Tom Brady (balra) és Brett Favre (jobbra) egyaránt nevéhez méltón játszott
Tom Brady (balra) és Brett Favre (jobbra) egyaránt nevéhez méltón játszott

Ryan Grant hitette el a Seattle csapatával, hogy van keresnivalója a mérkőzésen a Lambeau Fielden, majd később ugyan ő döntötte romokba a Seahawks álmait. A Packers futójátékosa hiába ejtette ki első három próbálkozása alkalmával kétszer is a labdát, végül három touchdownjának is köszönhetően a Green Bay 42-20-ra nyert.

Grant a szakadó hóesésben rendezett találkozót 201 futott yarddal zárta, ami természetesen a Packers történetének legjobb teljesítménye a rájátszásban. A szezonban hatodszor száz yard fölött teljesítő runningback Ahman Green 156 yardos rekordját adta át a múltnak.

A siker másik letéteményese természetesen Brett Favre volt. Nem lehet tudni, hogy az idény végén visszavonul-e a veterán irányító, de az biztos, hogy még legalább egy mérkőzésen megcsodálhatjuk kivételes képességeit. Favre a Seahawks ellen három touchdownpasszt adott, 23 passzkísérletéből pedig 18 volt sikeres. A már az elején vázolt időjárási körülmények közepette (de még szélcsendben és ragyogó napsütésben is) ez parádés mutatónak tekinthető.

A másik oldalon Shaun Alexander ezúttal is halovány volt: 9 futáskísérletéből mindössze 20 yardot hozott össze, így a 2005-ös szezon MVP-je felejthető szezont zárt.

Matt Hasselbeck ellenben jól játszott: 33 passzkísérletéből 19 volt sikeres (194 yard), Bobby Engramnek adott átadása ráadásul touchdownt ért. Ez azonban kevés volt a mérkőzés elején még 14-0-ra vezető Seahawks sikeréhez.

A New England ezúttal is megállíthatatlan volt. A Patriots talán a vártnál nagyobb csatában, de végül 11 ponttal, 31-20-ra páholta el a Jacksonville Jaguarst.

Természetesen a szezonra oly jellemző módon Tom Brady ezúttal is túlszárnyalta a játéknapon előtte pályára lépő játékosok (jelen esetben Favre) teljesítményét.

A Patriots irányítója 28 passzkísérletéből mindössze kettőt rontott el, azaz átadásainak 92,9 százaléka ért célba. A quarterback összesen 262 yardot passzolt, Benjamin Watsonnak adott két, míg Wes Welker irányába dobott egy átadása pedig touchdownt ér.

A félidőben még ikszre álló Jacksonville-ben David Garrard (22/33, 278 yard, 2 TD, 1 INT) is jól teljesített. Maurice Jones-Drew ellenben elmaradt a várakozásoktól. A második éve profi runningback mindössze 19 yardot futott, igaz emellett hat elkapásából még 49 yardot is összeszorgoskodott.

Az Amerikai főcsoport döntőjében az Indianapolis Colts-San Diego Chargers összecsapás győztese vár a New Englandre, míg az NFC-ben a Dallas Cowboys és a New York Giants egymás között dönti el, melyik együttes legyen a Green Bay ellenfele.

ÉSZAK-AMERIKAI FUTBALL-BAJNOKSÁG (NFL)

RÁJÁTSZÁS, SZOMBATI JÁTÉKNAP
New England Patriots Jacksonville Jaguars 31-20
Green Bay Packers Seattle Seehawks 42-20