A 76ers legyőzte a Miamit, Durant 42 ponttal nyitott

ADORJÁN ISTVÁN, GOBODICS TAMÁS, TÓTH ATTILA/KEZDŐ5.HUADORJÁN ISTVÁN, GOBODICS TAMÁS, TÓTH ATTILA/KEZDŐ5.HU
Vágólapra másolva!
2013.10.31. 10:24
null
Jamesék vereséget szenvedtek Philadelphiában (Fotó: Action Images)
Tizennégy meccses maratonival folytatódott az amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakasza. Négy csapat az első után a második játéknapon is pályára lépett, közülük a bajnok Miami Heat ki is kapott Philadelphiában, míg a trónkövetelő Indiana Pacers két győzelemnél tart. A Knicks, a Spurs, a Mavericks, a Rockets és a Warriors is hazai győzelemmel nyitott, a Brooklyn Nets viszont nem bírt a Cavaliersszel. Kevin Durant 42 ponttal kezdett. Lássuk a részleteket!

 

Cleveland Cavaliers–Brooklyn Nets 98–94

Andrew Bynum visszatért! Többek számára az is kérdéses volt, hogy láthatjuk-e egyáltalán az alapszakasz során a centert. Gyorsan választ kaptunk, hiszen az első negyed végén pályára lépett az utolsó mérkőzését 2012. május 21-én játszó magasember.

Cavs dominancia a palánkok alatt! 48-37-re nyerték a hazaiak a lepattanócsatát. A végig vezető vendéglátók vezére, a nyáron dobókezet váltó (!) Tristian Thompson (18 pont, 9 lepattanó) mellett a másik nagy visszatérő, Anderson Varejao volt a meccs embere, aki az utolsó percben középtávoli kosarával megnyerte a meccset a Clevelandnek. Az 1/1-es Bennett alig negyed órát játszott, kihagyott öt dobást, 2 pontot, 5 lepattanót tett a közösbe, ennél már csak több jöhet tőle!

Az ex-bostoniak odatették magukat debütálásuk alkalmával. Kevin Garnett dupla dupla közeli teljesítményén felül egy újabb lépcsőfokot mászott meg az ikonná válás létráján. Megelőzte a pontszerzési örökranglistán Reggie Millert, feljött a 14. helyre (25.282 pont). Pierce 17 pontig jutott, Jason Terry négy triplát elsüllyesztve jutott el 14 egységig.

Nem az irányítók napja! Deron Williams játékperceit az orvosi személyzet tanácsára limitálta a Nets edzői stábja, így csak 22 percet tölthetett a parketten, ám így is kiosztott 9 gólpasszt. Kyrie Irving az első három negyedben alig talált a gyűrűbe, ellenben a találkozó végére felpörgött, tripla dupla közeli teljesítménnyel zárt (15 pont, 7 lepattanó, 9 gólpassz).

A Cavaliers legjobb dobói: T.Thompson 18, Irving, Jakc 12/3
A Nets legjobb dobói: Lopez 21, Pierce 17/9, Terry 14/12

Philadelphia 76ers–Miami Heat 114–110

15 mérkőzésből álló Heat győzelmi szériát szakított meg a Philadelphia. A back-to-back meccset játszó és Dwyane Wade nélkül kiálló címvédő mire észbe kapott, akkorra már közel húsz ponttal vezetett a Philly.

Brutális negyedek! A bajuszráncigálás után felébredt az oroszlán. A Heat a két középső játékrészben 80 pontot hozott össze, akadt a játéknapon olyan csapat, mely a saját találkozóját végigküzdötte ilyen pontmennyiségért. James igazi vezérként játszott, masszív dupla duplát szállított (25 pont, 13 gólpassz), Bosh, Chalmers és Allen pótolni igyekeztek Wade kieső pontjait, ám a védekezésbeli hibák, a koncentráció elvesztése lehetetlenné tette a bajnok számára a találkozó behúzását.

Feltámadás és csőd a záró etapban. A hazaiak franchise játékosává előlépő Turner érezte, hogy szükség van rá, a negyedik negyedben 11 pontot szerzett. A Heat összeomlott a mérkőzés végére, az utolsó öt percben pedig csupán 5 pontot tudta az eredményjelzőre tenni.

Carter-Williams a házban. A 76ers újonca sokkolta Wells Fargo Center közönségét. Debütáló mérkőzésen még senki sem tudott felmutatni 9 (!) szerzett labdát, ám ha ide vesszük, hogy közel állt a quadruple-dupla eléréséhez, akkor még fokozhatóak a jelzők vele kapcsolatban. Az utolsó percben magabiztos büntetőzése tett fel a koronát mai teljesítményére. Mindössze négy dobást hibázva jutott 22 pontig (illetve 12 gólpasszig és 7 lepattanóig). Az utolsó dupla duplával nyitó Phily újonc a Pistons mostani mestere, Maurice Cheeks (10 pont, 13 gólpassz) volt, 1978. október 13-án.

A 76ers legjobb dobói: Turner 26, Hawes 24/3, Carter-Williams 22/12
A Heat legjobb dobói: James 25/12, Bosh 22/6, Allen 19/12

Toronto Raptors–Boston Celtics 93–87

Új fejezet nyílt a bostoni csapat történelemkönyvében. Pierce, Garnett és Doc Rivers távozása után azonban ma úgy tűnt, hogy minden ott folytatódik, ahol abbamaradt az előző idény végén. Ugyanis a Raptors utolsó alapszakaszbeli mérkőzését a 2012/13-as szezonban hazai pályán játszotta a Boston ellen. (114-90)

Egy kicsi hiányzott. Ma azonban nem adta meg magát ilyen könnyen a zöld mezes alakulat, melyben nem szerepelt a vezetőség által kirótt eltiltást töltő Sullinger. A húzóember jelzőt kizárólag Bass és Green kaphatta meg. A masszív magasember hibázott dobás nélkül hozta le a találkozót, bár két árva lepattanójánál több várható el tőle. Green, mint first option scorer tette a dolgát, sorra rámolta be a mezőnydobásokat, büntetőket, ám a meccs végén már nem tudta hátára venni a csapatot.

Gay csak felvillant, vagy ezt várhatjuk tőle? A negyedik negyedben több clutch dobást süllyesztett el a Boston gyűrűjében, melyekkel demoralizálta a vendégeket, 19 pontjával és 8 lepattanójával a legjobb hazai játékosként végzett.

Azok a bizonyos támadólepattanók nagyon hiányoztak a Bostonnál. A lepattanók terén 48-33-as masszív fölényt alakított ki a Toronto, köszönhetően főleg a támadólepattanóknak (19-7).

A Raptors legjobb dobói: Gay 19/3, Johnson-DeRozan 13/3-13/3, Lowry 11
A Celtics legjobb dobói: Green 25/3, Bass 17, Faverani 13

New York Knicks–Milwaukee Bucks 90–83

Hullámvasút. A már magabiztosan vezető (+25) és a mérkőzést teljesen kézben tartó Knicks elhitte, hogy megnyerte a mérkőzést. Neal, Ilyasova és Butler azonban tettek arról, a harmadik negyedben felzárkózhasson a vendég csapat, mely egy pontos vezetéssel fordult a 4. negyedre. Végül Anthony és Chandler tettek arról, hogy sorozatban 4. alkalommal is hozza a nyitómeccset a Knicks.

Egy erőtől duzzadó magasemberre és egy higgad franchise playerre van szükség! A Chandler – Anthony páros megvillantott valamit abból, hogy milyen az, ha mindketten "csak” teszik a dolgukat. A center határozottan, ellentmondást nem ismerve kosárlabdázott, védőmunkáját 5 kiosztott blokkja jellemzi. Anthony a végjátékban rendre a legjobb megoldásokat választotta.

Szegény embert az ág is húzza. Nem elég, hogy Ridnour hátsérülés miatt nem tudott a csapat rendelkezésére állni, a helyettes Knight már a második percben kidőlt jobb térdének sérülése miatt. Sanders totális csalódást okozott azzal, hogy faltproblémái miatt alig lehetett a pályán, pont nélkül, 4 lepattanóval zárt. A helyére beugró grúz nemzeti hős, Zaza Pachulia azonban megsüvegelendő 13 pontot és 11 lepattanót magába foglaló dupla duplával jelezte, nem lesz gond, ha pályára kell küldeni.

A kispadok erejében rejlik a hosszú távú siker. Az új fiúk bemutatkozása okán nem tapsolhatta véresre tenyerét a MSG közönsége. World Peace 4, Bargnani 6 pontot tudott összeszedni nagy nehézségek árán, s még így is ők vitték a prímet a dicstelenül szereplő cserepadosoknál. A Bucks kispadosai tönkreverték (54-20) a hazaiakat...

A Knicks legjobb dobói: Anthony 19, Felton 18, Shumpert 15/3
A Bucks legjobb dobói: Neal 16/6, Butler 14/6, Pachulia - Mayo 13-13

Houston Rockets–Charlotte Bobcats 96–83

Superman tette a dolgát. Meggyőzően sikerült Dwight Howard houstoni bemutatkozása, ami mellé győzelem is társult, így sorozatban kilencedik hazai győzelmét aratta a Rockets. Beverly mindössze tíz percre ragadt a kezdőben, hisz sokkal jobban ment a játék a két dobógépnek, Linnek (16) és az öt triplát elsüllyesztő Garciának (19).

Tüzelés töltés nélkül. Kicsivel jobb dobóformával simán elhozhatta volna a győzelmet a Charlotte, 90 mezőnykísérletet nem minden nap lát az ember, főleg egy lepattanózásban messze alulmaradó csapattól. Azonban úgy nehéz meccset nyerni, ha mezőnyből 36%, büntetőből pedig 65% a hatékonysági mutató.

Lepattanózási dominancia. Howard és Asik vezetésével hozta a különcsatát a Rockets (54-37). Előbbi karriercsúcs-beállítást jelentő 26, míg a török 14 alkalommal szedte le a lecsorgót. Az itt tapasztalható nyomasztó fölény nem hozta magával a győzelmet, a Harden-Howard páros 17 pontja (a Houston utolsó 24 egységéből) biztosította csak be a vendéglátók győzelmét.

A Rockets legjobb dobói: Harden 21/3, Garcia 19/15, Howard 17
A Bobcats legjobb dobói: McRoberts 15/9, Sessions 14/3, Jefferson 13

Minnesota Timberwolves–Orlando Magic 120–115 – h. u.

A back-to-back szépsége. Az Orlando Indianából ruccant át Minnesotába, és az első negyedben nem is nagyon találták a helyüket: a Wolves 38 pontos negyeddel kezdte jubileumi, 25. szezonját. Victor Oladipo is csak a padról jött, Arron Afflalo 28 ponttal jelezte is, hogy nem adja könnyen a helyét.

A dupla-dupla művészei. Kevin Love-ról közismert, hogy előszeretettel dob 20 pont felett és szed 10-nél több lepattanót egy meccsen (ma 31 pontig és 17 pattanóig jutott), azonban a Magic centere, Nik Vucevic tavaly szép csendben a 3. helyen végzett ebben a kategóriában – most is impresszív estét zárt (22 pont, 16 pattanó). Hozzájuk ma csatlakozott Ricky Rubio is (13 pont, 11 gólpassz).

A Magicből a végére fogyott el a kakaó. A katasztrofális első negyed után sebességet váltott a vendégcsapat, végül hatan is elérték a 10 pontot, és a 4. negyed végére meg is fordították az állást. Aztán jött Kevin Love kegyetlen hármasa a rendes játékidő végén, az Orlando védekezése pedig összezuhant a hosszabbításra, 17 pontot kaptak.

A Timberwolves legjobb dobói: Love 31/9, Martin 23/6, Brewer 16/3.
A Magic legjobb dobói: Afflalo 28/9, Vucevic 22, Nelson 18/9.

San Antonio Spurs–Memphis Grizzlies 101–94

Régi ellenfelek. A két csapatnak van közös múltja az elmúlt években, hiszen 2011-ben a Grizzlies 8. kiemeltként verte ki a San Antoniót, a 2013-as playoffban pedig a Spurs nagyon sima párharcban vágott vissza a főcsoportdöntőben.

Rövidzárlat a 2. negyedben. A Grizzlies remekül kezdte a meccset, az első negyed után vezettek – a másodikat pedig elvesztették 30-7-re… A szinte teljesen kicserélődött cseresor és Zach Randolph nagyon nem találta a helyét, ugyanakkor a Grizzliesben így is volt annyi tartás, hogy nem adta fel tetemes hátrányban sem. Figyelemreméltó, hogy a triplákkal korábban hadilábon álló gárda 8/15-tel termelt a félkörív mögül.

A Spurs cseréi most még jobbak. A 2. negyed első felében a kispadosok 22-0-s futást csináltak, innentől kezdve a Spurs van olyan rutinos csapat, hogy ezt az előnyt megtartsa a végéig.

Fantasy-játékosok rémálma. Tim Duncan 3 pont, 6 lepattanó, Zach Randolph 2 pont, 7 lepattanó – nem a sztár-erőcsatárok meccse volt. Duncant ráadásul mellkasi fájdalmakkal le is kellett cserélni Tony Allen (nem szándékos) könyököse után.

A Spurs legjobb dobói: Leonard 14/6, Diaw 14/3, Parker 13/6.
A Grizzlies legjobb dobói: T. Allen 15/9, Conley-Gasol 14-14.

Phoenix Suns–Portland Trail Blazers 104–91

Ez más sebesség. Goran Dragic és Eric Bledsoe, a Suns két villámléptű hátvédje olyan iramot diktált, amit Steve Nash legszebb évei óta nem láthatott a phoenixi közönség. Bár a 2. negyedben voltak kisebb bizonytalankodások (elkelne egy rutinos csereirányító…), a két kisember által mutatott, egymást erősítő játék (no meg a közösbe tett 48 pont és 15 gólpassz) szép szezont sejtet. Jeff Hornacek nem is álmodhatott volna szebb bemutatkozásról a kispadon.

Alex Len egyelőre várhat. A drafton megszerzett kiváló ukrán center egyelőre nem élvezheti Marcin Gortat elcserélésének előnyeit, ugyanis Miles Plumlee 18 pont, 15 pattanós dupla-duplával jelentkezett, 3 blokkal megspékelve.

Szívszorító pillanat. Channing Frye jó ideig nem kosárlabdázhatott szívproblémái miatt, a fantasztikus csuklóval megáldott magasember azonban visszatérhetett – rögtön a kezdőben.

Kétszemélyes csapat. Damian Lillard és LaMarcus Aldridge emberfelettit játszott, többen azonban mintha feladták volna fejben a meccset a 30-16-ra elvesztett első negyed után.

A Suns legjobb dobói: Dragic 26/3, Bledsoe 22, Tucker 18/6.
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 32/18, Aldridge 28, Matthews 9/3.

Dallas Mavericks–Atlanta Hawks 118–109

Új hátvédsor Dallasban. 32 pont, 8 gólpassz – a nyáron megszerzett Monta Ellis alaposan bekezdett Dallasban. Jose Calderon szépen aládolgozott a csillogásnak, csendben 11 asszisztot osztott ki.

Támadásban nem lesz gondja a Mavsnek? 57% felett tüzelt a gárda, Nowiztki és Vince Carter szemmel láthatóan teljesen egészséges, és a kiegészítő emberek is termeltek becsülettel. Hogy a védekezésük milyen lesz, arra egyelőre nem kaptunk választ.

A Hawks még félkész. Alaposan kicserélődött az Atlanta nyáron, ennek ellenére nem okoztak csalódást. Talán lepattanózásban kellene javulniuk, a Horford-Millsap duó által leszedett 10 labda elég vékonynak tűnik, és a labdajáratásuk sem az igazi még: Kyle Korvert nem igazán találták meg a triplavonal mögött.

A Mavericks legjobb dobói: Ellis 32/6, Nowitzki 24/12, Carter 21/6.
A Hawks legjobb dobói: Teague 24/3, Millsap 20, C. Martin 17/9.

New Orleans Pelicans–Indiana Pacers 90–95

Két nap, két győzelem. Az Indiana rögtön az új szezon első két játéknapján pályára lépett. Tegnap még az Orlandót győzték le otthon, ám a back-to-back sem jelentett gondot, utolsó negyedes hajrájukkal Davis West korábbi csapatát, a New Orleanst is le tudták győzni.

Mindenki hozzátette a magáét. Az utolsó játékrészben nem csak Paul George villogott. Stephenson is fontos triplát süllyesztett el, fél perccel a vége előtt pedig George Hill talált be egy nagyon távoli hármassal. A hazaiaknál a végig remekül játszó Anthony Davisre lehetett csak számítani a hajrában, a friss igazolás Tyreke Evans nem jutott szóhoz szinte az egész találkozón. A tavalyi 1/1-es mellett csak Gordon és Holiday érte el a tíz pontot, az együttes többi része nem tudott érdemben hozzátenni a találkozóhoz.

Fault helyett blokk. Amíg a Pacers 18, addig a Pelicans 29 személyi hibát követett el, valamint amíg a vendégek 12 alkalommal blokkoltak dobást, a New Orleans mindössze ötször ( ebből hármat Davis ). A 29 hazai faultból hatot a kezdőcenter Jason Smith ütött be, és húsz perc alatt kipontozódott.

George vezérként kezdte a szezont, New Orleansban is készül egy Nagy Hármas? A tavaly a Pacers vezérévé avanzsáló bedobó a tegnapi 24 pontja után ezúttal 32-ig jutott Danny Granger távollétében. A túloldalon Anthony Davis 20 pontja mellé 12 lepattanót és 3 blokkot is jegyzett, Gordonnal és Holidayjel együtt 69 pontot szereztek – a többiek összesen 21-et.

Pelicans legjobb dobói: Gordon 25/9, Holiday 24/6, Davis 20
Pacers legjobb dobói: George 32/12, Hill 19/12, Stephenson 16/6

Sacramento Kings–Denver Nuggets – 90–88

Malone nyerte az újonccsatát. Mindkét együttes új, méghozzá első szezonját kezdő vezetőedzővel vág neki a szezonnak, ezúttal a Kings trénere, Malone aratott sikerült Brian Shaw és a Nuggets felett.

A legjobbkor kell villanni. A Kings négyese, Jason Thompson mindössze két pontot szerzett az egész találkozón, de ezt a kettőt 41 mp-cel a vége előtt, 88-88-as állásnál egy támadólepattanóból hozta össze. A túloldalon hiába jutott húszig Ty Lawson, az utolsó másodpercekben elrontotta a dobását, így a csapat kikapott.

DeMarcus Cousinsnak jót tett Shaq. Az offszezonban a csapatból részesedést vásároló visszavonult centerlegenda megígérte, hogy segíteni fogja Cousinst. Ez a szezon nyitányán egy 30 pontos, 14 lepattanós, rendkívül domináns teljesítményt eredményezett. A Kings tömte is labdákkal a középjátékost, aki 26 dobásából 13-at értékesített is, ma ki tudta aknázni eddig benne rejlő képességeit. Négy perccel a meccs vége előtt előbb átzsákolta JJ Hicksont, majd a következő támadásnál támadóhibát harcolt ki Lawsonnal szemben, ez volt az összecsapás fordulópontja.

Illusztris személyiségek. Shaquille O’Neal mellett az NBA hosszú idő után visszavonuló főkomisszára, David Stern is a helyszínen tekintette meg a mérkőzést.

Kings legjobb dobói: Cousins 30, Vasquez 17/3, Thomas 16/9
Nuggets legjobb dobói: Lawson 20/6, Hickson-Foye-Miller 12-12-12

Detroit Pistons–Washington Wizards 113–102

Babona lerázva, irány a rájátszás? A Pistons legutoljára öt esztendővel ezelőtt nyerte meg hazai szezonnyitóját - az előző négy évben nem is sikerült bekerülniük a PO-ba, miután az előző 8 idényben zsinórban ott voltak az utószezonban is. A drukkerek is érezték, hogy most valami új készülhet, hiszen telt ház, majdnem 20000 néző előtt játszhattak az autóvárosiak, erre emberemlékezet óta nem volt példa Amerika legeladósodottabb városában.

Greg Monroe maradni akar. A cserepletykákba az utóbbi hónapokban bekerülő magasember jelezte, talán ér annyit, amennyit szeretne Joe Dumarséktól kicsikarni. Bár csak 6/15-ös mezőnymutatót produkált, ráadásul volt 5 eladott labdája is, de 12 büntetőjének köszönhetően elért 24 egységig, emellett lekapott 16 pattanót és kiosztott három gólpasszt is, ezzel a siker első számú letéteményese volt.

A könnyű kosarak voltak a győzelem kulcsa. A két csapat között nem voltak hatalmas különbségek sem a dobóstatisztikák, sem a pattanók, sem az eladott labdák tekintetében. Amivel ellenfele fölé tudott kerekedni a Pistons, az a gyorsindítások után szerzett pontok száma - ezt a kategóriát 20-0 arányban vezették a félidőben, így vezettek 12 egységgel a nagyszünetben, ebből tudtak jól gazdálkodni a fordulást követően.

Három ember nem elég egy teljes kezdő ellen. A fővárosiaknál a három külső posztos kezdő jó teljesítményt nyújtott, hiszen Wall 20 pont, 11 gólpasszos, Ariza pedig 28 pont, 10 pattanós dupla-duplát jegyzett - utóbbi ezzel a mezőny legeredményesebbje lett, a triplavonalon túlról pedig 6-szor is betalált 11 vállalásból -, és Beal is elfogadhatóan játszott, de sem a palánk alól, sem a kispadról nem érkezett segítségük - a bemutatkozó Gortat a kispadról beszállva 9 pontig és 9 pattanóig jutott -, míg a Pistons teljes kezdője kitett magáért.

A Pistons legjobb dobói: Monroe 24, Josh Smith 19/9, W.Bynum 19/3.
A Wizards legjobb dobói: Ariza 28/18, Wall 20, Beal 17/6.

Utah Jazz–Oklahoma City Thunder 98–101

Kevin Durantből csak egy van. Úgy tűnik, a Thunder sztárjának Russell Westbrook távollétében továbbra sincs segítsége - ma hajnalban is az ő kiemelkedő teljesítményének köszönhetően nyertek csak. A háromszoros pontkirály egy 42 pontos estével kezdte a szezont, és bár mezőnyből (9/24, 2/8) és a triplavonalon túlról nem volt túl pontos, a büntetővonalról 22-szer talált be 24 kísérletből, ez mindössze kettővel marad el karriercsúcsától.

Egál meccs, a szupersztár döntött. Gyakorlatilag semmilyen statisztikai adatban nem tudtak egymás fölé kerekedni a csapatok. Hiába volt 22 eladott labdája a Jazznek a Thunder 13-ával szemben, ezt a vendégek gyenge dobóformájuk miatt nem tudták kihasználni, így lett ez egy sokkal szorosabb meccs, mint arra eredetileg számítani lehetett, Duranttel azonban nem tudott mit kezdeni a Utah, az utolsó negyedben szerzett 15 pontjával a végjátékra szorossá váló találkozót is ő hozta csapatának.

Alec Burks kiugró éve a következik? A harmadik évét kezdő tehetséges dobóhátvéd lassan indult be, az első két profi szezonjában nem tudta megmutatni a benne rejlő tehetséget, most azonban 22 ponttal, 6 gólpassz és 6 pattanóval a legjobb hazai spíler volt a parketten. Neki, és a 13 pontig jutó cserepados társának, Manny Harrisnek köszönhetően tudott visszakapaszkodni a Jazz több mint 10 pontos hátrányból - hiába, Gordon Hayward kihagyta az egyenlítő triplát.

A Jazz legjobb dobói: Burks 24, Favors 15, Kanter 14.
A Thunder legjobb dobói: Durant 42/6, Sefolosha 14/6, Jackson 14/6.

Golden State Warriors–Los Angeles Lakers 125–94

Történelmi kezdés. Mióta nyugatra került a Warriors, azaz 1962 óta nem nyitották ilyen jól, 31 pontos győzelemmel az idényt. Az Oracle aréna közönsége azonnal üzemi hőfokra kapcsolt hangerő terén, de talán nem véletlen, hogy a Lakers ellen sikerült ez a komoly bemutatkozás. A tavalyi alapszakasz végén egy furcsán fújt találkozón kapott ki a Golden State a Staples Centerben, a visszavágás miatt kettőzött erővel akarhattak Steph Curry-ék.

Klay Thompson karriercsúcsa. A Lakers meccsein egyelőre kettőből kettő a mérleg ilyen szempontból, de most egy ellenfélnek sikerült pályafutása legjobb estéjét produkálnia. A dobóhátvéd mindössze az első három negyedben játszott, az utolsóban már pályára sem került, de így is szerzett 38 pontot - közte 5 triplát 7 kísérletből -, ezzel tükörsima győzelemhez vezetve társait.

A back-to-back sok vagy tényleg ekkora a különbség? Azt nem tudni, hogy a fáradtság-e az oka, vagy kijött a két csapat között papíron megmutatkozó differencia, de a hazaiak esélyt sem hagytak a Lakersnek, 17 perc alatt kiépítettek egy 20 pontos előnyt, úgyhogy a második negyed közepén már el is dőlt a találkozó. A Lakers-pad így hiába szerzett megint 52 pontot, a kezdők vérszegény teljesítményét ezúttal nem sikerült kompenzálniuk.

David Lee meggyógyult. A vendéglátók erőcsatárának csípősérülés miatt ki kellett hagynia majdnem a teljes tavalyi rájátszást. A nyár folyamán Lee rendbe jött, ennek pedig bizonyítékát is láttuk ma hajnalban - 24 pontot szerzett, ezzel Thompson mögött a második legeredményesebb lett. Többek között az ő 8 pattanójának köszönhető, hogy a Warriors 48-39-re nyerte a lepattanócsatát, illetve 8/13-as mezőnymutatója Thompson 15/19-e mellett a leginkább döntő volt abban, hogy csapatszinten a Golden State majdnem 15%-ot vert ebben a kategóriában a Lakersre (53.5% - 39.3%).

A Warriors legjobb dobói: Thompson 38/15, Lee 24, Douglas 15/9.
A Lakers legjobb dobói: Meeks 14/3, Henry 14, Farmar 12/3, P.Gasol 12.

NBA
ALAPSZAKASZ, 2. JÁTÉKNAP
Cleveland Cavaliers–Brooklyn Nets 98–94
Philadelphia 76ers–Miami Heat 114–110
Toronto Raptors–Boston Celtics 93–87
Detroit Pistons–Washington Wizards 113–102
New York Knicks–Milwaukee Bucks 90–83
Houston Rockets–Charlotte Bobcats 96–83
Minnesota Timberwolves–Orlando Magic 120–115 – h.u.
New Orleans Pelicans–Indiana Pacers 90–95
Dallas Mavericks–Atlanta Hawks 118–109
San Antonio Spurs–Memphis Grizzlies 101–94
Utah Jazz–Oklahoma City Thunder 98–101
Phoenix Suns–Portland Trail Blazers 104–91
Sacramento Kings–Denver Nuggets 90–88
Golden State Warriors–LA Lakers 125–94

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik