Tom Brady (labdával) kulcsfontosságú, 19 yardos futását Dwight Freeney sem tudta megakadályozni
Reuters
Tom Brady (labdával) kulcsfontosságú, 19 yardos futását Dwight Freeney sem tudta megakadályozni

Mint a Hegylakó című filmben: csak egy maradhat - mármint veretlen csapat a 2007-es szezonban. Ez a mondat tökéletesen megfogalmazta a tojásfoci szerelmeseinek hangulatát az alapszakasz legnagyobb érdeklődéssel várt derbije előtt Amerikában és persze szerte a világban. Végül fordulatokban gazdag mérkőzésen a New England 24-20-ra nyert az Indianapolis otthonában, s ezzel megszerezte kilencedik győzelmét a szezonban.

Az utolsó negyed elején Peyton Manning egyyardos TD-futásával 20-10-re alakította az eredményt, ekkor úgy tűnt a kihívó sikerrel veszi idénybeli legnehezebb akadályát. Tudathasadásos szituáció a címvédőről mint kihívó beszélni, ám a Pats az elmúlt nyolc mérkőzésen bemutatott "űrfocija" mégis Bradyék sikerét vetítette előre.

Szóval! 20-10-es Colts vezetés, kevesebb mint egy negyed van hátra, hazai pálya! A regnáló bajnoknak ennyi bőven elég kell hogy legyen a sikerhez. Az ellenfél azonban a Patriots volt.

Az a Patiots amelyben - az addig önmagához képest gyengén teljesítő - Brady úgy tíz perccel a mérkőzés vége előtt kezdett el játszani. A Pats irányítójának passzából előbb Wes Welker sasszézott be a célterületre, majd Kevin Faulk szerzett egy touchdownt - természetesen Brady átadásából. Máris a Pats vezetett 24-20-ra.

Manningnek volt még egy lehetősége a fordításra, ám a csapat utolsó támadásvezetésénél a nyomás alatt álló QB Roosevelt Colvin kezébe juttatta a labdát. Ekkor minden remény elszállt...

A Patriotsban Brady ismét 3 touchdownt passzolt, 32 átadásából 21 volt sikeres, amelyekből a csapattársak 255 yardot szorgoskodtak össze. Emellett két interception rontotta le mérlegét. Nem mellékesen már a 9. fordulót követően ő a Pats történetének egy idényben legtöbb hatpontos átadást jegyző QB-je 33 TD-passzal.

Az ellenoldalon Manning 225 yardot passzolt (16/27), adott egy TD-passzt és dobott 1 interceptiont.

Nem sokon múlt, hogy nem Joseph Adai lett a meccs hőse. A Colts futójátékosa 112 futott és 114 elkapott yarddal zárta a találkozót, ám ezúttal ez kevés volt a sikerhez.

A Minnesota Vikings-San Diego Chargers találkozón (35-17) két fantasztikus rekord is megdőlt. Antonio Cromartie, a vendégek játékosa egy elhibázott mezőnygólt követően 109 yardot cipelte vissza a labdát, mígnem az ellenfél célterületén touchdownnak örülhetett. (a játéknapig 108 yard volt a rekord)

Adrian Peterson a vikingek futója pedig összesen 296 yardot futott az összecsapáson, amivel megdöntötte Jamal Lewis 2003-ban (még a Baltimore játékosaként) jelenlegi csapata, a Cleveland Browns ellen felállított 295 yardos rekordját.

Persze Lewist se kell félteni! A kiváló running back a Seattle elleni, a hosszabbításban megnyert, találkozón - Peterson "pimaszságát" hallva - négy futott TD-vel vigasztalódott.

ÉSZAK-AMERIKAI AMERIKAIFUTBALL-BAJNOKSÁG (NFL)

9. FORDULÓ:
Philadelphia Eagles-Dallas Cowboys 17-38
Oakland Raiders-Houston Texans 17-24
Indianapolis Colts-New England Patriots 20-24
Cleveland Browns-Seattle Seahawks 33-30 - hosszabbítás után
Tampa Bay Buccaneers-Arizona Cardinals 17-10
Tennessee Titans-Carolina Panthers 20-7
New York Jets-Washington Redskins 20-23 - h.u.
New Orleans Saints-Jacksonville Jaguars 41-24
Minnesota Vikings-San Diego Chargers 35-17
Kansas City Chiefs-Green Bay Packers 22-33
Detroit Lions-Denver Broncos 44-7
Buffalo Bills-Cincinnati Bengals 33-21
Atlanta Falcons-San Francisco 49ers 20-16