Tom Brady (jobbra) megdöntötte Peyton Manning 2004-es TD-passz rekordját
Reuters
Tom Brady (jobbra) megdöntötte Peyton Manning 2004-es TD-passz rekordját

A bostoni alakulat az 1972-es Miami Dolphins mellett így az egyetlen olyan csapat lett, amely makulátlan mérleggel (16-0) zárt. 35 évet kellett várni a következő hibátlan alapszakaszt záró alakulatra, a New England mindvégig kiegyensúlyozott, szenzációs játékkal hangolt a playoffra, ahol mindvégig hazai környezetben fogadhatja a riválisokat.

A Patriots utolsó alapszakasz-fellépésén több más rekordra is hajtott, sikeresen: az irányító Tom Brady két hatpontos gólt érő (touchdown) átadást jegyzett, így összesen 50-et ért el a szezonban, amivel megdöntötte Peyton Manning (Indianapolis Colts) 2004-ben felállított 49 TD-passzos rekordját.

Brady mindkét gólpassza a nyáron szerződtetett Randy Mosst találta meg, aki ezzel 23 TD-t szerzett, ami szintén új csúcs. A korábbi rekordot a legendás Jerry Rice tartotta 22-vel.

A jövő héten kezdődő rájátszás első fordulójában még nem lép pályára a New England. A vetélytársaknak alaposan össze kell szedniük magukat, ha labdába szeretnének rúgni a lehengerlő Patriots mellett, különben az alapszakaszhoz hasonlóan a rájátszás is bostoni diadalmenetet hozhat.

A New England alapszakaszban nyújtott teljesítményére visszatekintve talán az lenne a legnagyobb meglepetés, ha a Tom Brady, Randy Moss nevével fémjelzett csapat nem lenne ott 2008. február 3-án Arizonában, a 42. Super Bowlon.

ÉSZAK-AMERIKAI AMERIKAIFUTBALL-BAJNOKSÁG (NFL)

ALAPSZAKASZ, 16. FORDULÓ:
New York Giants-New England Patriots 35-38


Randy Moss a legendás Jerry Rice csúcsát adta át a múltnak
Reuters
Randy Moss a legendás Jerry Rice csúcsát adta át a múltnak