Vízilabda: veretlenül védte meg Eurokupa-címét a Ferencváros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.18. 20:10
null
Varga Dénes gólokkal járult hozzá az idegenbeli győzelemhez (Fotó: Földi Imre)
A hazai pályán kiharcolt 9–8 tudatában úgy készült a Ferencváros férfi pólócsapata a Banco BPM SM Busto elleni Eurokupa-döntő visszavágójára, hogy egy újabb sikerrel veretlenül védheti meg a címét. Nos, végül a vártnál picit nehézkesebben, de összejött ez a diadal is, a Ferencváros 8–5-re nyert, így kettős győzelemmel, 100 százalékos mérleggel hódította el az Eurokupát!

VÍZILABDA
FÉRFI EUROKUPA
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Banco BPM SM Busto (olasz)–FTC-PQS Waterpolo 5–8 (1–4, 2–0,1–1, 1–3)
Busto Arsizio. V: Naumov (orosz), Franulovic (horvát)
BUSTO: LAZOVICS – Di Somma, Blary, Figlioli, Fondelli, PETKOVICS 2, Pnarei, Gallo 1, Mirarchi 1, Luongo, Baraldi 1, Valentino. Edző: Marco Baldineti
FTC: VOGEL SOMA – Nikola Jaksics, VARGA DÉNES 2, JANSIK SZ. 2, Szirányi 1, Varga Dániel, Vámos 1. Csere: Sedlmayer, Madaras 1, Manhercz K., Nikics 1, Sz. Mitrovics. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 7/1
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. 2/1
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Varga Dániel (25.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Elsősorban elismerésem a csapatnak, nagy fizikai megterhelést hozó, nehéz meccset nyert meg. Kifejezetten jól kezdtünk, idegesnek éreztem az ellenfelet. A második és harmadik negyed nehéz volt, de szerencsére megtaláltuk a játékunkat. A mérkőzés előtt a védekezést vártam kulcsfontosságúnak, és ez be is jött, az utolsó negyedben pedig megmutatkozott a két csapat közötti rutinbeli különbség. Örülök, hogy sikerült megvédenünk a címünket, hiszen ez kimondva-kimondatlanul elvárás volt.
Az FTC-PQS 17–13-as összesítéssel, kettős győzelemmel nyerte meg a kupát.

Remekül indult a Ferencváros számára a meccs, a házigazda olaszok sem Szirányi Balázs, sem Vámos Márton, sem Madaras Norbert góljára nem feleltek. A harmad végén aztán Szirányi visszahúzása után a megítélt ötméterest Varga Dénes váltotta gólra, amire már volt válasz hazai részről: Antonio Petkovic szerezte a házigazdák első találatát.

Korai volt azonban azt hinni, hogy a remek első negyed után minden sínen van a Ferencváros címvédése ügyében: Vámosék öt percen keresztül nem találtak a kapuba – például Dejan Lazovics kapus feljavulása miatt –, s ez elegendő volt két gyors olasz gólhoz, így minimális magyar előnnyel mentek a csapatok a nagyszünetre.

Amelyről az olaszok tértek vissza jobban, hiszen Fabio Baraldi révén hamar egyenlítettek, míg az FTC tovább számlálgathatta gólképtelen perceit. A negyed vége felé már 15-nél járt a számláló, amikor végül Jansik Szilárd lövése lenullázta azt.

A záró negyedre aztán megemberelte magát a Fradi és egy gyors gólváltás után Jansik, illetve Varga Dénes újabb találatával hamar bebiztosította a győzelmet, egyben a címvédést.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik