Ben Roethlisbergert (labdával) a második félidőre teljesen megfogta a New England Patriots védőalakzata. Itt éppen Tedy Bruschi Ty Warren állítja meg a Steelers irányítóját
Reuters
Ben Roethlisbergert (labdával) a második félidőre teljesen megfogta a New England Patriots védőalakzata. Itt éppen Tedy Bruschi Ty Warren állítja meg a Steelers irányítóját

Alig telt el két és fél perc a New England Pittsburgh elleni meccsének harmadik negyedéből, amikor Tom Brady oldalra passzolta a labdát Randy Mossnak. Ebben még semmi meglepő nem lenne, de az elkapó ahelyett, hogy megindult volna a Steelers végzónája felé, visszapasszolta a labdát az irányítónak. Az egész pittsburghi védelem elszállt a trükkös játékra, így Bradynek "csak" az end zone felé teljesen egyedül vágtázó Jabar Gaffney kezébe kellett varázsolnia a labdát.

Az 56 yardos passzt és a sikeres jutalomrúgást követően a Patriots 24-13-ra vezetett, ám ami ennél sokkal fontosabb, detronizálta az addig jól küzdő vendégcsapatot.

A Steelers fejben nem is tudott kitisztulni a megrendítő pofont követően, a New England végül 34-13-ra nyert.

Természetesen Brady és Moss volt a találkozó két kulcsfigurája.

Az irányító 399 yardot passzolt (második legtöbb pályafutása során), adott 4 touchdown-passzt, 46 átadásából pedig 32 volt sikeres, interceptiont nem dobott. Bradynek már csak négy hatpontos átadás hiányzik ahhoz, hogy beállítsa Peyton Manning 2004-ben felállítottt rekordját. A Colts QB-je akkor 49 touchdown-átadást jegyzett az alapszakaszban. Persze Brady ebben a kategóriában már így is - három meccsel az alapszakasz vége előtt - a harmadik, letaszítva a dobogóról Dan Marino 1986-os teljesítményét (44). Persze a Dolphins legendájának nem kell szomorkodnia, a második helyen is ő áll 48 TD-passzal.

Moss Jerry Rice 22 touchdown-elkapásos rekordját döntheti meg. A Pats wide receiverje jelen pillanatban 19-nél jár, igaz állhatna akár 20-nál is, ám a negyedik negyedben nem tudta "megszelídíteni" Brady forintos passzát.

Moss 7 elkapásából 135 yardot és két TD-t hozott össze a meccsen.

A Patriots az ötödik csapat az NFL történetében, amely 13-0-s mérleggel kezdte az idényt. Az 1972-es Dolphins és az 1988-as Broncos abban az idényben meg is nyerte a Super Bowlt, míg az 1934-es Bears és a 2005-ös Coltsnak nem sikerült a végső győzelem.

Az Indianapolis a Baltimore Ravens ellen aratott 44-20-as győzelmet. Peyton Manning a találkozón 249 yardot passzolt, 4 touchdown-átadást jegyzett, 17 passzkísérletéből 13 volt sikeres. Joseph Addai 13 kísérletéből mindössze 32 yardot futott, ám így is kétszer az ellenfél célterületéig vágtázott a labdával. Sőt, a kiváló runningback egy elkapott touchdownnal is büszkélkedhet.

A játéknapot követően az AFC-ben a New England már bejutott a rájátszásba, míg az Indianapolis biztosan jó legalább egy Wild Card-mérkőzésre.

Az NFC-ben a Dallas, a Green Bay és a Seattle megnyerte csoportját. A három csapatból valószínűleg a Cowboysnak és a Packersnek nem kell részt vennie a Wild Card-küzdelmekben.

ÉSZAK-AMERIKAI AMERIKAIFUTBALL-BAJNOKSÁG (NFL)

14. FORDULÓ:
Baltimore Ravens-Indianapolis Colts 20-44
Denver Broncos-Kansas City Chiefs 41-7
New York Jets-Cleveland Browns 18-24
New England Patriots-Pittsburgh Steelers 34-13
San Francisco 49ers-Minnesota Vikings 7-27
Seattle Seahawks-Arizona Cardinals 42-21
Philadelphia Eagles-New York giants 13-16
Jacksonville Jaguars-Carolina Panthers 37-6
Tennessee Titans-San diego Chargers 17-23
Houston Texans-Tampa Bay Buccaneers 28-14
Buffalo Bills-Miami Dolphins 38-17
Green Bay Packers-Oakland Raiders 38-7
Detroit Lions-Dallas Cowboys 27-28
Cincinnati Bengals-St. Louis Rams 19-10
Washington Redkins-Chicago Bears 24-16