A Brooklynt is legyőzte, egyedüliként veretlen a Milwaukee

GOBODICS TAMÁS (kezdo5.hu)GOBODICS TAMÁS (kezdo5.hu)
Vágólapra másolva!
2022.10.27. 08:37
null
Jannisz (balra) fenomenális második félidőt játszott (Fotó: Getty Images)
A Portland kikapott a Miamitól és Damian Lillard meg is sérült, a Lakers negyedszer is vereséget szenvedett, a Sixers Torontóban is alulmaradt, hosszabbítás döntött New Yorkban, míg a Minnesota megtörte a Spurs sikerszériáját. Ez történt hajnalban az NBA alapszakaszában.

 

Cleveland Cavaliers–Orlando Magic 103–92

A végén vitte dűlőre a Cavs, hiába Banchero remeklése.Nagyjából az történt, amire számíthattunk, ahogy eddig mindenki ellen, úgy most is jól tartotta magát és sokáig partiban volt az Orlando, volt olyan pillanat, amikor vezetett is, de az összességében stabil védekezéssel, a „hosszú” játékosokkal alaposan meg tudta nehezíteni a Cleveland dolgát. A záró etapban azonban a szoros állásról nem tudott előrébb lépni a vendégcsapat, nem tudta átvenni a vezetést, hanem a Cavs talált még egy fokozatot és 75-72 után egy 12-5-ös futás következett a hazaiaktól, akik ezzel el is döntötték a mérkőzést. A negyedik negyedben már szinte csak Paolo Banchero tudott érvényesülni a Magicnél, az 1/1-es újabb remek meccset játszva 29 pontos karriercsúcsot szórt (10/19 mezőnyből, 3/5 tripla, 8 lepattanó, 4 gólpassz), ebből 16 érkezett a záró etapban (a teljes Orlando 23-ig jutott), de ez sem volt elég, az említett futás után már csak kapaszkodott a gárda, a Cleveland viszont már nem ingott meg. Az ohióiaknál most először volt visszafogott Donovan Mitchell, aki megállt 14 pontnál és 5/19 dobásnál, de hatan is elérték náluk a tízpontos határt, a Magicnél jobban tripláztak, jobban lepattanóztak, kevesebb labdát adtak el és több büntetőt harcoltak ki - ezek összeadva egy hajszállal jobb teljesítményt és a kötelező győzelem kipipálását eredményezték, úgyhogy 3–1-re javultak, az Orlando pedig 0–5-re romlott.

A Cavaliers legjobb dobói:Mobley 22, Allen 18, Mitchell 14/3, Osman 14/3
A Magic legjobb dobói:Banchero 29/9, F. Wagner 22, Carter Jr. 12

Detroit Pistons–Atlanta Hawks 113–118

Kiizzadta a Hawks.Jóval simább győzelemben reménykedtek a vendégek az eddig egy sikert arató, back-to-backet játszó Detroit otthonában, de a vártnál sokkal jobban meg kellett küzdeniük azért, hogy hozni tudják a papíron kötelezőnek számító sikert. Már a(z atlantai szempontból) négy ponttal nyert első negyedben is látszott, hogy a Pistons felszívta magát, és támadásban nagyon egyben van, a folytatásban pedig teljes mértékben egyenrangú ellenfele tudott lenni a vendégcsapatnak, sőt volt nyolcpontos előnyben is az este folyamán. A záró etap rendkívül kiélezetten alakult, majd 100–99 után talált „tapadást” az Atlanta, és itt döntőnek bizonyuló ütést vitt be egy 9–0-sfutás képében De'Andre Hunter és Clint Capela vezetésével. Ezzel viszont még nem volt vége, mert a hatalmasat játszó Bojan Bogdanovic kis híján egymaga megnyerte a mérkőzést a Pistonsnak: a hátralévő időben négy triplát bombázott be, az egyiket faulttal együtt, amivel 110–111-re hozta vissza csapatát, miközben az Atlanta hibázgatott – végül azért Dejounte Murray clutch ziccere, Trae Young két büntetője és John Collins visszatett támadópattanója elég lett a győzelemhez, de pokolian meg kellett harcolniuk érte. Young azt mondta a végén, hogy ez nem számít, csak az a lényeg, hogy a legfontosabb pillanatokban képesek voltak utat találni a gyűrűig és elvinni a győzelmet, most csak ez a fontos.

Bogdanovic extráját Young ellensúlyozta.A hazaiak rutinos dobógépe az eddigi legjobb meccsét játszotta Pistons-mezben, 12/21 jó dobással és 6/12 triplával 33 pontig jutott, ráadásul 3 gólpassz is kiesett a kezéből, és a nehéz pillanatokban ő adott tartást csapatának. Mellette Cade Cunningham is most volt eddig idén a legjobb (26 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz), de a 17 pontos Saddiq Bey és a 4/6 triplás Isaiah Livers is dicsérhető, illetve az újonc Jalen Durennek is voltak biztató megmozdulásai. A Hawksnál Trae Young volt az, aki ellensúlyozta Bogdanovic extráját, a vendégek vezére 35 pontig és 6 gólpasszig jutott, bár csak 9/21-et dobott mezőnyből, és 16/17 büntetővel szerezte a pontjait. Mellette Dejounte Murray sem volt hatékony (ez eddig alapesetnek számít, egyikük sem dob jól), 8 lepattanó és 8 gólpassz mellett 19 dobásból szedett össze 14 pontot, de Collins, Hunter, Capela, Okongwu és Holiday is hozzátette, amit kellett, ez pedig végül elégnek bizonyult.

A Pistons legjobb dobói:Bogdanovic 33/18, Cunningham 26/3, Bey 17/6
A Hawks legjobb dobói:Young 35/3, Collins 19, Hunter 17/6

New York Knicks–Charlotte Hornets 134–131 – hosszabbítás után

Túlóra döntött.Fordulatos meccset vívtak a csapatok, a harmadik negyedben úgy tűnt, hogy el is döntheti az összecsapást a Knicks, amikor 12 pontos előnyt épített fel, a Hornetsben volt válasz, a negyedik játékrészben megfordította a küzdelmet, és bő két perccel a vége előtt már a vendégek vezettek 115–120-ra. A Knicks itt megmentette magát, Jalen Brunson triplájával egyenlített, Julius Randle kosarával ismét vezetett is, de az utolsó szót Dennis Smith Jr. mondta ki, majd a győzelemért elengedett dobásokat mindkét csapat elrontotta, így jöhetett a hosszabbítás. Ott sem nagyon szakadtak el egymástól a felek, de Brunson egy triplával, egy büntetővel és egy gólpasszal előnyhöz juttatta a New Yorkot, és a gárda ezt már nem is adta ki a kezéből: az utolsó percben Brunsonnak és Randle-nek is volt egy-egy clutch kosara, amellyel megőrizték a vezetést, majd három másodpercnél RJ Barrett büntetői állították be a végeredményt. A Knicks ezzel sorozatban hármat nyert és a 3–1-es kezdés hosszú évek óta a legjobb rajtnak számít, így Tom Thibodeau vezetőedző is elégedetten értékelt – következőleg Milwaukee-ban azért már nem ők lesznek az esélyesek.

Ezért igazolták Brunsont.A Dallastól megszerzett irányító eddig sem játszott rosszul, de talán most volt eddig a legjobb, mióta megérkezett New Yorkba: fontos pillanatokban ő villant, ő volt a fő playmaker, ő hozott döntést, ő szállított megoldást, és végül 27 ponttal, 10/15 jó dobással, 7 lepattanóval és 13 gólpasszal vezette győzelemre csapatát. Az ő extrája mellett Barrett 22 pontig és 8 lepattanóig jutott, Randle és Evan Fournier is 14-17 pontot dobott, Mitchell Robinson hat blokkot (!) osztott ki, a padról pedig a Rose-Quickley páros tett hozzá 23 pontot, megvolt az egyensúly támadásban. A Hornetsnél LaMelo Ball és Terry Rozier sem állt rendelkezésre, de Gordon Hayward (21 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) és Dennis Smith Jr. (14 pont, 11 gólpassz) körül ezúttal is nagyon jól működött a gépezet, ahogy legutóbb, úgy most is sok mozgással, sok labdajáratással, önzetlenül támadtak - heten is legalább 13(!) pontot dobtak náluk, 31 gólpasszt osztottak szét és szűk 50 százalékkal céloztak, két fő playmakerük nélkül is rendkívül hatékonyan dolgoztak. Egy hajszállal ezúttal kikaptak, a védekezésük még nem az igazi, de ez a teljesítmény is biztató a folytatásra nézve, következőleg Orlandóban esélyesebbek is lesznek.

A Knicks legjobb dobói:Brunson 27/6, Barrett 22/6, Randle 17
A Hornets legjobb dobói:Hayward 21/3, Washington 17/12, Oubre Jr. 17/3, McDaniels 17/9

Toronto Raptors–Philadelphia 76ers 119–109

A Raptors akarata érvényesült.Végig a Raptors irányította az eseményeket, a hazaiak egyrészt éppen elég védekezést raktak ki a parkettre ahhoz, hogy a Philly ne tudjon igazán rohanni és büntetni, másrészt támadásban szinte tökéletesen tárták fel ellenfelük elrontott váltásait, elcsúszásait, figyelmetlenségeit, amelyeket ráadásul kiváló dobóformával használtak ki. Összességében az ő szájízük szerint alakult a meccs, ők diktálták a tempót, ha nekik az kellett, akkor tudtak lassítani, de amikor esélyük nyílt rá, akkor azonnal megcsinálták a lerohanást – 29 pontot dobtak gyorsindításból egy alapvetően lassabb meccsen, az történt, amit ők akartak. Gary Trent Jr. 27 ponttal szezoncsúcsot dobott és 5/10 triplát süllyesztett el, az első negyedben 15 pontot és 4/4 triplát beverő Pascal Siakam végül 13 gólpasszal beállította a karriercsúcsát, OG Anunoby 15 pontig jutott, a sérülésből visszatérő Scottie Barnes 16 ponttal, 10 lepattanóval és 5 gólpasszal csillogott, Fred VanVleet pedig 15 pontot, 6 lepattanót és 8 gólpasszt tett a közösbe. A kezdőötös így ismét ellenállhatatlannak bizonyult és 93 pontot, valamint 27 gólpasszt jegyzett ez az öt játékos, de most a padról is hozzá tudott tenni Chris Boucher és Precious Achiuwa. Nick Nurse szerint nagyszerűen játszott a csapata és a Miamiban aratott szép győzelem után ismét teljességgel elégedett lehet, két nap múlva majd ugyanitt, ugyanígy a Phillyt kell megint legyőzni.

Nem lehet fellélegezni.Ugyan a hét elején az Indy ellen megszületett a Sixers idei első győzelme, de ez a meccs egyértelműen jelezte, hogy még nincsenek túl a problémákon Doc Rivers játékosai. A tréner szerint védekezésben egyáltalán nem azt csinálják, amit kell, Tyrese Maxey szerint is ott van a probléma, nem jól váltanak, rosszul kommunikálnak, még nem megy ez nekik automatikusan, így viszont az ellenfeleik eddig 110 pont felett átlagolnak, amit nem lehet ellensúlyozni. Ugyan Joel Embiid (31 pont, 12/17 mezőnyből), Maxey (31 pont, 4/8 tripla, 6 gólpassz) és James Harden (18 pont, 7 lepattanó, 9 gólpassz) összességében most is hozta, amit kell, de Tobias Harris például egyetlen kosárral zárt, a kispad nem tudott fordulatot hozni, ilyen védekezéssel pedig az 50 százalékos mezőnymutató, a 44 százalékos triplázás és a 29 gólpassz sem elég – már az első negyedben 8-10 pontos hátrányba kerültek, égtek 17-tel is és igazából ez kísérte végig őket a mérkőzés során. Két nap múlva javítaniuk kell...

A Raptors legjobb dobói:Trent Jr. 27/15, Siakam 20/12, Barnes 16/3
A 76ers legjobb dobói:Embiid 31/6, Maxey 31/12, Harden 18/9

Milwaukee Bucks–Brooklyn Nets 110–99

Janisz fenomenális második félideje.Az első félidőben csak kereste önmagát a Milwaukee görög szupersztárja, aki saját bevallása szerint annyit dolgozik a különböző gyengeségei javításán, hogy néha nagyon csak azokra koncentrál, azokat akarja megmutatja egy-egy meccsen, és bizonyítani magának azt, hogy javult ezeken a területeken. A 9 pont és a 3/10-es mezőnymutató viszont egyáltalán nem volt tőle elég, a jó első negyed után a másodikban a Durant-Irving páros vezetésével szétszedte őket a Nets, 35–18-ra nyerték a játékrészt a vendégek és 10 pont feletti különbséggel vezettek, így Adetokunbo a szünetben rendezte a gondolatait és visszatért ahhoz, amihez a legjobban ért: könyörtelenül és fáradhatatlanul támadta a gyűrűt, elnyomta és felőrölte a védőket. Ebből csak a harmadik-negyedik negyedben 13/15 jó dobás és 34 pont (!) érkezett, végül 43 ponttal, 14 lepattanóval, 5 gólpasszal és 3 blokkal zárt, Mike Budenholzer is úgy látta, hogy egészen fenomenális teljesítményt nyújtott játékosa. Ez elégnek bizonyult a fordításhoz és a győzelemhez, közben pedig Steve Nash, a Nets vezetőedzője olyan hevesen reklamált egy szerinte támadófaultot Janisz ellen, hogy vissza kellett fogni és edzői pályafutása során először kiállították - ettől a ponttól kezdve 44–29-re, összességében a második félidőben pedig 67–44-re kaptak ki, egyszerűen Adetokunbo a földbe döngölte őket. Kyrie Irving extrájával egyszer még felcsillant számukra a remény, az irányító sorozatban 11 pontot dobott és 83–83-nál egyenlített, de itt csavart egyet a védekezésén a Bucks, öt és fél percig nem kapott pontot, ez idő alatt pedig eldőlt a küzdelem – a Milwaukee maradt a liga egyetlen veretlen csapata, és az egyik fő rivális legyőzésével hangolt a New York elleni folytatásra.

Két sztár és más senki.Kevin Durant 33 ponttal, és 13 kiharcolt büntetővel, Kyrie Irving pedig 27 egységgel, 9 lepattanóval és 10 kiharcolt büntetővel zárt – ugyan egyikük sem dobott jól mezőnyből (sőt, Irving 0/7 triplát hozott össze), de mégis bennük legalább volt tűz, volt fantázia, volt potenciál, ami a Nets többi játékosáról nem mondható el. Ben Simmons 4 ponttal, 2/7-es mezőnyözéssel és 0/2 büntetővel zárt, a 9 gólpassza maximum a statisztikai lapon javít ezen, Nic Claxton egyetlen kosarat szerzett, Royce O'Neale 4/13-at dobott, a kispad pedig teljességgel üresnek bizonyult a garbage time-ig. A 40 százalék alatti mezőnymutató és a 26 százalékos triplázás is azt jelzi, hogy messze voltak a jótól, ráadásul a sorozatosan visszatérő problémájuk, a lepattanózás sem segített: 54–37-re bukták el, 14–7 volt a támadók aránya, és ha nem lett volna a leindításból dobott 20 pont, akkor még sokkal rosszabbul nézett volna ki számukra a meccs. Egyelőre nem találják a ritmust, csak 1–3-mal állnak, most pedig rögtön fogadják a Dallast.

A Bucks legjobb dobói:Antetokounmpo 43/3, Portis 20/9, Holiday 15/3
A Nets legjobb dobói:Durant 33/3, Irving 27, O'Neale 12/12

Chicago Bulls–Indiana Pacers 124–109

Jobb volt a Bulls.Nagy elánnal kezdte a meccset a Chicago és az első félidőben gyakorlatilag az történt, amit a papírforma diktált: simán elnyúltak ellenfelüktől a hazaiak, 11 ponttal nyerték az első negyedet, 19-cel vezettek a nagyszünetben és az első két játékrész során 76 egységet pakoltak fel a táblára. A fordulás után volt már közte 24 is, amikor belekerültek egy komolyabb hullámvölgybe és az Indiana Buddy Hield tripláival olyannyira felrázta magát, hogy 95-91-ig kapaszkodott vissza, a sima meccsből ismét szoros küzdelem lett. Itt azonban a Bulls másodpercek alatt összerakott egy 6-0-t, ezzel simét megnyugtatóvá tette a különbséget és stabilizálta magát, többször pedig nem forgott veszélyben a sikere. Zach LaVine (28 pont, 6/8 tripla) volt most a hazaiak főkolomposa, de a kezdőben mindenki dobott legalább 10 pontot, a padról pedig Goran Dragic 3/3 triplával, míg Andre Drummond 13 lepattanóval szállt be - 34 gólpasszal szezoncsúcsot döntöttek és az 53%-os triplázás is magáért beszél. Az Indynél Hield (24 pont, 7/12 tripla), Tyrese Haliburton (18 pont, 11 gólpassz) és a 10 büntetőt kiharcoltó újonc Bennedict Mathurin is hozta, amit kell, ráadásul Myles Turner is megkezdhette a szezont - a dobásai egyelőre nem ültek (1/7), de azonnal kiosztott 4 blokkot, rögtön felhívta magára a figyelmet.

A Bulls legjobb dobói:LaVine 28/18, DeRozan 17, Vucsevics 14/3
A Pacers legjobb dobói:Hield 24/21, Haliburton 18/6, Smith 15/9, Mathurin 15

Minnesota Timberwolves–San Antonio Spurs 134–122

Visszavágó.Két napja nyerni tudott ebben a csarnokban a San Antonio és a minnesotai közönség nem viselte jól azt a mérkőzést: Anthony Edwards szerint kaptak egy pofont, de az a pofon felébresztette őket. Ezen az estén támadásban nagy lendülettel és elszántsággal kosárlabdáztak a vendéglátók, éppen Edwards állt a menetoszlop élére 34 ponttal, 12/21 jó dobással, 7/12 triplával és 9 gólpasszal, de a többiek is szenzációsak voltak: Karl-Anthony Towns 21-4-7-et hozott, D'Angelo Russell 12 pontot és 9 gólpasszt tett hozzá, és bár Rudy Gobert-t most inkább megkerülték, de a kiegészítők közül Jaylen Nowell (22 perc alatt 23 pont, 9/13 mezőnyből) és Jaden McDaniels (20 pont, 4/5 tripla) is parádésan játszott. Mindebből egészen félelmetes 65 százalékos mezőnymutató, 59 százalékkal bevert 20 tripla és 37 gólpassz sült ki, ez eddig az egész szezon legjobb támadóteljesítményének számít, a publikumnak nem volt oka panaszra. Ez pedig természetesen győzelmet is ért, a 15 pontos félidei előny ugyan a finoman szólva is szellős védekezés miatt ingatag lábakon állt és voltak pillanatok, amikor a Spurs bőven közelíteni tudott, de végül nem adták ki a kezükből a vezetést a hazaiak és nagyon fontos győzelmet arattak. A San Antonio egyébként egyetlen furcsa statisztikával maradt meccsben, mert védekezni nem tudott, és támadásban sem közelítette meg a Minnyt annak ellenére, hogy a texasiak sem voltak rosszak: 14–0-ra (!) nyerték a támadópattanózást, ezzel a sok második eséllyel maradtak közel. Náluk Devin Vassell nem tudott pályára lépni, de így is heten dobtak kétszámjegyűt, Keldon Johnson 27 pontig és 5/10 tripláig jutott, igazából hozták ugyanazt, amit eddig, csak most a Wolves egészen ihletett napot fogott ki a túloldalon, így három győzelem után vereséget szenvedtek.

A Timberwolves legjobb dobói:Edwards 34/21, Nowell 23/9, Towns 21/9
A Spurs legjobb dobói:Johnson 27/15, McDermott 19/12, Bates-Dipo 15

Utah Jazz–Houston Rockets 109–101

Frissen más.Két napja egy hosszabbításos back-to-back második felén lépett pályára a Rockets ellen a Jazz és akkor végül nagy csatában ki is kapott a Utah, most viszont egy nap pihenő után már egészen másképp festett ez a találkozó. A hazaiak sokkal pontosabban védekeztek, megvolt a lábuk ahhoz, hogy megfogják a Houston playmakereit, elöl pedig a Conley-Clarkson páros irányításával és Lauri Markkanen (24 pont, 9 lepattanó, 10/15 mezőnyből) remeklésével folyamatosan hozták a kosarakat. A 39 pontos második negyedüknek köszönhetően le is szakították magukról ellenfelüket, és 19 egységgel is vezettek már, de a záró etapban nagyot ment a Rockets és egészen 92–89-ig zárkózott vissza. Itt azonban sikerült még egyszer megújulnia a Jazznek, pár perc izgalmat követően rendezték a védekezésüket, közel három percig nem kaptak pontot, majd az utolsó percbe lépve Malik Beasley triplája lezárta a küzdelmet – ugyan a játék képéhez képest izgalmasabb lett a vége, de így is sikerült visszavágniuk a legutóbbi vereségért.

Be kellett volna dobni.Stephen Silas, a Houston vezetőedzője szerint megvoltak a lehetőségeik a győzelemhez, de nem tudták értékesíteni őket. Ugyan sokáig hátrányban voltak, de amikor Kevin Porter Jr. (24 pont, 5 gólpassz) vezetésével elkapták a fonalat és átvették az irányítást, erősen benne volt a pakliban, hogy fordítanak, de a tréner szerint még túl fiatalok ahhoz, hogy egy szoros negyedik negyedből jól jöjjenek ki, legalábbis most így festett a helyzet. Kialakították a megfelelő triplahelyzeteket, de a kezükben maradtak ezek a fontos hármasok, így az utolsó bő öt percben összesen két mezőnykosarat tudtak dobni, ezen úszott el az újabb győzelmük – Silas szerint tanulniuk kell, következőleg Portlandben javíthatnak.

A Jazz legjobb dobói:Markkanen 24/3, Clarkson 20/15, Beasley 14/6, Horton-Tucker 14/6
A Rockets legjobb dobói:Porter Jr. 24, Green 17/6, Gordon 16/6

Denver Nuggets–Los Angeles Lakers 110–99

A harmadik negyedben döntötte el a Nuggets.Az első félidő szorosan alakult, egyik fél sem tudott igazán nagy előnyt kiépíteni, a nagyszünetben egál volt az állás, majd a fordulást követően a Lakers kezdett valamivel jobban és a vendégek kerültek kétpontos előnybe. Itt azonban a semmiből elrohant a meccsel a Denver: 54–56 után egy 29–9-es (!) futást rakott össze Michael Malone legénysége, ebből Nikola Jokics és az ex-LakerKentavious Caldwell-Pope is 8-8 ponttal vette ki a részét, a Los Angeles pedig elöl-hátul összeomlott, LeBron James például sorozatban három támadásnál adta el a labdát. Ez a különbség végül eldöntötte a meccset, ugyan a Lakers később magára talált és visszakapaszkodott tíz ponton belülre, de a Denverben pont elég tűzerő maradt a végére ahhoz, hogy ennél közelebb ne engedje már ellenfelét. Jokics 31 ponttal, 13 lepattanóval, 9 gólpasszal és 4 labdaszerzéssel hozta a klasszisteljesítményt, Bruce Brown 18 pontot és 4/6 triplát tett mellé, a szenvedő Jamal Murray a végén dobott be egy fontos triplát, de Caldwell-Pope is jól játszott – egészen addig, amíg meg nem sérült, a bokája fordult ki egy ziccernél, ezt követően be kellett mennie az öltözőbe. A győzelem ellenére egyébként Malone nem volt teljesen elégedett, úgy fogalmazott, hogy a gyűrű környéki védekezésük a 30 csapatos ligában jelenleg a 60. helyre elég, tűrhetetlen, amit ott művelnek.

0–4.Negyedik meccsét is elvesztette a Lakers, amelynél ezúttal hiányzott a sérüléssel bajlódó Russell Westbrook, de látható, hogy az ő kihagyása nem oldja meg a problémáikat: 27 százalékkal tripláztak, a ketteseket sem dobták túl jól, és ezúttal is megvolt az említett leolvadás a harmadik negyedben. Anthony Davis igyekezett (22 pont, 14 lepattanó, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés, 2 blokk), de most James sem játszott már jól (19 pont 21 dobásból, 9 gólpasszra 8 eladott labda), és Lonnie Walker IV villanásain kívül megint teljes letargiát hozott a keret többi része. Nem is a 0–4 a fő probléma, hanem ez a kissé reménytelennek tűnő, erőtlen, elképzelés és átütőerő nélkülijáték, ami Darvin Ham számára sem jelent stabil helyet a későbbiekre nézve – most mennek Minnesotába, próbálják elérni, hogy valahogy megtörjön a jég, de egyelőre nem véletlen, hogy a Magic és a Kings mellett ők a harmadik nyeretlen csapat.

A Nuggets legjobb dobói:Jokics 31, Brown 18/12, Murray 13/3, Caldwell-Pope 13/9
A Lakers legjobb dobói:Davis 22, James 19/6, Walker IV 15/3

Portland Trail Blazers - Miami Heat 98–119

Lillard megsérült, kikapott a Blazers.4–0-s mérleggel ment bele ebbe a meccsbe a Portland, de végül az első negyed után egyértelműen a Miami „alá” szorult a társaság, a félidőben már hátrányban volt és a harmadik negyedben is tovább nyílt az olló - igazából a második, a harmadik és a negyedik játékrészt is éppen 8-8 ponttal bukta el a vendéglátó. A harmadik negyedben viszont kidőlt a csapat legjobbja, a 22 pontos Damian Lillard: az irányító a mérkőzés előtt is fájdalmat érzett a vádlijában, ami súlyosbodott a meccs során és ott, a harmadik játékrészben inkább bement az öltözőbe, ahonnan nem is tért vissza. Nagy baj nincs, Lillard szerint ha playoffról lett volna szó, akkor végigjátssza a mérkőzést, és előreláthatóan csak a következő, Rockets elleni összecsapást kell majd kihagynia. Mindenesetre vele a pályán is mínusz tízben voltak, a kiválása pillanatában pedig 79–70-re vezetett a Miami – ott még nem dőlt el a meccs, de nem nekik állt a zászló, Lillard kidőlésével pedig elvesztették a reményüket a fordításra. Ezúttal kollektíven elmaradtak a korábbi teljesítményeiktől, így megvan az első vereségük, de nagy baj azért nincs, meglátjuk, hogy a Houston ellen mire mennek majd.

Szigorúbb lett a Heat.Eddig meglehetősen gyengén játszott az 1–3-mal kezdő Miami, ezen a mérkőzésen viszont védekezésben sikerült kicsit feljebb kapcsolnia Erik Spoelstra csapatának, így ha nem is dominált, de az első negyed után többségében érvényesítette akaratát a vendégcsapat. A végére azért támadásban is szépen kikerekedett a helyzet, 50 százalékos mezőnymutatóval, 40 százalékos triplázással és 34 gólpasszal zártak a floridaiak, a kezdőben mindenki sokoldalú és hasznos játékot mutatott be, illetve mindenki 14-18 pont között dobott, megvolt az egyensúly. Jimmy Butler szerint már a mérkőzés előtt lehetett érezni, hogy a korábbiakkal ellentétben most megvan a szükséges koncentráció és elkötelezettség, szerinte ez kell a győzelemhez, és ezt be is váltották a pályán, ilyen mentalitással kell folytatniuk, hogy sikeresek tudjanak lenni az elrontott rajt után.

A Trail Blazers legjobb dobói:Lillard 22/12, Sharpe 15/6, Simons 14/9
A Heat legjobb dobói:Adebayo 18, Butler 17, Lowry 17/15

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik