Vízilabda: Varga Dénes tíz éve készült egy ilyen gólra – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.27. 11:32
Varga Dénes, a Ferencváros olimpiai és világbajnok vízilabdázója pazar gólt szerzett vasárnap a Miskolc ellen az ob I felsőházi küzdelmeinek 1. fordulójában.

A zöld-fehérek 30 éves klasszisa a Császár-Komjádi uszodában rendezett mérkőzésen összesen négyszer talált be. A harmadik negyed legvégén szerzett gólja azonban igazán különleges volt.

Varga Dénes néhány másodperccel a játékrész vége előtt labdát szerzett, és a félpályáról gyönyörűen csavart a miskolciak kapujába.

VARGA DÉNES EMLÉKEZETES GÓLJA:


Forrás: VLV

„Tíz éve készülök egy ilyen gólra, amikor a kapus nagyon kint van és az indítás után leszerelem a passzt kapó játékost, majd azonnal rácsavarom a labdát – mondta a vlv.hu-nak Varga Dénes. Sajnálom, hogy a videofelvételen nem látható teljes egészében, muszáj leszek még egyszer megcsinálni...”

„Láttam, hogy Csoma [Kristóf] kint van, úgy indít, és tudtam, ha meg tudom szerezni a labdát, akkor be lehet fölötte lőni. És mivel a negyed utolsó másodperceiben voltunk, egyből csavartam. Nyilván ez a helyzet egyfajta beteljesülést jelent, hogy sikerült, betölt egy űrt bennem, de az élet megy tovább. Azt mondhatom, hogy ez egy bakancslistás tétel volt” – tette hozzá több mint 240-szeres válogatott pólósunk.

VÍZILABDA
E.ON férfi ob I, középszakasz, 1. forduló, felsőház

FTC PQS WATERPOLO–PANNERGY MVLC
14–10 (5–3, 2–3, 4–2, 3–2)
Császár-Komjádi uszoda, 300
néző. V: Molnár P., Székely B.
FERENCVÁROS:
Vogel S. – Jaksics 1, Mitrovics 2, Vámos 1, VARGA DÉNES 4, Nikics, Varga Dániel 1. Csere: Német T. 1, Madaras, Manhercz, Jansik Sz.1, Pohl, SEDLMAYER 3. Edző: Varga Zsolt
MISKOLC:
Csoma – Hornyák, Halek 1, Milicsics, VADOVICS 2, Bowen 1, Nagy Á. 2. Csere: MISICS 2, Berta J. 1, Lukács D., Jakab D., Sánta 1, Viszmeg. Edző: Sike József
Gól – emberelőnyből:
8/2, ill. 7/3
Gól – kettős emberelőnyből:
1/1, ill. –
Gól – ötméteresből:
–, ill. 1/0
Kipontozódott:
Lukács D. (26. p.), Nagy Á. (30. p.)
MESTERMÉRLEG

Varga Zsolt:
– Jobban kezdtük ezt a mérkőzést, mint a szolnokit, de később többet hibáztunk védekezésben, amit a miskolciak kihasználtak. A bajnokság szempontjából fontos három pontot szereztünk, a kapott gólok számát viszont soknak tartom.
Sike József:
– A hat olimpiai bajnokkal felálló bombaerős Ferencváros ellen a vidéki csapat helytállt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik