Tom Brady
Reuters
Tom Brady

Nem sokkal azután, hogy Tom Brady kapta a 2007-es alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) kijáró elismerést, a New England irányítójt a szezon legjobb támadójának is megválasztották.

Az 50 szakíró 35 és fél szavazattal jutalmazta a Patriots kiválóságát. Rajta kívül még két csapattárs, Randy Moss (12,5 szavazat) és Wes Welker (1), valamint a Green Bay Packers sokadvirágzását élő quarterbackje, Brett Favre (1) kapott szavazatot a média képviselőitől.

Természetesen senkit sem ért meglepetésként a döntés. A nyolc szezon óta profiskodó Brady szenzációs alapszakaszt tudhat maga mögött. A háromszoros Super Bowl-győztes irányító 50 touchdownpasszt adott, ezzel a teljesítménnyel pedig a múltnak adta át Peyton Manning 49 TD-passzos rekordját.

Brady átadásainak 68,9 százaléka volt sikeres, a 16 (veretlenül megvívott) mérkőzésén pedig mindössze nyolc interceptiont dobott, 117.2-es irányítómutatója (QB-rating) természetesen a liga legjobb teljesítménye volt 2007-ben.

"Az egyéni díjak nem olyan fontosak a számomra, mint a csapat érdekei" - nyilatkozta az elismerést követően kissé sablonosan, ám rendkívül szimpatikusan a Patriotsszal a Jacksonville Jaguars elleni főcsoport-elődöntőre készülő Brady.