Kings–Chicago Blackhawks 2–5
Philadelphia Flyers–Pittsburgh Penguins 1–3
Winnipeg Jets–Ottawa Senators 1–4
Boston Bruins–New York Rangers 3–1
Tampa Bay Lightning–Washington Capitals 6–3
Montreal Canadiens–Toronto Maple Leafs 1–2
New York Islanders–New Jersey Devils 1–2
Florida Panthers–Carolina Hurricanes 5–1
Dallas Stars–Phoenix Coyotes 4–3
St. Louis Blues–Detroit Red Wings 6–0
Nashville Predators–Columbus Blue Jackets 2–3 – szétlövés után
Minnesota Wild–Colorado Avalanche 4–2
Vancouver Canucks–Anaheim Ducks 3–7

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik