A 25 éves védőn a Denver Broncos elleni vasárnapi mérkőzés után négyórás életmentő műtétet hajtottak végre, s az orvosok még hétfőn is szinte biztosra vették, hogy többet nem áll lábra. Everett másnap azonban megmozdította a lábát és a kezét is, ami után kezelői egyre bizakodóbbak.

Az operációt végző Andrew Cappucino elmondta, hogy Everett kedden a hétfőinél kevesebb nyugtatót kapott és reagált az orvosok különböző kéréseire. E mellett a legfrissebb vizsgálatok szerint a gerincvelőjében keletkezett duzzanat visszahúzódott, igaz, teljesen nem tűnt el. A szakember úgy véli, a gyors javulás azt mutatja, hogy a futballista jó eséllyel felépülhet, és normális életet élhet majd a szörnyű, kis híján tragikus kimenetelű baleset után.

A Bills egyik legjobb védője a Broncos futójával, a labdát birtokló Domenik Hixonnal ütközött, hátrabicsaklott a feje, és nyakcsigolyája megroppant. A mozdulatlanul fekvő sérültet negyedórán át ápolták a pályán, majd kórházba szállítása után következett az életmentő operáció.